Ručná dezinfekcia

matusmat
14. júl 2015

Ahojte , chcel by som sa opytat na nazory ohladom rucnej dezinfekcie a na skusenosti s konkretnymi znackami 🙂 Ja a moje deti pouzivame DR44 a som nadmieru spokojny 🙂 Davate aj vy detom do skoly tieto antibakterilane geliky? 🙂

prasiatko30
14. júl 2015

nie neblbnem tymto smerom - staci ked si umyju ruky normalnym mydlom - to uz aj lekari hovoria ze prilisna desinfekcia je pre deti a aj pre dospelych contraproduktivna - ak sa samozrejme nejedna o to ze sa dieta dostava do vysokoinfekcneho prostredia kde napr zuri nejaka epidemia chripky, alebo hepatitidy pripadne boli na navsteve v nemocnici ale na bezny zivot taketo veci nepouzivame.

jasminet
14. júl 2015

@matusmat ak je to pokus o reklamu, tak dost priehladny.... a nie, mam 2 deti a ziadne dezinfekcne gely nepouzivame, ruky si umyvame mydlom, aj v skolke tecie voda a mydlo tam maju tiez... na pieskovisku ruky oprasime, utrieme mokrou servitkou ak treba a fungujeme dalej.... my sme ako deti piesok jedli, jahody priamo zo zahrady konzumovali - bez umytia a sme tu....

matusmat
autor
14. júl 2015

nejde o ziadnu reklamu ... normalne som sa opytal :D lebo som za to ze v skolach su wcka nechutne a to ze si umyje ruky podla mna nestaci ked sa potom chyti klucky na dverach a pootm si da jablko na desiatu ... len som sa pytal na nazory ludi ;)

dai
14. júl 2015

@matusmat urcite nie🙂 v skolke maju tecucu vodu a mydielka - uplne to z mojho pohladu staci😉

matusmat
autor
14. júl 2015

@prasiatko30 hej bezny zivot doma samozrejme ze mydlo a voda 🙂 ale tak presne ze ked sa ide do nemocnice , alebo niekam tak tam 🙂

dai
14. júl 2015

@matusmat nase wc su normalne aj v skolke aj v skole - nie je to ako doma ale urcite nepredstavuju ziaden infekcny problem...deti maju mat aj nejaku imunitu - mam kamosku co takto dezinfikovala vsetko okolo svojich deti a tak jej deti aj dopadli - akakolvke blbost co inym detom pojedajucim piskotu zo zeme nic nespravi jej deti uplne odstavi, su chorlave, alergicke na vsetko... nedala si zial povedat, teraz uz tiez svoj nazor zmenila... deti jednoducho nejaku obranyschopnost potrebuju a tu si vybuduju do velkej miery kontaktne

moni244
14. júl 2015

@matusmat tiez nepouzivam, mne samotnej to strasne vysusuje ruky, cize len klasika, voda a mydlo, ani malej to nebudem davat, nebojim sa kazdeho verejneho lriestoru a bacila

ancovec
14. júl 2015

@matusmat no u nas v skolke teda wcka nie su o nic nechutnejsie ako doma a nestretla som sa ja osobne s nechutnym zachodom v skolke ze nikde!

prasiatko30
14. júl 2015

@matusmat nie v skole nepouzivaju nic take dezinfekcne -ako som uz pisala vacsina dr je v tomto jasna - prilisna dezinfekcia je skodliva - zabranuje tomu aby si deti vypestovali imunitny system - samozrejme su aj vynimky - vyskyt napr chripkovej epidemie, nedajboze zltacky v skole, a pod. tak to som za vsetkymi desiatimi v normalnom beznom zivote nie a nie a nie.

matusmat
autor
14. júl 2015

tak hej mozno ze niektore skolky, skoly maju pekne a ciste toalety ale ja som sa len pytal ze ci v tych situaciach ked neni voda ci to pouzivate... :D lebo samozrejme ze ziadna dezifekcia by nemala byt nahradou za cistu vodu a dobre mydlo ;)

moni244
14. júl 2015

@matusmat ale na zachodoch musi byt voda, vsade, ak nie je, tak to musia zavriet. Ale reklamu si fakt robis zle

matusmat
autor
14. júl 2015

pytam sa z dovodu toho ze mam zlu skusenost s tymto , tiez som bol zastancom tohto ze iba mydlo a voda ale niekedy to nestaci :D ale fajn dakujem za nazor ... a s tou reklamou ste celkom paranoidne 🙂

