Mám ročného syna a problémy z nočným spánkom. Keď bol menší budil sa len na nočné krmenie 2-3krát za noc asi od 8 mes. sa začal budiť s plačom aj mimo jedenia. Až tezaz keď má rok sa mu začali rezať prvé zuby. Už v noci ani neje až nad ránom okolo 4-5 hod. Niekedy mrnkne pár krát a spí ďalej a niekedy sa zobudí ja 15 krát s veľkým plačom a musím sa postaviť a dať cumlík prípadne pohojdať na rukách v najhoršom prípade keď ho nemôžem uspať vezmem ho k sebe do postele. Chcem sa spítať vydržať kým sa neprerežú viaceré zuby a dúfať že sa to samo upravý alebo sa snežiť k nemu v noci nepostavť a nechať ho plakať či by nezaspal sám. Možno si zvykol že vždy prídem keď zaplače neviem čo mám robiť mám si prípadne ľahnúť do vedľajšej izby možno by pár nocí poplakal a bolo by dobre a možno nie prosím o radu.Ďakujem
my sme sa nosili, aj sa obcas este nosime a to ma 15 mesiacov, nemozem ani pomysliet na to, ze ucit dieta formou - vyplakat a spat.. skor ponuknut tolko istoty a materinskeho tepla, kolko je treba
ak sa bojis, ze si zvykne spavat, tak sa neboj, zasa sa oduci, a Ty aspon budem moct spominat, ako sa rad maznal, ked sa uz chciet nebude a budes pocut len "nechaj ma tak" .. 😀
neviem preco sa tolki ludia boja ako certa-diabla vziat dieta do manzelskej postele k sebe, ved to je to najprirodzenejsie co sa da urobit, pomaha to lepsie ako vsetky nurofeny, panadoly, viburcoly a neviem co este... ze si zvykne spat v manzelskej? ..no a? ...ved raz sa osamostatni, chcela som dieta, tak je mojou povinnostou sa nevyspat v zaujme toho aby bolo spokojne ..ci?
Nemusí to byť zúbkami, môžu to byť zážitky zo dňa. Mám chlapca, skoro ročného, dole má už dávnejšie dva zuby, hore už štyri, no budí sa v noci s plačom aj on. Niekedy je to 2-3 krát, niekedy vôbec a niekedy aj 10krát. Osobne si myslím, že je to zážitkami čo mal počas dňa. Keby si sa niekedy na neho dlho pozerala keď spí, tak by si sa možno smiala na grimasách čo také dieťa môže vyčarovať - niečo sa mu jednoducho sníva, alebo len spracováva zážitky čo mal počas dňa. Občas som sa tiež prebrala na to, že malý sa zo sna rehoce 😀 . Takže tak ako sa dieťa smeje v spánku, tak aj plače. Niekedy funguje len dať cumlík a prehodiť ho na bruško (na bruchu spáva od narodenia), niekedy ho musím zobrať na ruky a pohojdať, no za chvíľočku je kľudný a spí. Takže len vydržať, ono to prejde. Verím, že je ťažké sa nevyspať dobre, ver ani ja som už vyše roka poriadne nespala a som permanentne unavená 😢 no tým viac sa teším na to, keď konečne prespím celú noc 😀 . A mimochodom, nechyť vyplakať, je prežitok našich babiek, ani to neskúšaj, raz som to na naliehanie svokry skúsila a malý zabudol dýchať, takže na to bacha - to je podľa mňa riadna hovadina. Pevné nervy a veľa trpezlivosti prajem.
skusila si nejaky prirodny gel na dasienka? ja mam skoro 9 mesacnu dcerku a takyto "problem" so spanim mame asi od 7 mesiacov. Teraz to riesim tak ze jej po papani natriem dasienka gelom a ja idem spat spolu s nou, spinka pri mne v posteli a je to lepsie. S manzelom sme skusali asi tyzden ju davat po kazdom prebudeni naspat do postielky ale nema to ziaden vyznam, ona sa stale budila, my sme boli nervozni. Takto sa vyspinka a ked citi ze je pri mne(je doslova na mna nalepena) menej sa budi, a v konecnom dosledku sa aj my viac vyspime.
