Samostatná chôdza dieťaťa

jaruska18
25. jún 2024

Ahojte, nemáte niekto skúsenosť?
Malá bude mat o pár dní 17 mesiacov.
Od roka stvornozkuje, približne 3 mesiace chodí okolo nábytku.
Včera začala chodiť, ale iba tak ze ju postavím a musí vediet ze idem tesne za ňou. Prejde pár krokov sama. No napr nepustí sa sama od nábytku do chodenia, to vôbec.
To príde same postupne ze sa bude púšťať chodiť aj sama? A co sa tyka postavenia sa v priestore, to môže prist az po chôdzi? Staršia skôr stála v priestore, ako chodila. Dakujem 🙂

sense
25. jún 2024

Keď naberie istotu pusti sa sama... Netreba to silit

fion22
25. jún 2024

@jaruska18 skús je dať do rúčky niečo, lopatku alebo niečo, bude si myslieť, že sa drží niečoho ...naša sa v 18m v priestore rozbehla až po 4m chodenia okolo nabytku a štverania po ňom...na ihrisku chcela ísť za deťmi a už ju nič nezastavilo😁

lucia13022023
25. jún 2024

Syn sa staval okolo nábytku už v 7m, myslela som, že začne aj chodiť skoro. No začal chodiť v 13m a to tak, že sa najprv postavil zo zeme a začal robiť par krokov, potom úplne prestal aj na dva týždne. Akoby zabudol. A potom to zas urobil a od vtedy chodí. A od nábytku sa púšťal až neskôr. Vždy sa pri držal aby mal istotu.
Kamoškina mala zas chodila od nábytku, a zo zeme sa postavila až oveľa neskôr, najprv pristvornozkovala k nábytku, postavila sa a tak išla. Je to veľmi individuálne.