horana
14. júl 2015

@matusmat
"Doktor Rolf Halden z Centra pre bezpečnosť životného prostredia na Univerzite v Arizone upozorňuje, že hoci sú dnes antibakteriálne mydlá v móde, v drvivej väčšine nemajú žiadaný účinok...
Podľa odborníkov je nutné umývať si ruky aspoň po dobu 20 až 30 sekúnd, aby sa zničili všetky baktérie, no v priemere je to u každého sotva 6 sekúnd.Len 5% to robí správne. Ľudia by vraj boli prekvapení, koľko baktérii by sa im aj napriek antibakteriálnym mydlám v moči našlo.
Navyše, pri dlhodobom používaní antibakteriálneho mydla, hrozí riziko rezistencie, ktorú si baktérie voči mydlu vytvoria a prežijú aj napriek použitiu mydla. Doktor Halden si dokonca myslí, že takýmto spôsobom sa mikróby prispôsobia chemikáliám v mydle až tak, že sa zvyšuje aj rezistentnosť na antibiotiká, ktorá lekárom komplikuje liečbu rôznych ochorení!

Doktor Halden, ktorý výsledky svojej štúdie uverejnil v magazíne Environmental Science & Technology však upozorňuje ešte na jedno negatívum antibakteriálnych mydiel, o ktorom mnohí ani len netušia. Chemické látky, ktoré obsahujú antibakteriálne mydlá, môžu ovplyvniť hormonálne hladiny človeka. Podľa neho za posledných 20 rokov prudko stúpol počet výrobkov s obsahom antibakteriálnych chemických látok zvaných triklosan a triklokarban, ktoré vedia negatívne pôsobiť na hormóny v tele a rovnako môžu podporiť rast a vývoj rezistentných baktérií alebo "superbaktérií", proti ktorým sa organizmus ťažšie bráni."

Precitaj si aj clanok:
Antibakteriálnym mydlám hrozí zákaz. Ide zrejme o podvod storočia.
http://www.etrend.sk/firmy/antibakterialnym-myd...

sense
14. júl 2015

nepouzivame, a ked sme niekde kde voda nieje mame tak ci tak vlhcene obrsuky a kedze pijeme len vodu ziadne sladke zbrndy tak mame kvazi vodu vzdy so sebou....a apropo napr. pri takom pc na klavesnici je viac bakterii ako na spadnutom chlebe zo zeme

matusmat
autor
14. júl 2015

vlhcene obrusky su v podstate to iste nie? daj pozor aby si nerobila nahodou reklamu :D

zuzana76
14. júl 2015

nepouzivame, maximalne u lekara, alebo v nemocnici, inak voda a mydlo

sense
14. júl 2015

@matusmat nikde som nenapisala konkretnu znacku na rozdiel od seba...a okrem toho ten obrusok sa da navlhcit aj tou vodou alebo robim reklamu cistej vode ...ale vdaka za pobavenie

sense
14. júl 2015

@matusmat preklep malo byt na rozdiel od teba

matusmat
autor
14. júl 2015

@sense ved aj ja som sa pobavil ze robim reklamu :D ale hej tiez som za vodu a mydlo ale pytal som sa tu na tie situacie ked vodu a mydlo nemame po ruke :D

monicm
14. júl 2015

@matusmat Prepáč, ale tiež mi ako prvé napadlo, že je to reklama, z jednoduchého dôvodu, uvádzaš značku. Ak by si chcela vedieť, či len niekto používa antibakteriálne mydlá, tak značku nepoužiješ, ale možno je to naozaj paranoja, ale takáto až tak veľmi nevadí, či?

A teraz k tvojej otázke, nie nepoužívame.

timea7
14. júl 2015

@matusmat musela by si si ruky denne 5 krát vyvárať, aj tak by to nepomohlo. Bakteriálne gely sú len dobrým obchodným ťahom, najlepšie sa totiž pracuje so strachom ľudí 😠 Predstav si, čoho všetkého sa počas dňa dotýkaš, čím viac sa snažíme pred baktériami chrániť, tým menej sme voči nim odolní. Hygiena áno, ale so zdravým rozumom.

lilimoni
14. júl 2015

Ked nie je po ruke voda a mydlo stacia aj vlhcene vreckovky 😉 jedina antibakterialna vec co s mladou nosim je dettol sprej na rozbite koleno 😀