daj ho spat k vam do manzelskej postele. vyspite sa tak lepsie vsetci. mozno by zabralo to, ze ho nechas vyplakat vo vedlajsej izbe a zrejme by casom rezignoval a prestal sa budit...ale zda sa mi to take krute, ved dieta pre nieco place a potrebuje mat istotu, ze rodic je nablizku...
urcite je to kvoli zubkom ved ho to boli preto sa budi..my to mame podobne,maly ma 16 mes. prve zuby sa mu zacali prerezavat okolo 6 mes. teraz mu idu stolicky..vzdy ked sa zacne novy prerezavat v noci zle spi ,niekedy aj 10 x sa prebudi s placom (normalne spinka pekne budi sa len okolo 2-3 na mliecko)..treba mu pomoct aby znovu zaspal a ked nevie zaspat namazeme dasienka gelom na zubky..zvycajne to trochu pomoze . Nenechavaj ho len tak plakat ,my si ho berieme medzi seba ked viem ze nas caka takato noc a budi sa stale .
Ak sa ti upokojí, keď ho vezmete medzi seba do postele, alebo ak ho pomojkáš, tak to rob naďalej. Určite každá z nás prežila bolesť zubov, to isté prežívajú deti pri prerezávaní, niektoré z nás ani nezistia, kedy a deti už majú plnú pusu zúbkov, niektoré máme budíček každú pol hodinku. V lekárni dostať gél na utlmenie bolesti pri prerezávaní zúbkov, nie každý to podporuje, lebo kým narastie posledný zúbok, tak možno bude voči gélu "imúnny", ale na noc by som ho určite skúsila. Držím palce a prajem čo najmenej prebdených nocí.
moja dcerka ma zajtra rok a uz asi skoro mesiac sa mi v noci budi zubky ma 6 vzdy jej dam bud cajik alebo mliecko a potom uz ostava pri mne ja som strasne rada ked mozme spinkat obe spolu ona citi tu istotu a ja mam lepsi pocit ze je vsetko ok.Ja si myslim ze sa budi koli zubkom, lebo do teraz mi prespala celu noc az do rana do 7-mej.ach tie zubky vytrapia nase deticky ze?
Urcite ho zober spinkat k sebe, ak ma bolesti a predtym sa nebudil, tak to bude zo zubkov..ak su to tie zubky, zas to odide, ako to prislo .. ja som nevyspata odkedy sa maly narodil, on vstava X krat za noc, zuby-nezuby 😒 len ho nenechavaj plakat, dieta to velmi traumatizuje,..
nasi chlapci maju len 10 mesiacov ale posledny mesiac je to katastrofa....budia sa tiez placom a zase sme zacali papat okoklo 3tej nadranom ale ani po papani nespia kludne a to uz maju 7 zubkov, neviem z coho to maju, zle sny, zazitky zo dna alebo bolest zubkov....asi nezistis ale ako vidis nie si sama, treba vydrzat...ono to prejde 😉 vela trpezlivosti
moja spáva takto od 6mesiacov. a vôbec nepomohlo dať si ju k sebe, vždy bolo to isté. prečo, netuším, takže vždy len vstanem, dám cumlík, čajík, nadránom mliečko. alebo aj skôr-to už počujem kedy aký plač a čo treba spraviť.... 😉 ale ja sa utešujem tým že to raz prejde, tak vela sil prajem... 😉
moja spi tiez s nami a vobec to neriesim a ani ma nezaujima kto co hovori,ci sa to ma alebo nema. tiez sa v noci viackrat zobudi,ale spi ovela lepsie s nami ako v postielke. no a ked sa prebudi s placom,niekedy staci, aby som ju pohladkala,a ona citi,ze som pri nej.
