Sedenie do polohy W

23. máj 2022

Ahojte, máme takmer rocne dieta. Sedi sama od 6 mesiacov. A od začiatku si sada do polohy W. Neviete mi poradiť ako ju mam naučiť na sedenie aby si nožičky dávala pred seba. Dá sa to vôbec nejako odnaucit?

panelacikova
23. máj 2022

to neviem, či odnaučíš. ja som takto sedela od malého decka a ešte aj dnes tak sedávam, mám už pekne po 40 😀

es2021
23. máj 2022

Jedine napravat asi... nas si tak obcas sadne a zvyknem ho posadit nozkami vpred... ale niekedy ked to je len chvilka tak neriesim

mariaholesova
23. máj 2022

Ahoj, dolezite je sledovat ci sedi iba v polohe W alebo je to tak ze sedi a meni polohy.

petamich
23. máj 2022

chce to iba trpezlivost, popravit vzdy aspon jednu a povedat nejake "heslo" typu - nozicky napravit Misko a potom uz by malo stacit iba povedat 🙂 aspon tak nam vravela lektorka na detskom cviceni (rovnako ako sme maleho ucili zliezat zadkom z gauca/postele, ze sme ho tocili a povedali, ritkou dolu, teraz to uz robi a staci pripadne povedat ritkou dolu)

zuzkaa1991
23. máj 2022

Ano da sa to naucit zalezi kolko rokov ma....vkuse opakovať oprav si nozky ;) to robim aj v skolke s detickaki aj doma.....aj ked uprimne uz málokedy doma upozorňujem uz sama si sadava lepsie ma 4r

simsalabim
23. máj 2022

Moja ma 16 rokov a stale tak nielen sedi, ale aj spi 🤷‍♀️🤦‍♀️ Ma hypermobilitu a vraj neskor na taketo sedenie doplati… co som jej tie nohy navyrovnavala a naupozornovala….

sense
23. máj 2022

Ja som upravovala a neskôr upozorňovala, ale aj v 9 rokoch si tak niekedy sadne tak ju upozornim

zuzanaete
23. máj 2022

Treba napravat nozicky a neskor uz iba upozornovat. Treba spevnit brucho. Deti so slabsim bruskom si takto pomahaju, ale realne im to skodi.

helcanw
23. máj 2022

Keď si tak krpec začať sadat VŽDY som ho napravila aby mal jednu nôžku v predu (poloha “do mlyna”) a vždy som pritom povedala náprav si nožičky. Postupne som iba povedala tu frázu a už si presadol inak, ak nie prišla som k nemu a napravila s tým že som mu vysvetlila, že takto sa nesedí. Teraz má takmer dva roky a ak si tak náhodou sadne hneď sa sám opraví a povie na správny sed “správne!” Takze len donemoty opakovať a opakovať a chváliť! 🙂

katie253
24. máj 2022

Môj má 15 mesiacov, tiež začal sadať do W a začala som mu dávať nôžky dopredu do 45 stupňového uhla a hovoriť, "takto sa dávajú nožičky", a naučil sa. Ešte ho sem tam napomeniem, s otázkou "ako sa dávajú nožičky?" A už si ich dá sám dopredu a povie "taaaa" (tak).