Ročný synček fackuje starého otca

bielavila
22. mar 2016

BABY PROSIM o radu, mam synceka ma 1rok a 4 mesiace, je to normalne dieta raz pokojne inokedy neposedne, vcelku dobre a samostatne dieta, ale teraz asi 3 mesiace dozadu vzdy ked uvidi dedka- mojho otca zbije ho, normalne mu da facky, nechapem preco to robi, lebo my sa doma nebijeme a nerobi to ani nikomu inemu iba jemu, dedo na nom lipne a zboznuje ho a vidim, ze ho to rani a je z toho smutny...nepomaha ani ked mu potom ako to urobi capnem pozadku alebo po ruke, ani mile slova ako toto nesmies, ved dedko ta lubi, ani krik, vtedy sa rozreve... co s tym ?da sa to nejak odnaucit, kazdu radu ocenim a budem za nu vdacna, dakujem

alaguema
22. mar 2016

@bielavila ak ho cápaš ty, tak on cápa deda. neviem, čo na tom nechápeš. Môžeš ho odnaučiť tak, že ho prestaneš cápať a budeš mu stále dokola vysvetľovať, že sa to robiť nemá, že to dedka bolí a že je potom smutný, lebo ho má rád. A pekne dokolečka dokola ako papagáj 🙂 Pokojne, ale prísne. V ktrajom prípade, nech dedo pár dní nepríde, až kým sa dieťa naňho neopýta a ty mu vysvetlíš, že dedko neprišiel, lebo ho bolia a trápia facky, ktoré mu taký malý zasran dáva. Ročné dieťa všetko krásne chápe, len treba mať trpezlivosť. Držím palce.

seahorse27
22. mar 2016

V prvom rade mu to musi dedo razantnejsie zakazat. Ak on nijako nereaguje a necha sa fackovat, tak to malého bude bavit stale viac. To, ze ho ty vytrestas, velmi nepomoze. A ak ty capes jeho, maly to bude robit dedovi, lebo on si to necha. S tym by som hned prestala. Napriek tomu, ze ho dedo velmi lubi, nesmie byt v takýchto situáciách na neho makky. Mal by vtedy povadat razne no-no, zlozit ho z ruk, odist od neho...Vysvetlovanie je v tomoto veku je uplne zbytocne.

dominika6
22. mar 2016

@bielavila
predtým ako dedko k vám príde a zvítate sa,dáš pozor aby si predchádzala takýmto odviazaným zvítaním sa s tvojím synom a dedom...
proste mu chytíš ruku skôr ako ho začne biť..

kuceravasue12
22. mar 2016

@bielavila pohodička dcérka ma rok a pol a bože také zlé veci robila a robí...hocijako som sa snažila odnaučiť ju to ...dosiahla som akurát to, že plakala a bola ešte horšia. Ono to prešlo samo, len tak sama od seba s tým prestala, napr. asi 2mes vkuse trhala knihy všetky, dokonca aj tie s tvrdými listami, ktoré ani ja trhať neviem, dostala po ruke nezabralo, tak som ju začala pusinkovať po ruke to vždy povedala niečo ako fuj a šla preč o dva týždne akoby seklo, už sú to asi 2-3mes čo neroztrhla ani časopis nič. Vylievala čaj vkuse, hneď ako dopila musela som jej ho zobrať inak sa ním oblievala(alebo všetko okolo seba) a perfektne sa na tom bavila...tak toto ju prestalo baviť asi po 4mes. Teraz si ho nalieva z fľašky do pohára. Fackuje ma presne od jedného roka, od kedy jej začali ísť zuby. Príde ku mne sfacká ma odstúpi znova ku mne príde dá mi pusu a obíme ma. No a toto robí x krát denne hocijako ju prosím vysvetľujem jej, že mamina sa nebije aj tak to robí, ale nerozčulujem sa viem, že to bude tak ako s tým trhaním a prejde ju to, aj tú bolesť zo zubov si musí niekde vybiť. Moju mamu zase trápilo, že nevie povedať starká, na otázku či ju ľúbi povie nie a pusinku nedá ani za nič, ale mojich súrodencov miluje ich mená hovorí od rána do večera, ich ľúbi a ich vypusinkuje. Tak som jej vysvetlila, že aj mne na otz. či ma ľúbi povie nie a začne sa smiať, pre ňu je to sranda a chce len deti a mojich súrodencov za deti považuje, staré mamy deti nie sú tak pre ňu zaujímavé nie sú, nie je to o láske je to len o tom, že hľadá deti na hranie. Bála sa od opici a stále na ňu kričala nono! keď som jje šla kúpiť plyšovú mačku, ktoré má rada vkuse od nej utekala kričať na opicu, kúpila som jej opicu a zbožňuje ju. Na brata zase stále kričí nono! nič mu nezakazuje a vkuse za ním dolieza, je to taký jej prejav lásky, tak možno aj tvoj synček takto dedkovi ukazuje lásku. Jeho to prejde skúste ho naučiť dať dedkovi servus ako si to dávajú veľký chlapi 😉

