Caute mamky, asi to kazdy pozna - kociky versus schody. U nas je to extrem problem. Byvame v panelaku, kde vytah stoji na medziposchodi - cize jedny schody ma cakaju ked idem ku vytahu a jedny ked idem do bytu ... a teraz ako s kociarom a sama ??? Doteraz sme vzdy cakali na ocka a tak sme isli von, ale uz je zima a chodi domov za tmy a my sme v byte ako v klietke, lebo nema nas kto vyniest von a doniest dnu ☹ Maly este nedrzi hlavicku pevne, aby som ho mohla prenasat na jednej ruke a druhou pozamykať, privolat vytah atd. a ist do kocikarne co je na prizemi (ako ten humus tak mozem nazvat). Samotnu vanicku s nim uz neunesiem az dolu - ma sest a pol kila, vana asi dalsich sest a som po sekcii, takze este si nemozem tolko nalozit, mi bolo povedane. Kolajnicky by mi v brane zrusili, lebo schody su uzke a mame trojkolesovy kocik ... takze tazko. A ta nasa kocikaren ... no nedali by ste tam ani lopatu, nie to cisty kocik. Jedine co manzel vymyslel, je ze da cely kocik do auta pred panelak, on pojde do prace busom a ja s vajcom zidem dolu, polozim ho do auta, zlozim kocik a mozme ist. Takze v zime sa tam serkat a manzel bez auta bude ako bez ruk ... nemate nejaky sikovny tip, lebo mne sa nechce byt vkuse domaaa :-P ... jaj a cely kocik neunesiem uz vobec - je to nezgrebna tazka raroha - ano obchytit ho neviem.
Vyskusaj chodit po schodoch tak, ze pojdes len po zadnych kolieskach. Neviem ako by som ti to presne opisala, ale my sme tiez na medziposchodi a od zaciatku chodim len tak. Chce to le trochu cviku, aby si babatko velmi nenatriasala, ale da sa to. Aj hore aj dole chod len po zadnych kolieskach schod po schode. Tiez mam extra tazky kocik a urcite by som ho neodniesla normalne.
Veď skús si najprv pripraviť kočiar, malý ťa chvíľku počká doma napr. v postieľke, potom už len vybehneš po neho a je to. A keď sa vrátiš, tak malého vynes domov a potom choď po kočiar. Vie, že je to náročné, no ale musíš si nejako pomôcť. Malý Ti ešte nikde neujde, tak ho kľudne môžeš nechať ležať v postieľke. Alebo popros nejakého suseda/susedku.
@mariposita noooo, to je napad, maly sa mi nepodakuje, ale sak tych par schodov vydrzi - mame nafukovcie kolieska, tak snad to tak hegat nebude
@ssussie ja som to urobila tak, ze som kocikaren upratala sama. Na pomoc som si zavolala zastupcu vlastnikov, z bezpecnostnych dovodov totiz v kocikarni mozu byt len kociky, sanky, bycikle... vsetko ostatne treba vypratat. Takze ak vlastnici nezareagovali, islo to prec. Maleho som nosila do kocikarne bud vo vajicku alebo este lepsie v nosici na bruchu. A vybavene.
@ssussie kamoška býva na 4.poschodí BEZ výťahu, malá má 10mesiacov /takže aj váži čosi viac ako tvoj/ a zvláda, každý deň aj 2x a sama... kočikáreň ani nič podobné k dispozícii nemajú... hore kočík s malou vytiahne schod po schode, dolu nápodobne...asi ako @mariposita ... takže tých 8 schodov, ktoré máš ty (a ešte si aj môžeš vybrať, či smerom hore alebo dolu) nebude zas tak neriešiteľný problém... nechápem toho debila, čo projektoval takéto bytovky, a úprimne sa čudujem ľuďom, ktorí vedia, v akom dome bývajú a aj tak kúpia 100kg kočík... Ja bývam na 1.posch., a síce výťahy tri, ale ani jeden nestál na 1.posch (vraj načo, bolo prehlasované obyvateľmi z vyšších poschodí 😝), takže pri výbere kočíka som zohľadnila fakt, že ho budem denne vláčiť hore dole po schodoch a vybrala som čo najľahší...
