Samostatné zaspávanie 14-mesačného dieťaťa

lllperko
7. sep 2022

ahojte
uz to tu bolo urcite milion x..ale mozno dostanem nejake nove, cenne rady..
mam dceru. ma 14 mes. mlieko z flase nevypije ani omylom. vodu pije iba cez slamku...ziadny mojkacik, plysak, oblubena hracka, nic.. cumlik zahodila s prvym zubom... zaspava iba na prsniku, cez den na posteli, cez noc spi normalne v postielke.. kojim uz iba na spanok. ale velmi velmi rada by som ju naucila zaspavat samu v postielke, aspon cez den. prosim povedzte mi, ako? metoda “vyplakania” mi trha srdce...da sa inak? a da sa? dakujem 🙏

paigesy
7. sep 2022

@lllperko my to mame tak isto a neriešim , považujem to v podstate za výhodu že ju takto jednoducho uspim. Raz sa to zmení samo od seba.

lydus2015
7. sep 2022

Podľa mňa sa to naučiť nedá... A prečo aj, raz toto obdobie skončí, neboj... Ja napríklad stále uspavam aj 5 ročného syna... Prečín rozprávku na dobrú noc a ležím pri ňom kým nezaspí...

elizabet173
7. sep 2022

@lllperko metódu vyplakania určite nie, ja ani nerozumiem, prečo by takéto malé dieťa malo zaspávať v postieľke samé. V postieľke áno, ale prečo pri ňom nemôže byť mama, otec, kým zaspí? Ja by som počkala ešte pár mesiacov, potom by som ukončila kojenie a to tak, že by som na pár nocí išla spať mimo dom a uspával by muž. V postieľke, ale bol by pri nej, držal ju za ruku, hladil, šepkal jej, pustil nejakú relaxačnú hudbu.

elizabet173
7. sep 2022

@lydus2015 🙉 5 ročného? No je to tvoja vec

lllperko
autor
7. sep 2022

noo takto.. ja by som ju chcela do konca roka odstavit.. preto by som ju potrebovala naucit zaspavat bez prsnika..

paciko9
7. sep 2022

@lllperko ja som sice nekojila, ale malu som su naucila zaspavat na rukach. Ale ked sa rozhodnete tak vydrzat. Dostala vecer flasu, a dala som ju do postele. 3dni trvalo kym prestala mat hysaky. Skuste nakojit, polozit do postielky.

ivangeline
7. sep 2022

Upokojit,dat prso a potom flasu. Zvykne si po case a das uz len flasu namiesto prsa..

lydus2015
7. sep 2022

@elizabet173 ty svojim deťom nečítaš večer rozprávku? Ako píšeš je to tvoja vec... ja nevidím nič zlé na tom, že večer prečítam rozprávku na dobrú noc, porozprávame sa aký mal deň, počkám chvíľu kým zaspí a vybavené... Venujem mu pol hodinu svojho času každý večer, namiesto toho, aby som povedala dobrú noc a zavrela za sebou dvere.
Sama si napísala, že ..."nerozumiem, prečo by takéto malé dieťa malo zaspávať v postieľke samé. V postieľke áno, ale prečo pri ňom nemôže byť mama, otec, kým zaspí?" Kde je už hranica, že dieťa má zaspávať samé?

elizabet173
8. sep 2022

@lydus2015 ja mám dieťa dospelé, rozprávku som čítala každý večer, čítala, alebo rozprávala. Ale skončila rozprávka, pomojkali sme sa a odišla som z izby. Dvere som nezatvárala. Mali sme na seba celý deň, nevidela som dôvod byť pri ňom v piatich rokoch, kým nezaspí. Ja som nepísala, že nemôže byť pri ňom otec alebo mama, kým nezaspí, môže, ale nemusí. Tú hranicu si každý určuje sám, kedy má dieťa zaspávať samé. Aj tú, že deťom ukážeme, že sú v rodine aj iní členovia, ktorí majú svoje potreby - súrodenci, otec, chorá babka...a nakoniec aj mama sama.

lydus2015
8. sep 2022

@elizabet173 v podstate úplne súhlasím s tým čo si napísala, až na to, že nie, nemáme na seba celý deň, malý je v škôlke, ja v práci, plus 2x do týždňa má krúžok, takže ten čas strávený spolu je pre nás vzácny...

elizabet173
8. sep 2022

@lydus2015 do škôlky chodil aj môj, ale nie od rána do neskorého poobedia, krúžky sme počas škôlky nemali, takže toho času sme mali asi podstatne viac, ako vy