0silvia0
22. mar 2016

@bielavila normálne, pri fackovaní sa dedko zoberie preč, odíde z dosahu najlepšie so smutným výrazom na tvári... malý určite pochopí

bielavila
autor
22. mar 2016

Dakujem za rady😊

katarinamarkova
23. mar 2016

@bielavila deti sa ucia hlavne opakovanim, napodobnovanim....bijes ho....bije.
asi najlepsie v danej situacii, samozrejme dedko musi tiez spolupracovat ( lebo sa mi uz mnohokrat stalo, ze to dieta mi robi to a to a pri tom ze ccha cha cha, he he he aka zabava ) by bolo ukazat mu ze dedka to boli, dedko by mohol trosku zaplakat.....maleho hlavne nebit!.....zobrat, razne strucne s laskou vyhresit a hlavne - nedovolit mu to!

katarinamarkova
23. mar 2016

@kuceravasue12 ...........dostala po ruke nezabralo, tak som ju začala pusinkovať po ruke to vždy povedala niečo ako fuj a šla preč...........
.........Fackuje ma presne od jedného roka, od kedy jej začali ísť zuby. Príde ku mne sfacká ma odstúpi znova ku mne príde dá mi pusu a obíme ma. No a toto robí x krát denne..........
nepodobaju sa ti tie situacie ani trosku?
opakujem: deti sa ucia napodobnovanim
ps: rodicia, preco si myslite za byt fackovacim panakom je normalne?

kuceravasue12
24. mar 2016

@katarinamarkova fackocať ma začala keď mala rok,prvý krát dostala po ruke keď mala rok a pol,nikto sa pred ňou nefackoval,aj so súrodencami sa občas zo srandy šťucháme ale fackovanie objavila sama

alaguema
24. mar 2016

@kuceravasue12 ...že prejav lásky. 😨 Necháš sa fackovať od vlastného decka, tvoja vec, ale mala by si si uvedomiť, že pravdepodobne bude rovnako drzá a sprostá neskôr aj na spolužiakov a bude im znepríjemňovať život, za čo sa ti ostatní rodičia určite "poďakujú". Dcéra má v triede také nespratné dievča a poviem ti, že jej matku by som vedela niekam poslať.

sardinka335
24. mar 2016

Blbost...to len dnes je to tak humanisticky vysvetlovane ze ,,biješ ty - bije dieťa,,. Nie je to uplne tak, ale matere tomu radi veria. To dieťa skuša čo si moze na deda dovolit. Lutujem toho deda - chudak...
Bit dieťa bez rozmyslu, v hneve a afekte je blbost...to sa naozaj nema. A ak dieťa toto denne zažíva alebo velmi často tak vtedy sa nauči ze ,,biju mna tak bijem ja,, ALE ukazat mu, že toto je neprijemne, bolestive a ani tebe by sa to nepačilo je spravne. Moja dcera nas tiež bila - slová to je ako pes čo šteka ale nekuše, vysvetlovali sme, hovorili ,,nono, nebaca sa,, a podobne kydy....povedali sme si dost! Len čo ma dcera udrela šupla som jej naspäť s tým, ze som jej povedala ,,pači sa ti to?,, mna to bolí - pozri ako ma to bolí a lup jej jednu ....Vysledok? Pozerala ako puk a viac som s tým problém nemala.
Malemu treba cyhtiť ruku a nedovolit udrieť deda - to by mal urobiť aj samotny dedo, alebo odisť a povedat ,,udrel si deda,, tak preč od deda....a ak nič z toho nepochopi, tak mu ukazat ako to boli ked bije deda. Učenie podmienovaním, akcia, reakcia..
Dnes vela detí trpí syndromom zanedbaneho remena - nehovorim ze to je pripad tohoto dieťaťa, ale rozmaha sa to. Vysledky bezbreheho humanizmu uz davno mame - znudene a prevolene deti, ktore nevedia čo od rozkoše, nemaju ziadne povinnosti len same kružky, nevedia sa o seba postarať primerane veku lebo všetko - mama hotel od malička. Ale to uz je iná téma...