moja dcerka prespala celu noc od cca 5m, spala nam 12 hodin..a presne teraz, asi posledny mesiac sa budi, raz, dvakrat za noc, niekedy s placom, niekedy sa zacne v tme rozpravat 😀 bud ju uspime hojdanim na vankusiku do 15min alebo zasvietime malicku lampu, ona sa hra asi hodinu v postielke a potom zaspi aj tak medzi nami 😀 ma uz 8 zubkov, ked sa jej prerezavali, tak v noci pekne spala..ja si myslim to, co tu uz niektore baby pisali, ze je to zazitkami z celeho dna, teraz deticky velmi silno vnimaju vsetky podnety viac, rychlo sa ucia, napreduju..a osobne som malu nikdy nenechala vyplakat..ved si predstav, ze co sa deje v dusicke maleho dietatka, ked sa zobudi s placom v tme a hlada mamu..ja som tiez z toho obcas unavena...ale da sa to..co maju povedat mamicky, co maju napr. dvojcatka?
jeej, co je to za otazku 🙂 ved to pochopitelne ze tak male dieta sa v noci budi, ci uz kvoli hladu, zubkom - bolesti, chorobe, zlemu snu, alebo len kvoli uisteniu sa ze nie je same, ze mama tam je stale prenho. Dufam, ze to nemyslis vazne (aj ked vies ze mu idu zubky), ze ho chces nechat "vyplakat sa" ☹
Toto obdobie treba jednoducho vydrzat, je to tvoje dietatko, po ktorom si urcite velmi tuzila, urcite ho velmi milujes a si rada ze ho mas, tak sa mu snaz toto obdobie co najviac "sprijemnit" hoci aj/uz len tym, ze si ho v noci k sebe v posteli pritulis a nie ho odignorovat a nechat vyplakat.
Myslim, ze to je to najmenej co pre neho mozes teraz spravit 😉
... a to ze ho vezmes k sebe neber ako najhorsi pripad, ale ako to najlepsie co moze byt 😉 co ta v zivote stretlo.
... mozno jedneho dna si spomenies a zatuzis si ho takto k sebe privynut a ono to uz nepojde, lebo to uz nebude potrebovat 😉
so mnou spávali obe dcéry a nebol to žiadny problém.mne to tak vyhovovalo a aspoň som si trochu oddýchla.teraz sú v izbe samé.staršia má 6 a mladšia 2,5roka.tá doteraz neprespí celú noc.niekedy tam s nimi spím aj ja.je to určite lepšie ako behať hore dole.vyplakanie sa mi ani u jednej neosvedčilo.na to som úprimne povedané nemala nervy a ony vydržia viac 😀
my máme postieľku vedľa mňa natisnutú a bočnicu máme dole a tak spíme už dosť dlho a keď je problém v noci hneď som po ruke , tak máme aj dosť miesta a aj spokojnosť je väčšia aj keď sa budíme , ale nemusím chodiť hore dole kadetade 😉
ja by som toto vobec neriesila, evidentne ide o neklud kvoli zubkom, tu nepomoze nic, len ho utisit. Syn robil to iste, ako nahle mu sli zubky, tak bol hore aj 10 krat. Ja som ale nerezignovala a nedala som ho k sebe do postele, len som ho na rukach utisila a ked bol pokojny, tak siel spat do postielky. Slusne zaberal aj gel Dentinox. Dcerka spavala s nami v posteli a potom sme sa jej nevedeli "zbavit" a verte mi bolo dost komicke ked ona spala krizom cez postel a my sme mali s muzom kazdy svojich 20 cm na spanie... ale s tym, ze to bolo cca do roka velmi pohodlne - ze som nemusela casto vstavat suhlasim, len co potom, ked potom dieta uplne odmeta postielku? Nastastie, uz spinka sama v detskej izbe a konecne sa normalne vyspime.
samozrejme nenechat plakat zober si ho pekne k sebe do postele moj maly ma to iste tiez sa teraz zacal budit kvoli zubkom tri stolicky uz ma vonku a idu mu dalsie nenecham ho predsa plakat hned ako zacne plakat vyskocim k nemu a zoberiem si ho k sebe aj keby som to musela robit 20 krat nenecham ho predsa takeho malinkeho a bezbranneho sa trapit ked viem ze ho nieco boli co by som to bola za matku?? 😠
moja takto spi od 5 mesiacov, teraz ma 14...neprespala ani jedinu noc...ale zubov ma uz 11, tak neviem preco sa budi s placom....a asi dva mesiace mala obdobie, ked sa sme v noci pravidelne od 3 do 5 hravali...a spi s nami...cez den spi tak hodinku a tiez sa budi s placom a musim ju nanovo uspavat, co tak place...
