O chvilu ma moje dieta 4 roky,ma oneskoreny vyvin reci a uz mi dochadza trpezlivost,stale je mi za zadkom,vecne mamina mamina,to by nebolo az tak zle,avsak ak ho zoberiem von,pol casu je normalny a pol casu vystraja,zacne vyplazovat jazyk,utekat na odrazadle atd.,to by som este dala,ale pol hodinovy plac kazdy den minimalne 4x pre somariny,ze mu tato-mama nieco nedovoli,ma uz doraza,proste,viem,ze mnohe matky to maju tazsie,avsak ja asi som uz asi unavena,od 6 hore do pol 9 vkuse,a nie a nie zaspat,vecne v pohybe...
Asi menej narocne dieta a pevnejsie nervy
@lia_nka
Provokuje je roztopasny ako každé dieťa.A čo mu nedovolis?niektoré mamy nedovolia nič a celý deň spolu bojujú.
To je také obdobie. Nastaviť hranice, menovať trest a ignorovať krik. Teraz sa rozhoduje o tom, čo si aj v budúcnosti dovolí, či bude rozmaznaný alebo nie. Toto je údel každého rodiča.
škôlka? a každé dieťa skúša čo môže.....ka raz zaberie plač a mama povolí, bude si plačom vynucovať stále....
Ako máš nastavenú výchovu? Mne moja keď utečie na odrážadle, tak druhý deň nejdeme nikam. Plače stále za všetko, ale mne to nevadí nejak. Posielam ju akurát sa vyplakať do izby a keď plače vonku ideme domov, to už celkom pochopila a vonku plače "zriedka" (rozumej raz za tri dni).
jasné že nervózna matka.... Dávaj si aspoň magnézium - možno pomôže... 😉
stále ju máš za zadkom - a za kým má ísť dieťa.... za susedom? o pár rokov už taká vzácna pre dieťa nebudeš, nebude stále za tvojim zadkom....
Sorry ale co si opisala je uplne normalne 😂 ja si vecer ked deti zaspia Dam pohar vina a knihu a som pripravena na dalsi den. A Ked reve za hlupost poslat ukludnit sa do izby
Ešte nevieš čo je náročné dieťa bud rada ze behá je živé ja poznám ženu a jej malá je postihnutá je pri nej 24 h. denne či radšej by si si vymenila s ňou ❓
@lia_nka nemusí byť ani postihnuté dieťa - stačí autista....autistické deti majú kde aké problémy... od kričania na verejnosti až po búchanie hlavy si o chodník...
nervozna matka a uplne normalne dieta s NKS alebo aj bez. este to mas celkom fajn ked mate scenu iba 4 x denne, u nas je to v priemere asi 10 a viac 😀 ..odporucam ti par sedeni u psychologa, pomoze to aby si pochopila kde su realne moznosti tvojho dietata, zeto, co povazujes za rozmaznanost, to je vo vacsine skor frustracia z toho ze nedokaze komunikovat ako by potrebovalo, nevie vyjadrit co by chcelo...+ do toho uplne obycajny detsky vzdor...ano, moze to byt narocne, psycholog ti moze pomoct v tom aby si nasla sposob ako vypnut, ukludnit sa, venovat sa aj sebe...nadmerne ocakavania voci dietatu nepomozu nikomu, prave naopak...
@deti95060810 nejsi ale jediná ktorá má ťažký život s dieťaťom bud rada že je inak zdravé užívaj si sním každú sekundu minútu dávaj mu najviac lásky.. Každopádne držím palce
Vyplaz mu jazyk aj ty😊niektoré deti viac bojujú iné menej.Psychologicka v poradni radi priznať emócie, takže áno viem, že by si chcel, ale až po rozprávke, zajtra, teraz nie všetko záleží čo si vynucuje plačom.Deti treba zaujať niečím novým málokto má adekvátne hračky veku čo som si všimla aj počas praxe.vela veľa pohybu les, odrážadlo, medzi deti na ihrisko nech je zaujaty
Napíš konkrétne co je problem
My mé to isté mame 3 roky dávam si magnezium😅😅😅😅
Tak,pohyb ma az-az,chodi vela do lesa,vonku,prave,ze som cakala,4 roky,bude viac rozumny...dovod placu,nezmyselny napr.: 30 min.plac,ked ho da tato nabok,ked idem s horucim olejom a on zacne kvoli tomu plakat,lebo ho odo mna odtiahol...rano mna budi,vecer musim uspavat ja...hranice ma nastavene tak,ze poviem raz,2x,treti x beriem,zakazem...proste,ako keby len ja ja ja,stale mama...a ano,preto som napisala,ze ine mamky to maju omnoho tazsie,ale nie kazda dokaze vsetko zvladat..a ano,kedze ma naruseny vyvin reci,snazim sa pomaly,jednoducho,dat mu cas,kym sa vyjadri..proste,nic nemozem spravit,urobit,len sa mu venovat,hrat sa s nim
Áno aj my máme presne toto iste a k tomu 7 mesačného takže je to makacka
Každému rupnu nervy niekedy treba sa ísť vyvetrať sama niekde bez dieťaťa
Dieťa je normálne. Pokial sa ukludnis a naučíš sa to brat normálne, bude aj on kľudnejší. Daj si magnezium, nádych - výdych a ide sa ďalej. Nemáš ho kam dat aspoň na pár hodín občas a odreagovať sa?
Moja dcéra raz v 4 rokoch revala 2 hodiny, lebo si doma spomenula, že ešte chcela byt na kúpalisku. Alebo revala, že som jej ja otvorila jogurt a ona to chcela. Dnes sa na tom smejeme (má 19 rokov), ale vtedy mi nebolo všetko jedno. Ale rozum časom dostala...
