Sedalia, Chamomilla, Bachove kvapky - nič nezaberá

peterfeher1975
12. apr 2023

Idem si k vám po radu aj keď už jedno 11rocne dieťa doma mám. No v tejto situácii som zúfalá a neviem si rady. Mám malého syna/skoro 2rocneho. Od pondelka ako bol polievať so svojím otcom, jeho rodinu/babka, teta, krstná atd je ako vymenený. Nech ideme k mojej mame ci len do obchodu a niekto sa mu prihori len ....mama mama. Cele dni len mama mama. Noc z pondelka na utorok hrozná. Celu noc knucal a zasa mama. Včera to bol už top keď chytil ,,záchvat,, 40minutovy. Ani za svet ho utíšiť. Nepomáhalo nič. Ani pritulit, ani dudel, jeho obľúbená deka. Tak som ho v tom amoku chytila, obliekla a večer o 22h sup s nim do auta. Asi po cca 15min zaspal v sedačke. Skúšala som všetko na upokojenie keď sú rodinne akcie atd pre pokoj č noci, no nič nezaberá a včerajšok už bol extrém. Ako takúto situáciu riešiť?? Co robím zle??Ďakujem za každú radu a pomoc

vvrabec
12. apr 2023

@peterfeher1975 a predtým to boli v poriadku?

ritta86
12. apr 2023

@peterfeher1975 nebol prvy krat od teba na dlhsie ? Na tej sibacke ? Vyzera to na taku mensiu traumu z odlucenia. Asi si mu chybala, nevedel preco je od teba prec, a boji sa ze sa to stane znova. Treba byt pri nom vysvetlovat, ze maminka je tu. Mozno mu ukazovat ze ked odides na chvilu prec znovu sa vratis. Podla mna to prejde, mozno to bude dlhsie trvat ale prejde. Asi len vydrzat. Na to nepomozu ziadne kvapky.Ma strach z odlucenia.

peterfeher1975
autor
12. apr 2023

@vvrabec no ono pri väčšom počte ľudí, keď mal narodeniny, vianoce bola noc hrozná. No toto už včera vôl extrém ten jeho ,,záchvat,, či hysak.

peterfeher1975
autor
12. apr 2023

@ritta86 no na sibacke bol 1x, aj keď mne sa zdal ešte na to malý ale tak nechcela som byť ja ta zlá a bol hodinu preč.

ritta86
12. apr 2023

Podla mna to bude ta uzkost z odlucenia, vek na to ma. Plus vela ludi, nie kazde dieta to ma rado. Urcite to casom prejde,nevie to spracovat este.

linda117
12. apr 2023

Ahoj moja dcerka to tiez mava, ked sme niekde na takej dlhsej navsteve tak vecer velmi rychlo zaspi a do hodiny je hore a ma presne taky zachvat ze nejde utisit, opakuje len maminka.. ja to pripisujem tomu ze je az prilis unavena a mozno jej mozog nevie spracovat to mnozstvo podnetov co za cely den mala..

peterfeher1975
autor
12. apr 2023

@linda117 a ako to zvyknete riešiť?? Či vyrastú z toho?? Dcéra bola úplne iná. Až som sa zľakla, že čo to.

vvrabec
12. apr 2023

@peterfeher1975 pri väčšom počte ludí to je asi normálne . Asi by som sa spýtala otca dietata či sa niečo nezvyčajné nestalo čo by mohlo dieťa vystrašiť ale inak to chce asi len trpezlivosť.

kp7333
12. apr 2023

Mozno bol len prestimulovany. Vela neznamych ludi navstivil, isto sa mu kazdy prihovaral, bola to prenho zataz. Niektore deti maju vyssiu drazdivost nervovej sustavy a ked maju prilis vela podnetov, tak su podrazdene, urevane a tazko zaspavaju. Moja starsia bola taka.