ahojte. chcem sa Vas opytat ako ste ucili resp.ucite svoje deti iat po schodoch??? vdaka
@simona20201309 *neučili
Presne tak ako @simona20201309 sami sa naučia… ak ide o dieťa okolo 3 rokov tam som už len vysvetľovala nech strieda nohy a nechodí len jednou vpred.
Naučili sa samé. Aj striedať nohy, nič som nevysvetľovala a neučila.
a po styroch??? pretoze dostala som taku radu
Musi cuvat ak este 4nozkuje. Ked ide dole samozrejme
Naucili sa same. Ked stvornozkovali, tak chodili hore po 4, potom ešte nejakú dobu ked aj chodili a potom sa naucili aj po dvoch. Vždy pod dozorom, samozrejme, ale nebolo ich treba nič učiť, samé na to prišli ako na to..
Nijako. Sam sa učil, teda syn, najprv stvornozky liezol zadkom vpred, neskôr už normálne nohami šiel, rak bokom, lebo sa držal zábradlia a tetaz už ide úplne v pohode, strieda už aj nohy.
Dcera bude mať rok, asi dva týždne už chodí sama, ale na schody ešte sa bojí vojsť, takže ona ide buď len za ruku po nich, alebo jednoducho ju ešte nosíme.
Je pravda, že schody mame len u svokry, doma teraz nie, možno preto sa toho obava, keďže je to pre ňu "neznáme". Syn lozil skôr po nich, keďže proste bol zvyknutý, že tam sú(byvali sme u svokry)
@beata_k nie uz davno pekne chodi
Drzali sa steny a po jednej nohe vysli pekne hore i dolu, a to kratko na to, ako sa naucili chodit. Dovtedy chodili dolu po zadku
Tak potom nerozumiem tvojej otazke. Ved nech sa chyti zabradlia a ide po jeden schod dole
Naucil sa sam, najprv Iba po styroch, potom nieco medzi a teraz uz chodi.
Videlo nas a ked uz chodil, chtila som ho zacruku a isiel so mnou. Teraz bude mat 3 roky a ani neviemvako dlho uz tie nohy strieda - ako maminka ocinko - povie 😂
Ale ked mal tych 19 mesiacov, moc sa mu samemu nechcelo. Jeho rovnako stara " kamoska" uz chodila sama a sivocila - mala atatsieho brata. Deti sa inak najlepsiecod deti naucia 🙂 parcjrat sa na nu tak pozeral avpotom sa tiez odvazil uz aj sam.
Naučili. Naučili sa samé úplne prirodzené. Po schodoch vedeli vyjsť aj zísť skôr, ako sa Naučili chodiť. Každé dieťa si nájde svoju techniku. Až okolo 3r sme učili kráčať po schodoch tak, aby striedali nohy a nechodili po jednom schode.