Ahojte mamicky, rada by som vedela, ake stare boli vase deticky ked zacali jedavat na klasickej jedalenskej stolicke. Kedy ste presli z vysokych detskych stoliciek na tie dospelacke? Nikde som tu nenasla podobnu temu, ak vsak existuje tak sa ospravedlnujem, kludne mi na nu hodte link. Dakujem 🙂
moja sedi uz teraz lebo sme boli u mojich rodicov a tam nemam detsku jedalenzku stolicku, tak som ju posadila na klasicku a pekne sedela a papala, ked uz mala dost dala mi ruku a zoskocila dole. Ma 14 mesiacov
@lucianakoniku nas by aj chcel,ale este je mu vysoko ked sedi pri stole,....ale vylezie na nu aj si sadne,len jest este nejeme,....
my od necelych dvoch rokov , nasa je opatrna , pomaly na nu vylezie a pekne tam hopa. Akurat ma na stolicke taky platený podsedák , aby nemala bradu hned nad tanierom🙂
@lucianakoniku Od 1,5roka 🙂
@lucianakoniku my sme tu detsku stolicku zrusili v 1,5roku. Ale nasa bola dost neprakticka (zdedena), tak to bolo velmi skoro. Odvtedy pouzivame klasicku stolicku a na nu somlik. Nastastie mame dost velke sedaky a v pohode sa tam ten somlik zmesti a nepada. A vyhodou je to, ze pri sadani a zosadani je dcerka samostatna a nemusim ju zo stolicky vyberat. Mladsia ma 3,5r. a stale ho musi mat, lebo poriadne nedociahne.
my sme vysokú stoličku mali do 3,5 roka jej sa tam pačilo sedieť,dokonca do nej vchádzala sama.teraz sedáva na jedálenskej a tiež sa jej páči,akurát musí byť dobre prisunutá k stolu a bradu má zarovno stolom,ale napapá sa v pohode.
Moji do troch obaja
@lucianakoniku my mame Peg Perego Prima papa dinner stolicku a tam sa dieta v pohode vmesti do cca 4 rokov. Takt osedaval starsi, i ked obcas prestriedal s klasika sedenim za stolom, ale tam sa citil komfortnejsie. Mladsi tiez rad sedava este v stolicke, na stolicke nedociahne este uplne, musel by mat pod sebou dva vankuse, aby k tanieru dociahol ako treba. Takze asi univerzalny navod od kedy neexistuje, zavisi ake mae stolicky, ako deti na nich sedia a vedia sa pohodlne najest a ako dobru mas detsku stolicku, ci sa tam dieta vmesti aj vacsie, ci ho udrzi a pod. 😉
od 22 mesiacov 🙂
od necelých dvoch rokov, máme taký detský podsedák, špeciálne pre deti čo su ešte malé, ale detskú stoličku nechcú 🙂
Moja mala ma teraz 11mesiacov a uz druhy tyzden sedka na "dospelackej" stolicke - vyskusala som to po tom, ako mi zacala odmietat sediet v detskej jedalenskej a funguje to🙂
Môj od dvoch rokov sedí tiež na klasickej. Ak máme na obed len hlavné jedlo, tak sedí čisto na stoličke. Ale ak je aj polievočka + výška hlbokého taniera, tak mu dám ešte pod zadok taký nízky podsedák bez nožičiek. Nemám špeciálny, čisto taký ikeácky, ktorý sa používa kdekoľvek pri umývaní.
Dcera asi od 2 rokov. Ale kedze poriadne nedociahne na stol, resp. je to pre nu este vysoko tak som jej kupila take sedatko na stolicku. Da sa v tom dieta aj priputat. To iste planujem kupit aj pre syna, ale zatial este sedi v detskej stolicke lebo by mi vsetko zo stola postahoval 🙂.
ahoj my mame tiez tak vyvysenu stolicku z ikei, a je to super. je to pre dieta primeranejsia vyska, lepsie sa dietatu je a aj kresli a pod.
@lucianakoniku myslim, ze to zavisi od vysky dietata. Moja mladsia az od 5,5 roka, je strasny drobec. Ale mala taku tu prechodnu detsku stolicku z Ikey - takuto - http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/3025.... Tu si neviem vynachvalit, ta bola fakt skvela, bezpecena, stabilna, dcera na nu vedela v pohode vyliezt sama a citila sa velka....zacala v nej sediet asi v 2 rokoch. Starsia sedela na dospelackej stolicke myslim od 3 rokov.