@hettinka nemam nikoho,cize toto nepripada do uvahy...
Bud rada casom ta chciet uz nebude a ver mi mala som syna co plakal za kazdu vec a časom om to preslo volali sme ho placko a vermi mas to este ok ja mam doma aj autistku a vermi ked ma den blbec reve v jednej tonine aj cely den ked bola korona a vsetko zavrete aj dss kde chodila a ja s nou sama s jej sestrou na dome kde sme chodili predtim len na vikend, zavreta skoro 3 mesiace uzila som si rev v izbe vonku vkuse ficala od 6.00 do polnoci a nepomahalo nic to bola ina sranda
Do škôlky nechodí?
Alebo veď nechaj s oteckom a chod na vzduch sama s kamoskou.
Ja som bola postupne na rev mojej dcéry “imúnna”, proste dom sa od toho odosobnilaa brala ako fakt, že denne potrebuje porevat, hádzať sa o zem a robiť divadlo pre hlúposti. Okolo 6 rokov z toho postupne vyrástla.
Ked si spatne uvedomim co je materstvo a co som ocakvala, tak mi pride, ze to je realita vs duhy a jednorozce 😀 Myslela som si, ze deti su rychlo samostatne, dokazu pochopit veci, dokazu sa obliect, najest kym idu do 1 triedy. Realita je taka ze su kompletne mimo este aj v tej 1 triede, treba im 100x hovorit, robia co po nich nechces a je to od rana do vecera nikdy nekonciaci kotoloc. Najlepsi recept ako zvladnut materske povinnosti je travit vela casu s kamaratkami 😀
Tiež som veľakrát nervózna ale teraz je čas kedy dieťaťu stanoviť hranice. My sme sa snažili krik a plač ignorovať (bolo to ťažké ale časom syn pochopil ze plačom v našej domácnosti nič nedosiahne). Veľakrát šiel do izby aby sám pouvažoval a prišiel na to prečo sa naňho hnevam. Niekedy treba vysvetlit prečo nemôže robiť určite veci, a ak ich urobí aké to bude mať následky - napríklad pôjdeš na odrazadle, zrazi ta auto a mama bude smutná. Ak neposlucha medzi deťmi, a po napomenuti taktiež neposluchne, odluc ho od skupiny, nech sa posadí a pozerá ako sa iné deti hrajú - ak bude OK a hrať sa pekne môže sa ísť znova zabavat6s kamarátmi. Ak urobí niečo doma, zober mu obľúbenú hračku, vyloz ju na skriňu a vráť ak urobí niečo dobrého 😉. Dieťa proste musí uznať kde sú hranice, si jeho rodič ale ak to nepodchytis teraz bude ti neskor skákať po hlave. Ak s ním komunikujes odporúčam aby si si klakla a rozprávali ste sa v rovnakej výške. Krik treba pretrpieť a nevšímat si ho, prejde ho keď uvidí že s tevou nepohne
@deti95060810 A zas mi je do placu.
@kittykat22 naš 13-ročný si "zabudne" ešte aj teraz upratať a umyť zuby, kým mu to 5x nepripomeniem. Ale aspoň nereve 😀
@hettinka ty vies potesit 😀😂
@kittykat22 Inak, až ked nám sa po náročnej dcére, ktorá nespala, nejedla a vrešťala, narodil syn a ten spinkal, papal a usmieval sa, uvedomila som si, že to nebola moja chyba, že bola taká ... dovtedy som si to dávala za vinu, že robíme my chybu. Je to povaha. Dá sa to postupne korigovať výchovou, ale je to beh na dlhé trate.
@hettinka len mama ktora ma narocne dieta to dokaze pochopit 🙂 Samozrejme ze mamicky ktore maju super dobre deti, spia od rana do vecera a nezamrncia si myslia, ze to tak funguje vsade 🙂
Skutočné ísť naňho pomaly. Nebyť nervózna a ľúbiť ho. Mať pevný rezim dňa. Chodievať vonku medzi deti, aj krúžok nejaký sa už dá. A od 3 do 6tich sa dieťa zamilovava majetnicky do rodiča, takže za zadkom ti bude. XD Lepšie je, keď je medzi ľuďmi. Deťmi. Viac v inom prostredí a nielen doma. A keď sa mu vie venovať aj otec. Predsa ten mu má ukázať svet a život hrou. 🤸
Napr pri tom odtiahnutí od teba s olejom mu to otec alebo ty povedal, čo sa bude diať?
A keď ťa ráno budí, vieš sa naňho usmiať a dať mu pusu, že ho rada vidíš?
Zistila si, ktorý jazyk lásky je pre neho naj? Pre môjho syna je to pozornosť a rozhovor. Má rok a pol a rozpráva a rozumie má všetko!! Dcéra je asi na dotyk, pohladenie, mojkanie sa. To estelen zisťujem. Je maličká..
@ivangeline vysvetlila som to ja a predsa nic,ze idem s horucim,mozem ho oliat a popalit,ze ho to bude boliet,nic,0 bodov a jazyk pozornosti,aby sme sa mu venovali,ale z 24 hldin,sa mu venujem 10 a aj to nestaci..
@hettinka chodi,tam sa uz ako-tak naucil spravat,prvy pol rok to bolo des a same staznosti,on je zivy,zivel,doslova,proste,vy tu vsetky opisujete ze rob toto,toto,ale ja to robim,ale nikam to nevedia..keby som ho tatovi mohla dat,tak ho davam,ale moj chlap je v tomto divny,to je na ine vysvetlovanie,cize ja sa mu venujem o podstatne viac
Život každej matky čo si čakala 😂