Samozaspávanie v postieľke

mackove
19. dec 2020

Ahojte mamičky. Budem rada , ak mi napíšete svoju skúsenosť alebo radu. Moja dcérka ma 14 mesiacov. Problém je v tom , že ju chcem naučiť zaspávať samu v postieľke. Doteraz som to nerobila preto , lebo mi vyhovovalo to , že je stále pri mne , keď zaplače dostane prso a proste sme spolu v jednej posteli. Pravde podobne som si to vynahradzovala tym , že muž pracuje v zahraničí a je občas doma a tak mi vyhovovalo že som v objatí s mojou jedinou láskou. No ale popravde, nastal už zlom , už sa to nedá uniesť. Ráno sa zobudim zlomena , unavená. Počas noci kojim 2-3x. Väčšinou je stále napojená na cici. Prosím poraďte , ako ste šli vy na to , ako sa vám to podarilo a či je šanca už tak veľké dieťa naučiť na postielku. Jediné čo viem , nemala by som raz povoliť. Ale neviem ako to zvládnem a či ju dokážem nechať tak dlho plakať 😞

natalala
19. dec 2020

@mackove urcite ju nenechavaj plakat, ved pre nu to je sok a nechape preco doteraz mohla spat s tebou a od teraz nie. Pravdupovediac mam 10 mesacnu malu a riesim to iste. Prve 4 mesiace spala v postielke a odvtedy spi s nami. Ked jej isli zuby a bola aj 10x v noci hore bolo pre mna super mat ju pri sebe a hocikedy jej len dat prsko. Od pondelka ale zaciname (to uz si hovorim mesiac 🤦🏼‍♀️) Ja najskor prisuniem postielku k nasej posteli a dam dole bocnicu, budem sa ju tam snazit dat na prvy spanok v noci a potom, ked sa zobudi asi este bude u nas. Neviem ako ti spinka cez den, ale to by mohlo byt tiez fajn snazit sa ju cez den davat spinkat do jej postielky. V kazdom pripade vam aj nam drzim palce :D
Proste budeme skusat postupne.

misickaa4
19. dec 2020

@mackove pomaly a postupne, nenasilne...bez placu to nepojde, co je logicke pretoze inak svoji nespokojnost vyjadrit nevie...ak ju ale nechas 5 min mrnkat, tak sa neobavaj toho, ze ju nechavas vyplakat...a hlavne treba vytvorit zvyk z toho ..

deti95060810
19. dec 2020

no neviem či ju naučíš v 14 mesiacoch zaspávať samú, keď doteraz bola zvyknutá inak.... Bude to ťažké. Je naučená že spinkáte spolu, skôr by som počkala kým na to pristane ona - čo môže trvať ešte aj pol roka....

mirka969
19. dec 2020

Ano naucis ju aj v tomto veku, to ze je zvyknuta spat s tebou neznamena ze sa nebude vediet naucit aj vo svojej postielke. Len treba trpezlivost. Ja som svojho syna naucila zaspavat sameho ked mal 10 mesiacov...a podotykam BEZ PLACU. nikdy som ho nenechala plakat ani minutu ...trvalo nam to 2 tyzdne

lululucy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanislavicenka
19. dec 2020

@mackove prepac, toto nemyslis vazne. Ja mam 5 rocnu, a chce spat so mnou. A psychologicka mi povedala, ze je to v poriadku. Tak male dietatko to nepochopi,ze zrazu nemoze mat to bezpecie, ako doteraz.

selu11
19. dec 2020

@mirka969 Ahoj, môžem vedieť ako si ho to naučila?

poslednepogo
19. dec 2020

@stanislavicenka zaujímavé, ja mám 3,5 mesačného a spáva sám v postieľke odkedy sa narodil

lenkakravcova
19. dec 2020

@mackove Môj syn jedol v noci do dvoch rokov. Keď mal cca 8-9 mesiacov, odstavila som ho od materského mlieka a preložila do postieľky. Večer som mu dala jednu fľašku mlieka ktorú vypil. Keď som šla späť ja, dala som mu do postieľky druhu narobenu ktorú si už vzal sám (mal ju vedľa hlavičky hneď). Ráno som pozbierala fľaše, dala ich vyvarit a večer opäť to isté. Vyspala som sa aj ja aj on bol najedeny a nerusili sme sa. 🙂 Oddelené spanie bez vstavania v noci funguje, ale väčšinou iba na umelom mlieku.

stanislavicenka
20. dec 2020

@poslednepogo moze byt. Ten spanok sa budes este vela me it😉