Sedenie bábätka

8. okt 2024

Dobrý deň, prosím zaujimalo by ma či už môžem brať že moje dieťa sedí keď sa dostane do tejto polohy ale ešte sa úplne nevystrie a nepustí. Dostane sa do tejto polohy pekne cez 4. Ak je blízko nábytku alebo hračiek jednu ruku aj pustí keď sa načahuje ale ešte to nie je tak ako na poslednej foto. Pýtam sa hlavne preto že či ho už môžem dať do stoličky na kŕmenie a športového korytkoveho kočíka.

Ďakujem

PS foto požičané a internetu

taktotedanie
8. okt 2024

Toto nie je sed so spevnenym chrbatikom

autor
8. okt 2024

@taktotedanie mala by som mu v tom brániť?

taktotedanie
8. okt 2024

Nie
Ale nieje to ten klasicky sed so spevnenym chrbtom aby si mohla povedat ze ti uz dieta sedi

dmnk233
8. okt 2024

Ahoj, tiež mi to zatiaľ robí maly (8m) a bolo mi povedané, ze nema ešte brušné svaly spevnené a nemám ho umelo posádzat. To som ani nerobila a sam sa snaží uz dávať do sedu cez 4 ale nesedí v tej polohe dlho tak mu v tom nebránim.

januela29
8. okt 2024

Moja tiež nevedela poriadne sedieť ale ked som ju chcela nakrmit tak som si ju posadila... vonku chcela všetko vidieť dala som ju do športového kočíka operadlo mala kúsok kolmo a žiadny problém...
A keď si to tak zoberieš nás rodičia tiež posadili ak bolo treba a sme tu...
Čiže je to len na tebe 😉

taktotedanie
9. okt 2024

Neposadzaj umelo
Ano robili to nasi rodicia a chod na neurologiu a cela generacia mladych ludi s chrbticou ako keby mali nie 40 ale 80
To ze to robili rodicia vtedy neznamena ze to bolo spravne

zuzuliennka1
9. okt 2024

@januela29 ano - sme tu. cela generacia 30-50r ludi, ktoych boli chrbat a krize, vyskocene platnicky,….. 30tnikov, 40tnikov, 50tnikov…
naco umelo posadzat - dietatu nic neujde, sadne si - ked to zvladne samo. dovtedy nech sa plazi a stvornozkuje

januela29
9. okt 2024

@taktotedanie
@zuzuliennka1
Presne som vedela ze niekto bude mat namietku na moj nazor ze som napisala ze kludne posadiť... ale hľadal niekto pravú príčinu prečo tu generáciu boli chrbát a určite to nie je z toho ale príčin je mnoho... teraz je najlepšie podľa všetkých chodiť s dieťaťom k fyzio a neviem kde a hlavne koli tomu lebo vsetci najradšej porovnavaju ktoré dietatko kedy co dokaze a hlavne v ktorom mesiaci co urobí... ja mam tiež svoj vek a to nemam 20 ani 30 a chrbát ma boli iba výnimočne aj to z fyzickej námahy ktorú mám z prace a tiež v tehotenstve ma chrbát bolel iba ked som dlhsie stala... ale každý má svoj názor a ten nikomu neberiem..a hlavne ak si to niekto mysli ze to je z toho ze ako dieta ho rodicia posadili skor.... takze spat teme ... čiže podľa vas budete mat radšej nervózne dieťa že nemôže sedieť a vidieť ako ho na chvilu posadiť, nenapísala som ze ma nechať dieťa sedieť niekoľko hodín co je logické, ale aby sa len drobec najedol nie každý má polohovaciu stoličku, športový kočík je polohovatelny preto som napísala ze tam drobca môže kľudne dat... a je to vec mamičky ci si moju radu zoberie normálne alebo nie... ja som napísala len svoj názor....

taktotedanie
9. okt 2024

@januela29 ja som ta vobec do ziadneho komentra neoznacila ak si to zobrala tak smrtelne vazne sorry

januela29
9. okt 2024

@taktotedanie nie nezobrala som to smrteľne vážne... len za bolesti chrbta treba aj iné príčiny hľadať a nie že je to preto lebo rodičia dávajú deti sadat...

taktotedanie
9. okt 2024

@januela29 vies co myslim ze tu nejaka komstruktivna debata s tebou nema absolutne ziadny zmysel 🤷🏻‍♀️ kazdy sa stara o dieta sam podla svojho najlepsieho svedomia
Ja mam lepsie na praci ako ti tu dat medicinske dokazy

zuzuliennka1
9. okt 2024

@januela29 dieta ktore nevie sediet - urcite nie je nervozne pre to, ze nesedi. Sed nepozna. nema preco byt nervozne z nesedenia. to je argument jak pome na jahody.
dieta moze byt aj v kociku tak, aby videlo/bolo spokojne a nemusi pri tom pasivne sediet. pripadne je xyz dalsich moznosti okrem kocika.
ale vsak ty posadzaj pasivne, mna to trapit nebude. ja som si dieta pasivne neposadzala a nic mu neuslo

karmen118
9. okt 2024

Ešte to nie je ten správny sed, ale ak máš polohovateľné opierky chrbta na jedálenskej stoličke a športovom kočíku, tak by to malo byť ok. Ak nie, tak by som ešte počkala.

januela29
9. okt 2024

@zuzuliennka1 to si teda nevidela moju malú v kočíku... 😉 ale ja som napísala svoj názor ze na chvíľku ak dieťatko posadi v stoličke aby ho nakrmila tak sa nič nestane... a kočíky sú polohovatelne čiže žiadny problém nevidím.... a tiež každé dieťa sa nosiť tiež nechce... píšem len svoj názor 😉

autor
11. okt 2024

@taktotedanie Ale on sa tak dá sám, na ho tak nedávam :/

pralinka86
11. okt 2024

Super, ide na to dobre, pomaly, posilni svaly a sadne si pekne..
Tu to napr fyziomama aj pekne vysvetluje
https://www.facebook.com/share/v/129VLy1ewJW/
Ja som krmila vo vajicku 🙈 a v kociku sportovom na lezmo

dixitka
11. okt 2024

Podľa mňa sa ti do týždňa, max. dvoch naučí sedieť normálne, tak to už vydrž 🙂 môj tiež dal najprv túto polohu a tuším po dvoch dňoch sa už aj na chvíľočku vystrel, o týždeň neskôr už pekne sedel.
V prípade nevyhnutnosti by už krátky pasívny sed nemal ublížiť (napr. 15 minút v stoličke na kŕmenie) - ale načo, keď ste doteraz vydržali bez toho 🙂

taktotedanie
11. okt 2024

Ale ved nechapes o com ti tu piseme? Ved to je v poriadku ze tak “sada “ naco by si mu branila len skusa snazi sa trenuje sa, tento sed este nieje ten klasicky sed so spevnenym chrbtom