sardinka335
24. mar 2016

@kuceravasue12 ....v 14 ti jednu ,,priebe,, vynada do ,,pič,, a do ,,kurev,, a zobere peniaze z penazenky na cigara a budeš pozerat a rozmýšlat kde si spravila chybu.

argyro
24. mar 2016

@bielavila treba zistiť príčiny tohto správania, možno sú mu prejavy náklonnosti od deda nepríjemné? nie je náhoda že nebije nikoho len jeho. niečo mu na ňom vadí, áno, starí rodičia lipnú na vnúčatách, ale niekedy si vedia vynucovať bozky, objatia a prekračovať hranice, na to treba dať pozor. takže si treba všímať, čo by mohlo malému vadiť, prečo tak reaguje. v žiadnom prípade ho nebi naspäť!! a už vôbec nie po rukách, nič nepochopí, pre dieťa je to veľmi ponižujúce. ročný ti nevie inak vysvetliť že mu niečo vadí, len takýmito prejavmi, nebi ho za to. ani kričať, dedo nech odíde z dosahu.

sardinka335
24. mar 2016

@argyro jasne..dedo nech ,,vyklidi pole,, chudak...miesto toho aby sa riešilo nevhodne spravanie dietata tak sa dedo pošle preč...potom ze deti su take hnusne ake su...(nehovorim ze toto dieťa ale deti všeobecne)

kuceravasue12
24. mar 2016

Bože zoberme ho k psychologičke,poďme ho potrestať inak ti bude v 14tich skakať po hlave :D ...veď ma len rok,za chviľu si nebudeš pamätať že toto robil ani ty ani on

zamilion
24. mar 2016

môže byť v tom banalita, napr. dedkovi od zubov smrdí z pusy

motovidlo
24. mar 2016

@bielavila Dedo musí chytiť ručičku keď sa malý zaženie, odtiahnuť sa od neho a dôrazne povedať NIE, dedo sa nebije.

mackamizjedlaskrecka
24. mar 2016

Nemusis sa hned byt Staci iba razne ju chytit v Tom moments a do tvare do oci jej povedat ze sa to nesmie.

sardinka335
24. mar 2016

@kuceravasue12 ty uz si tam mala byt davno...ked tebe je jedno ze teba decko tlčie tak to je tvoj problém - ano ako ho vychovavaš od utleho veku take bude čím bude staršie. Zisti len to, že moze bit ludi okolo seba a ty sa ešte aj necháš...ved ,,sa musí niekde vybiť nie,,? V školke to bude na iných deťoch a v škole na spolužiačkach...tragedia matiek ako si ty je v tom ze si myslia že vychovavat netreba ved ,,to prejde,,.

maslenka47
24. mar 2016

@sardinka335 rada by som suhlasila s tym, ze to je "jej problem". Zial nie je. A odskacu si to ti utiahnutejsi spoluziaci, ktori nevedia utocnikovi povedat nie. Zial sa mi zatial nepodarilo naucit syna, ze si to nema nechat od podobneho zasrana, co tlce vsetkych okolo seba vratane rodicov a ti k tomu maju pristup asi ako @kuceravasue12. To prejde.. haha, jasne, obaja maju cez 4 roky.

sardinka335
24. mar 2016

@maslenka47 ja moje deti učím, ze nikdy sa nemaju začinať biť, ani zaparať a provokovať ako prvý...ale ak pride na lamanie chleba, tak sa maju braniť. Buchol ta? Povedal si mu, ze ti to vadi a nema to robiť? Povedal si to učitelke? Ak toto všetko spravili a nič nepomohlo tak maju vrátiť naspäť!