Malte niekto s deťmi zavedené rozbalovsnie darčekov 25.12?
Premýšľame nad týmto. Zmenšia večer 24. Navrčeriame, pozrieme rozprávku a ráno si nájde darčeky pod stromčekom.
Ano my to tak mame lebo po večeri doma chodíme vždy ku našim a potom uz bolo neskoro na tvrdenie sa z darčekov a museli ist spat….tak jezisko cez noc da pod stromcek a od rana maju koopec času a radosti na darceky
Mali sme tak a chceli by sme aj naďalej, sedí nám to, po ostatných stránkach vyhovuje (večer sa viac zamerať na pointu Vianoc, na Ježiša, a napríklad obdarovať jeho skrz to, že spolu ako rodina vyberáme, koho v núdzi budeme finančne podporovať ďalší rok...) - ale syn potom od polnoci každú pol hodinu (obrazne) budí všetkých s tým, že či už je ráno a že nech už ideme a tak - a keďže schválne budí aj maličkých, tak je to pre nás neúnosné nateraz. Lebo potom rozbitý celý deň...
My sme nad tym uvazovali, lebo nas syn ked dostane tak neskoro novu hracku tak s nou chce ist aj spat co sa jej nechce vzdat a prestat sa s nou hrat lebo je uz vela hodin. Raz mal hysak lebo dostal vlacikovu drahu podvecer a o par hod bolo treba ist na poschodie spat…😅 cize pre tento jediny dovod sme to chvilu zvazovali…ale nakoniec to nehame standardne na 24. vecer. Riskneme to 😃
my to tak mame a mala som to tak aj ked som bola mala. nam to vyhovuje.
slak by ma trafil, keby musim na vianoce vstavat o siestej rano a ist s detmi rozbalovat darceky (lebo dlhsie spat by urcite nevydrzali) stacilo mi to na mikulasa 😀 .. ked boli mali, vecerali sme, len co sa zotmelo, co bolo uz pred pol piatou, tak mali aj na potesenie sa s darcekmi dost casu, kym isli spat
Podla mna to je uuuplne uzasne. My to tak nemame, lebo sme to nezaviedli vcas, ale mne sa to velmi paci. Potom je 24. taky klud a rano ked si rozbalia 25, to prekvapenie a hrat sa mozu cely den. Podla mna to tie dni tak predlzi. Kdezto teraz mi ten vianocny den prejde strasne rychlo.
myslim si , ze je to na kazdom ako si urci svoje pravidla a ako je, alebo bol nauceny.
niekomu to nemusi vyhovat, ale inemu sa to velmi paci.
pokial o tom uvazujes, urob to a uvidis aky to bude mat ohlas a budes mozno aj nadsena.
Urobte ako vám vyhovuje. Mne by sa ráno nechcelo vstávať.
@januska12323 mali dve deti ktorým aj tak nerozkážem aby vstávali po 7 takže vstávať musím tak či onak
A však skúsiť dať večeru skôr u nás je okolo štvrtej najneskôr o piatej a potom si dáme darčeky a do siedmej ôsmej mame už pokoj ja varím vždy 23.12. takže mám 24.12. Už pohodu do 25.12 by deti nevydržali
Keď bol syn malý,jeden darček si rozbalil pred večerou,jeden pomedzi dva chody a ostatok po večeri,nikdy sme nemali stres a robíme to tak doteraz,naša tradícia.
A kedy máte večeru? Po správnosti by mala byť keď vyjde prvá hviezda, čiže je dosť času sa so všetkým pohrať a ísť spať.
Ja mam po 30 a veru uz sa neviem dockat, ako si rozbalim darceky 😅 asi by som to do rana nevydrzala 😅😅😅
Urcite by som nechcela, aby ma deti o siestej rano tahali kvoli darcekom z postele alebo rozbalovali bez nas
@andrejka1974 tiež to máme takto zavedené
My si dame skor veceru, aby mal maly potom dost casu vyhrat sa s darcekmi 😊 win-win 😃
Zaleži ako ste to mali doteraz aby dieťa nebolo sklamané že si tam nič nenajde , my ideme dnes k našim na prespanie odtial k svokre takže doma bude mať darčeky aj zajtra poobede , zatial je malý 2,5r ale podľa mňa to je fajn napad ak Vam to vyhovuje
My mame odjakziva darceky 24. rano, tatino pochadza z Kmeťova a tam to tak mali. Pride mi to praktickejsie, v noci praskneme darceky pod stromcek a nemusime vecer spekulovat co s malym, ako mu vysvetlit ze musi ist niekam len s jednym rodicom😃 a taktiez sa stym dieta vyhraje, vecer uz si to moc neuzije a musi ist spat. Ale ako kazdemu vyhovuje. My s tatinom sme zostali jediny, kto z ich rodiny to tak ma.
inak k tomu ranu. nase decka nas nebudia. oni utekaju k stromceku aj si to poobzeraju aj sa dohaduju co je koho aj rozmyslaju co tam je ale vedia ze sa rozbaluje az po ranajkach
@pralinka25 toto by u nas napr. nefungovalo.. moje deti byvali vzdy pred nejakym slavnostnym dnom, ako narodky, vianoce, mikulas a tak, take netesene, az z toho boli v strese a v noci nedokazali ani poriadne spat.. keby este od nich ocakavam, aby cakali s rozbalovanim darcekov, az mne to bude vyhovovat, boli by este viac vynervacene a to by mi nestalo za to.. teraz je to uz ine, ked su velki, uz su pokojnejsi, ale ked boli mali, tak by som im to neurobila
My už máme darčeky za sebou 😀 rozbalené, dcéra sa hrá...ja mám už navarené a lážo plážo 😃
My mame darceky 25 rano. Syn ma 24 narodky, tak to mame doobeda oslavu s rodinou a znamymi. Potom uz len pohidu a klud. Vecer si dáme stedru veceru a pozerame rozpravky, syn sa hra s hrackami, co dostal. A rano si najdeme darceky pod stromcekom.
@reanda jasne ono to zalezi od dietata. akoze ani moje nie su neviem ake trpezlive ale nejako sa uz vycvicili. najstarsi bol v tomto v pohode aj ako malicky. a tak nejak dozrel vzdy aj na tych mladsich potom v tomto. kazdopadne treba ist cestou najmensieho odporu a ta je u kazdeho ina. naco si veci zbytocne komlikovat. treba sa prisposobit aktualnej situacii kto aku ma. len vtedy to bude ok.
Ano aj my tak, len ich najdu až po raňajkách keďže nás trpaslík vstava uz okolo 4-5 ráno 😁
Toho 24 bez stresu a je to pohodka