Samostatné spanie 3 ročného chlapca

nefertiti7
4. mar 2013

Ahojte, chcela by som sa poradiť, neviem ako na to. Syn od malička spal so mnou v posteli, lebo mával koliky a stále plakal a tak to ostalo , že v postieľke sa len hral, spal poobede a večer so mnou. Skúšala som v 8 mesiacoch dať ho spať do postieľky ale nevydržala som ten plač 4 hodiny a vybrala ho odtiaľ a MM mi to doteraz pripomína. Ja si uvedomujem, že je to moja chyba. teraz má 3,3 roka a spíme spolu v posteli. Musím si ľahnúť a počkať kým zaspí, medzi tým ma stále osaháva a chce cítiť moju ruku, keď zaspí vstanem alebo už zostanem spať. Ako docieliť to, že bude sám vo svojej novej izbičke, vo svojej posteli a SÁM?? neviem si to sama predstaviť aký rev spustí, aby som tam bola aj ja. Plánujeme mu kúpiť posteľ, nejaké nové vybavenie izbičky, nálepky, niečo, čo sa mu páči. Je to správne, ako najlepšie docieliť, že bude spokojný? Musím ešte podotknúť, že od narodenia prespal celú noc asi 2x, inak sa stále budí, na vodu, alebo zlé sny alebo čo. ďakujem

xlucia
4. mar 2013

@nefertiti7 kupit mu postel do deskej. prve den po zlozeni ho nechat popozerat, rozkukat sa, od druheho dna ho tam dat spavat na obedny spanok, a az ked si privykne, potom na noc

adkasmolka
4. mar 2013

Nas spi od roka sam v detskej okrem pripadov,ked je chory,po ockovani,popr.ked nema svoj den od rana je plackavy. Mna MM podporoval vtom,aby od roka sam spal+cela nasa rodina.Kupila sa mu krasna posel,ktoru pomahal akoze skladat.Obdivovali sme ju tyzden,hrali sme sa v nej a blaznili.Stale sme mu hovorili,ze to je ibac jeho postielka a aka je krasna a aky uz bude velkac z neho.Po tyzdni som ho do nej dala na obedny spanok.Super to dopadlo,spal krasne.Obn som ho zae dala a na treti den,uz ostal na noc stym,ze MM spal pri nom na zemi na matraci preistotu.Ked sa v noci zobudil iba mu povedal,ze vje tam a tisko a atd.Po 3 nociach som muza vymenila a spala ja v jeho izbe.Robila som to iste,co manzel.Po tyzdni sme napojili bejbyfon a pekne on vo svojom a my vo svojom. Sorry za preklepy, pisem z mobilu a nechce mi opravovat preklepy.

veron333
4. mar 2013

@nefertiti Náš tak isto..má svoju izbu aj posteľ a stále spí s nami.Večer pozerá rozprávku,povie mi mama peč (preč),tak odídem a každý deň dúfam,že tam zaspí,ale on nie,ked ho prestane baviť rozprávka docupitá k nám do spálne a ľahne si bez slova medzi nás a zaspí.Niekedy ho aj prenesiem do jeho izbičky,ale aj ked sa v noci ,alebo nad ránom zobudí zase dobehne k nám.Tiež neviem ako ho naučím spať v jeho posteli.

adkasmolka
5. mar 2013

@veron333 hned ako zaspi,preniest do jeho postielky.Aj v noci ked pride.Bude to trvat aj tyzden,pokial zisti,ze si stojis za svojim rozhodnutim,ze je velky a ma svoju postel v ktorej sa v noci spi aj napriek jeho placu,po tyzdni utne.Lenze nesmies povolit,aj ked budu krokodilie slzy.Baby,cele to je o Vasej psychike.Ppkial mate pevbu volu a nepovolite,dieta to hned vyciti.Neratajte,ze to bude hned,ale po tyzdni utne.Rodicia maju spat spolu a detska izba je nato,aby v nej spavali deti.

janci27
5. mar 2013

My sme nasu navykli na svoju postielku od 4. mesiaca a od 10. mesiaca sme jej ju preniesli do svojej izby a spinka sa jej tam samej dobre. Vyspime sa my lepsie a aj ona, lebo sa tak casto nebudi.

gubcikova
5. mar 2013

naša dcérka spávala s nami a v 1roku a 9mes.sme jej zariadili izbu kúpili veľkú posteľ a odvtedy tam spáva.syn na leto chceme presťahovať tiež to bude mať 1a pol roka

katia7
5. mar 2013

@nefertiti7 no ja som taky naturalista 😀 nas syn spaval s nami do 4 rokov potom odkracal sam 😉 prisunuli sme postel k nasej aby sme sa netlacili a spaval pri ockovi lebo to uz sme mali dcerku a ta tiez bola s nami v posteli tak aby jej nahodou neublizil. dcerka odkracala skor, spi s braskom v izbicke ale uspavame ich oboch spolu kazdy vecer, aj ked dcerka zaspi niekde "omylom" cize uspavat ju netreba mm pocka kym zaspi aj syn a to ma 5 a pol roka. niekedy je to naklad to uznavam ale ja si myslim ze deti potrebuju citit hlavne lasku, nie su urevani nijako si to nevynucuju nasilim skratka je to u nas zvyk a vsetci su spokojni 🙂 dcerka ma teraz 3 ja kazdu chvilu porodim a absolutne neratam s tym ze by prestala chodit k nam do postele ako to casto stale v noci robi, skratka s tym ratam a viem ze ked bude pripravena jednoducho prestane sama, akurat som jej vysvetlila ze ked sa narodi brasko bude v strede lebo pri maminke bude babatko 😎 😀

ingrid16
5. mar 2013

moj syn ma 5 a spi s nami. asi pred dvoma rokmi sme mu kupili krasnu postel, zariadili mu izbicku, on sa z nej vytesoval. vecer si pekne lahol , precitali sme mu rozpravku , isli spat aaaaaa.... samozrejme prisiel k nam. tak sme sa niekolko dni natahovali do polnoci. o niekolko tyzdnov sme skusili znova, ale nic . prelozit ho, ked zaspi, sa tiez neda, kedze akonahle sa ho dotkneme, tak sa zobudi. a v svojej posteli proste spat nebude. neviem ako dalej. cakam, ze sam od seba odide, ale zatial nic.