Náš syn má tiež rok, zubov 8, v noci už dlhšie nepapkáva, ale tiež sa v noci budí. Niekedy raz, niekedy aj 10krát. Ja si myslím, že je to také obdobie, aj sa mu niečo sníva, chce vedieť, že mamička je pri ňom, vypadne mu dudlíček....
Neter sa budila v takomto veku tiež aj 5-krát za noc a teraz? Už spáva celú noc sama-samučičká vo svojej detskej izbičke, keďže sa jej narodila sestrička. A to má len 2 roky.
presne tak.....
hocico mozes robit ale ked idu zubit to nezmenis :((((
Hmmm tazko ked nevieme co trapi nase deturence... Od narodenia Simiho sme prespali asi 5x celu noc... A to ma 17 mesiacov... Chodim nevyspata ale stastna... Ked mu pomoze ze ho nosis na rukach tak nos, ked to ze si ho prelozis do manzelskej posteli tak ho preloz, ak to ze budes spievat tak spievaj, proste rob vsetko pre to aby bol v pohode... Sak vies ako boli ked rastu zuby! teda aspon mne ked rastli zuby mudrosti myslela som ze sa hodim na PN to bolo strasne, tak si predtsav ako ho to musi boliet- ak su to zubky, nam inak na zubky pomohli homeopatika chamomila vulgaris davala som ich len pred spanim, niekto dava aj kadze 4 hodiny - nieze by sme prespali noc to nie ale ked sa zobudil "mrnkal" nebol to ten srdcervuci plac....My mame ten problem ze Simik sa neukludni ani u nas v posteli len sa kruti prehadzuje budi mrnka takze radsej spinka v postielke ale vstavam k nemu aj kazdu hodinu niekedy... Len vydrzat, ono este si budeme zelat aby boli trosku nase deti naviazane na nas ale bude neskoro, pojdu "do sveta" ani sa nenazdame... Drzim palceky
Joooj, toto by zaujimalo aj mna... Maly ma 10 mesiacov a kazducku noc je hore 6-8 krat, neutisi sa inak ako na prse 😝 Chodim ako mrtvola, rano neviem vstat z postele ☹ Ak ma niekto zaruceny recept ako ho naucit spat (okrem znameho - nechat vyplakat), tak sem s nim 😉
Baby vdaka za tuto temu, totiz je obcas snaha presvedcit, ze rocne dieta sa uz nema vobec budit v noci... no tak som zacala mat komplexy, ze to nase je asi horsie 😀 ale snad je to normalne, ze rocne dieta chce este aj pit alebo vselico ine... vela trpezlivosti prajem a co sa tyka tych zubkov, tak mozem potvrdit to nocne vstavanie a nic len vydrzat a byt trpezlivy.
rocne dieta aby spalo celu noc jaj to by sme chceli vsetky moja trojrocna dcerka zacala celu noic spat asi tak od jula tohto roku a obcas sa zobudi este aj teraz a je to normalne a pri zubkoch deti placu stale moje boli take iste treba ich utisit a ked treba vstat v noci aj 15 krat ja to poznam moja dcerka nespavala do tristvrte roka celu noc revala od 15.00 do 2.00 v kuse potom to preslo pocas dna spala len dvakrat 20 minut teraz spi cez den aj 2 hodiny a prespi celu noc spi od 19.30 do 6.30 treba len vydrzat
ked ho boli zubky ja by som ho nenechala sameho plakat
rozhodne si nemas lahnut vedla. maly ma bolesti, ze sa mu prerezavaju zuby a este ho nechas sameho plakat???
vezmi ho k sebe hned ako zaplace. on bude kludnejsi a ty sa tiez viac vyspis.