Ahojte.
Stalo sa niekomu to, že sa seborea preniesla aj na tvár (obočie), resp. aj na uši?? Tie uši mi nejdú do hlavy, lebo všade sa píše, že seborea ide iba na zarastené časti tela. Uška sa nám stále šúpu, mastíme aj 10x za deň. Už to má oveľa lepšie, ale zlepšuje sa to strašne pomaly. V noci sa mi malá ošíva, nespíme ani jedna už dva týždne. Keď je naolejovaná, tak akokeby nič nemala. Ale zase ráno po celej noci všade šupiny. Dr. povedala, že to je zhoršená seborea, preto to má aj na ušiach, ale že nevie vylúčiť aj atopický ekzém (vraj u takýchto malých detí sa to nedá ani zistiť). Mám doma aj Babe šampon, ale bojím sa ho použiť. Poradili mi aj Aviril a na ten mala silnú alergickú reakciu. Chcem nás objednať kožnej, ale sviatky...
Ďakujem za rady.
aj nas syn mal tu chrastu aj na oboci a myslim, ze kusok aj nad uskami. Ja som to mazala specialne na to urcenym kremom zn. Bioderma (presne si to nepamatam, ale v lekarni budu vediet) a pekne mu to casom odislo, odvsadial. Nemusi to hned byt atopicky ekzem, moze to byt aj taketo "vo vacsom" a odide to, ako u nas 🙂
@montemotherone ano,aj my to tak robíme a už to má skoro takmer preč. Len mne ide o tie uši.
@zuzuliennka1 nad ušami (vo vlasoch) to máme aj my. Len ja nechápem, prečo ma suché uši. Až tak, že sa jej šúpu, tak ako hlavička a keby jej ich XY-krát za deň neolejujem, tak je samá šupina
@slavuska1506 no , to je ta mliecna chrasta, niektore deti to mozu mat napr. aj medzi ocami, syn sa tiez supal az hroza... treba to len mazat a mazat, synovi ta bioderma genialne zabrala
moja dcera mala na oboci, mazala som Benathen a do 3tt bol pokoj. No vo vlasoch sme so seboreou bojovali 1.5r, olivovy olej ani Benanthen nezaberal, so supinami isli dole aj vlasky, pokozka hlavy cervena. Nakoniec krasne zabral ten sampon Babe na seboreu, po 3 umytiach bola pokozka hlavy takmer cista, po 5x umytiach sa seborea konecne stratila.
Aj nam zabral Babe šampón úplne super. Len treba ísť podľa návodu. Naniesť na vlhkú pokožku a nechať pôsobiť. A aj naši to mali aj na obočí a uskach ale keď sme to dali dole z hlavičky tak sa to nejako samé stratilo odvšadiaľ.
Dcérka mala tiež vo vlasoch, obočí aj v ušiach. Boli sme u kožnej a dostali sme mastičku čo pripravili v lekárni. Myslím, že som za ňu ani neplatila... Behom pár dní bola malá v poriadku.
@slavuska1506 mojmu zabral len ten sampon babe. Nic ine. Ziadne olejovanie, vycesavanie a podobne. Vsak ho vyskusaj. Coho sa bojis?
@brezza no malá dostala alergickú reakciu na Aviril, tak už sa jej bojím čokoľvek dať. Preto. Ale asi skúsim, lebo už som nešťastná.
@rajcinka a ako to vyzeralo u vás s tými ušami? Moja má uplne veľké šupiny v uškách aj za uškami. Je to ono? Lebo všade sa píše, že sa to vyskytuje iba vo vlasových častiach, resp. kde je chlp (vlasy, obočie).
@slavuska1506 no tak ako to mala na hlavičke to mala aj hlavne za uskami
Vrelo odporucam skombinovat 1 tyzden rano imazolom potriet vecer umyt, a potom kombinacia salicilova mas a propolis, uz si presne nepametam ale znama mala s dcerkou takyto problem, a hovorila ze za cca 2 tyzdne mali klud
@slavuska1506 dcerka to ma na uskach stale... Ked jej to mastim kalciovou mastou tak to zmizne ale ked to zanedbam tak to ma naspat. Uz bude mat rok. Ale mala to ovela horsie ked mala par tyzdnov. Takze proste len mazat mazat a mazat 🙂 skus tu kalciovku 🙂
@slavuska1506 moj mal v oboci, ja som na mliecnu chrastu davala krem od biodermy (baby squam, myslim sa vola) - starsiemu stacila prva aplikacia, mladsiemu som minula skoro cely krem. ale pomohlo.
Je to mykoza, oleje su ti na 2 veci,len to prekryju. Pekne pouzi ten Babe sampon a pravidelne a nechaj ho par minut posobit. Funguje. Nedavaj na babske rady s kremami,to potrebuje liecbu. Aj tu vyssie jedna pise,ze ked prestane kremovat,ze to ma zase. No jasne,ked to nelieci,len to lepi mastami.
Ahoj
@slavuska1506 , moj drobec to mal tiež keď mal mesiac, začalo to vo vlasoch, prešlo na celé čelo, obočie a aj uši. Drahé mastičky nepomahali, olej ešte viac vysušil, a aj kožná aj kamarátka mi odporučili modrú indulonu. Za dva dni už nemal nič. Skúste.
@stanulienkat dala som všetko, čo mi poradila Dr, aj Babe šampon - nezabral, resp. minimálne. V utorok ideme kožnej, lebo po 3 týždňoch som už na prášky. Ale olivový olej to veľmi zlepšil. Ale žiaľ nevyliečil.
@keithy skúsime, ďakujem
@slavuska1506 skoda,nam Babe zabral hned a este som ho preventivne pouzivala raz za cas. Po cca 3-4 razoch mala peknu pokozku. Tak drzim palce.
@slavuska1506 mne raz poradili olivový olej, vmasirovat a vyčesať, ale tak, že normálne aj zoškrabkať z kože. A už bol pokoj 🙂