tak ak ma niekto nejaky napad, rada pouzijem. 😉

pulsatilka
5. mar 2013

nasa starsia s nami spala do 3 rokov, potom sme jej kupili detsku postel a postavili ju k nasej (spala tam tak na 50% a zvysok ja... 😀 ). Ked mala 4 roky narodila s nam mala segra 😉, tak sa s tatinom odstahovali do detskej....kupili sme jej poschodovu poste 😀. Teraz chce spat len vo svojej hornej posteli....ale tatino spi celu noc na dolnej...takze uspech na 50% 😖

evamarcel
5. mar 2013

no opisem ti ako to bolo u nas maly vzdy spinkal v postielke ktoru sme mali prirazenu k nasej posteli a to do 2 rokov a 9mesiacov...kedze sa nam mala narodit malicka tak sme mu urobili izbicku presne vymalovana s autickami kupila som krasne obliecky s traktormi a kombajnami...upravit izbicku to ho prilaka a normalne sam chcel ist lebo sa mu obliecky pacili ale musel vzdy s niekym spat a zaspavat sam sa bal v izbe takze matrac dole pri jeho velkej posteli a na nom spal manzel a tak vecer sme pri nom museli jeden alebo druhy lezat aby zaspal niekedy aj 30-45min. kedze spat chodi na 19tu. Cez obed zaspaval tiez v tej izbe ale to som musela mat cez neho dokonca aj ruku aby zaspal pokial som bola tehotna tak som ho takym sposobom aj uspavala ale ked som prisla s malou domov samozrejme ze sa nedalo rozkuskovat uspavat jedno aj druhe a tak maly prestal spat cez obed ale bolo vidiet ze mu to chyba dost dlho som trpela tu jeho hyperaktivitu z nevyspatia az raz som sa tak nazlostila a povedala som mu uz ma 3roky a 3mesiace ze musis spinkat sam zober si auticko s ktorym chces spat lebo ja musim byt s malou a ty spat potrebujes asi som mu aj vystihla cas spania ....samozrejme ze nechcel vymyslal ale som mu povedala necham otvorene dvere precitam rozpravku tu som nic sa neboj ale spinkaj sam lebo to potrebujes ak vstanes z postele zamknem ta ...on to aj spravil vstal ze nebude ja som sa nahnevala a zamkla ho zacal buchat na dvere a plakal samozrejme ze som hned otvorila ale povedala som dobre necham otvorene ale ked este raz to spravis zamknem a uz neodomknem a zrejme videl ze to myslim vazne tak si lahol hral sa s ruckami trvalo mozno zhruba 45min. kym zaspal ale zaspal sam....pri otvorenych dverach ja som ani sama neverila ze on sa nauci sam spat ved od mala len so mnou a stacilo iba razne povedat to iste sme spravili vecer s tym ze sme tam nechali male svetielko a dvere otvorene on nas pocul a tak zaspal sam - v noci k nemu chodim na ten matrac spat ja alebo manzel podla potreby ked sa chceme vystriedat kedze nase babatinko tiez blbo spi v noci tak si chodime k malemu pospat na striedacku ale to ze sam zaspava ani sama nechapem kedze som si myslela ze skor malu naucime ako jeho a islo to uplne lahko ...mozno to tiez zavisi od povahy dietata on je taky prisposobivy. Tiez si myslim ze spanok nepreruseny u deti je velmi dolezity maleho sme oducili od budenia sa na kojenia v 13mes. dovtedy sa budil aj 6krat aj viac a tiez to islo lahko davali sme namiesto kojenia cumel ja som odisla ostal s nim manzel a zmieril sa s tym ze tam nie som stacil mu cumel a postupne sa prestaval budit v noci obcas pytal cumel a potom ked bol asi 1,5rocny odstranili sme aj cumel vyhodil ho sam a ked sa nan budil tak sme ho ubezpecovali ze sme pri nom nech spinka cumel vyhodil nemame....a on sa vzdy tak lahko zmieril no musim uznat ze je to vela aj o povahe idetatka ale cim skor sa zacne oducat od zlozvykov tym to ide asi lahsie...teraz mame dievcatko a to vyzera ze bude asi tvrdsi oriesok.. 🙂

evamarcel
11. mar 2013

@nefertiti7 no ako sa dari so spanim maleho?

nefertiti7
autor
14. mar 2013

dakujem všetkým za podnety a rady. zatiaľ som nič neurobila, lebo bol chorý a to musím byť pri nom a potom sme sli do wellness a tam sme nekupovali prísteľku, takže spal s nami....a bolo to na neho veľa, zmena prostredia...tak asi to nechám na leto.....do 4 rokov by som to však určite chcela aplikovať....dakujem
@evamarcel