Ahojte mam 4 mesacnu dcerku a vačšinou ked leži tak je uplne kludna rúčky ma vystrete a je ticho.. 🤷♀️ked pridem k nej a dam jej daku hračku pozera po nej ale zeby ju chcela chytit to nie :( a ked uz aj ano tak jej to trosku trva .. myslela som ze uz sinzacne obchytkavat ručky ale nic :( zmeni sa to ??
@nairia ked je pod hrazdickou niekedy chyti niekedy nie .. nohy dviha ked jej polozim loptu na brusko
podla mna to je ok, len ju takto pekne stimuluj hrami a bude ok. to, ze nechyta hracky je podla mna uplne v poriadku. neviem, ci dostavas od pediatricky tie screeningove dotazniky, tam to je a zas a znova pri vyplnani som sa nad tym pozastavila, ci to aj nie je skoro. rovnako tak "lietadielko", ktore maju robit na brusku. na to mi samotna doktorka povedala, ze nevie, ci vobec nejake dieta to robi tak skoro.
ak sa ti ale nieco nepozdava, kludne to spomen doktorke.
Autorka, @nairia nie, nie je to v poriadku. Ano, kazde dieta je ine, ale to tvoje len lezi. Uz ma aktivne objavovat svoje telo a okolity svet
https://mamaaja.sk/kalkulacky/vyvoj-dietata-mes...
No tak na bok sa este nedava a aj ked je na brusku hracky nechyta ..moja ruka je jej naj hracka 🤷♀️
nam drobec takto isto nechytal hracky, v 6m sme zistili ze je nevidiaci a preto nereagoval. vnimal len svetlo a tmu a tak sa za zvukom otacal. skuste riesit pediatra co on na to
@kacena4 to ma mrzi …:( vidiaci urcite je
@kacena4 *vidiaca ked jej ukazem cumlik alebo inu hracku otaca sa za nou aj ked niekto pride tak pozrie
to sme si aj my mysleli ake zistili sme ze sa otaca intuitivne
@kacena4 to naozaj? Ale tak ked som napriklad pri postielke a pozera na mna a pride potom potichu muž tak sa na neho pozrie .. no teraz mam chrobaka v hlave
jedine sme registrovali ze nechyta hracky ak mu ich nedam do ruk, otacal sa na nas sledoval vôbec by sme to nepovedali. ale drzim palceky nech je to u vas len babatkovska lenivost
Tak aspon na bok by sa už mala otačat a teda aj za hračkami, veď očami sleduje hračky 6 tyždňove babatko. Keď je pod hrazdou hraje sa?
Hm nemate niekde babybalance? Aby ti ulazali ako ju spravne stimulovať.
Ked jej ukazujem hracky tak pozera ale zeby chcela ist na bok to vobec .. ked jej pomozem na boku ostane .. teraz ju nic nezaujima len ruky v ustach asi zubky .. 🤷♀️
Hm tak možno len teraz objavila ruky tak študuje a o tyždeň sa bude naťahovať za hračkami, ja by som skusila fyzio alebo balance. Dcera keď ma uvolnene ruky vedľa seba je unavena a zaspava 😂 tiež ma 4m.
@nyphadora tak moja je inavena asi stale potom😂🙈ale nie ved zase nieje cely den ze vykotena … len by som ocakavala ze ked dam ored dnu hracku tak sa naciahne ale niekedy pozera a nic .. je oravda ze je to veelmi kludne babatko od narodenia .. a dokonca skoro 8 kilova 😂🙈tak sa jej asi nechce … akoze jasne toto to neospravedlnuje .. budem nadalej s nou cvicit ponukat jej hracky mozno sa chyti no a ak nie poviem to pediatricke ideme o tyzden
Takze sa hra s tvojimi rukami? Ak áno podľa mna je to v pohode, ja mám 3 mesačného, začal sa s rukami hrať už dlhšie a keď je na brušku snaží sa chytiť hračky, nejde mu to až tak ale snaha tam je .. a s rukami mojimi sa najviac hra
Ahojte uz je to lepsie je vnimavejsia hracky krasne chyta ked ich vidi .. ale ked je nanrukach pozera vacsinou dole ked sa jej niekto prihovori malokedy reagje lebo vsade kuka okolo..🤷♀️no a nepretacame sa este
@emamonika a moje ruky je najlepsia hracka 😂
a co hovori pediater? pises, ze kym sa naciahne za hrackou, tak jej to trva, takze myslim, ze je v poriadku. moja 4m tiez nemala nejako zaujem chytat hracky, to zacala az v nejakych 6m. v 4m skor do nich len buchala a pacilo sa jej, ked to vydalo zvuk.
a dviha ich nejako nad telo? a co nohy? ked lezi na deke, mas pre nu nejaku hrazdicku, kde su zavesene hracky, co sa jej pacia?