@ssussie tiez ak byvam a chodila som s kocikom von presne ako pisala
@mariposita , cize, ides dole schodmi, tak kocik drzis v rovine, drzis ho pevne a pomaly spustas predne kolieska, ides iba na nich a zadne su permanentne vo vzduchu.............ked ides hore schodmi, tak stojis chrbtom ku schodom, pred sebou mas kocik, najskor ides na schod ty, potiahnes kocik na schod pod tebou, zasa ty o schod vyssie a zasa kocik za tebou iba po prednych kolieskach🙂 a takto nepotrebujes nikoho🙂
Ja som to tiez tak robila, najprv po zadnych kolieskach prazdny kociar dole a potom som priniesla malu... A podla toho, akych mas susedov, nechavala som aj kociar na medziposchodi, ale to sme byvali len 7 rodin, vsetci sa poznali a vchod sa zamykal, mala som istotu, ze mi ho nikto nukradne...
@liz_lemon presne. kazdy den sa projektantovi stavnato v duchu podakujem 🙂 my mame dokonca taku specialitu, ze vytah ide iba po sieste poschodie a na to posledne treba vyslapat 25 schodov
@ssussie ahoj...nad tvojim v uvodzovkach problemom som sa musela pousmiat...rovnaky problem ako ty ma x mamiciek,myslim,ze to moc dramatizujes alebo si to zbytocne stazujes a komplikujes...jednoducho si bud najprv vynes dolu kocik alebo pre mna najjednoduchsie,znes po tych par schodoch vanicku a malym a potom konstrukcii...si 4 mesiace po sekcii,tych par kil co znesies dolu za par sekund ti urcite neublizi...ja ti viem poradit len jedno,nehladaj problemy tam kde nie su,bud trosku pruznejsia...ja keby som s takymito banalitami otravovala muza,tak si klepka na celo...
@ssussie Presne tak, choď pekne pomaly s kočiarom po schodoch na zadných kolesách...........my to tak robíme už 13 mesiacov a kočík to zvláda v pohode. Predtým sme bývali bez výťahu a malú som nosila vo vaničke na 3 poschodie, takže som teraz vďačná aj za výťah ktorý stojí na medziposchodí 🙂
@hradnapani ako original kocikaren zmenili na pingpongaren, lebo tento blok postavili v 88 a ked boli deti co tu prisli vacsie, tak bola kocikaren na nic ... takze uz je len "bicyklovna" a bicykle nikomu vyhadzat nemozem.
@hradnapani no super
@akinorev30 tak to budem dnes skusat 🙂
@ssussie pisala si o humuse v kocikarni. ak je to len byciklovna, tak sa tam zmesti aj kociar, len to treba zrejme poriadne upratat, vycistit. Ale tak asi to vyriesis inak.
@ssussie byvam tak isto a kocik sa dvihne na kolesa co su pri tebe, predne dvihnes a ides po schodoch.smerom dole ide kocik pred tebou, smerom hore ho tahas. Tych 8+8 schodov kocik aj dieta vydrzi. a pozeram ze mas uz 4m dieta ja ze novorodenca 😀 taky cas som uz davno mala malu na ruke ako "ciganske decko" snad vies ako to myslim a kocit som riadila 1 rukou a to nemam ziadem odlahceny model, zeby som sedela doma kym ma niekto znesie...
@hradnapani ved hej, na tych par minut co tam ten kocik bude sa snad nic nestane ... ibajze mi odmonutju brzdy ako manzelovi z bicykla 🙂
@ssussie my byvame tiez v takom dome, a ja to robim tak, ze najprv znesiem k vytahu konstrukciu, potom vanicku a potom maleho uplne na koniec, a tak isto len opacne (maly-vanicka-konstrukcia), ked sa vraciame domov
nabeham sa ako debil, ale inak sa to neda, tiez neunesiem cely kocik, a to mam jeden z najlahsich
inak to s tym kocikom v aute napadlo aj mojho priatela