Prosím vás maminky,
Chcem sa opýtať na skúsenosti . Syn mal rok ,krásne bežká sám , rozpráva pár slov , doma rozumie tomu čo hovorím aspoň tak mi to príde . Je rozumný
Ale ako náhle výjdeme von mám pocit ,že mám iné dieťa . Snažím sa ho vždy viesť za rúčku o všetkom sa s ním rozprávať , vysvetliť ... Ale už je to snáď 2 mesiace kedy veľmi nevidím posun vpred . Jednoducho sa hnevá keď si pýtam ručičku , keď mu vysvetlím ,že niečo naozaj nesmie robiť hneď hnev , plač , iné deti chce len biť čomu vôbec nerozumiem doma hladká bábiky , zvieratká my s mužom máme krásny vzťah ...
Nie som prehnaná mamička nech si behá kde chce , spadne opráši ručičky ide ďalej ale zasa oblizovať smetný kôš alebo niečo ho nenechám ...
Chcela by som sa len opýtať či je to normálne správanie... a jednoducho sa potrebuje do toho dostať a je to všetko pre neho nové a ako
ste postupovali vo sa vám osvedčilo ...viem samozrejme ,že pri mne nebude vždy stáť ako 5 peňazí ale chcem ho viesť a slušne vychovaný a nič nepodceniť...
Blahoželám k dieťaťu... zvykaj si🙂 dazdovky už papal?
@spolumatka chce to iba cas. Mam 14mesacneho, kedykolvek zoberie predmet a slahne ma nim, vytrhne vlasy, paci sa mu ako jacim ked mi ich vytrhne. Samozrejme beha, ale ked chcem ist do obchodu, uviazem ho do kocika.
Moj syn 4 rocny bol to iste, rozum dostal az ako 3rocny.
@lianka123 rozum začne časom....
Moj ma 13 mesiacov a detto. Vsetko kuse, lame, dava do ust. Minule som mu z ust vyberala chrobaky, ale kludne listy, pupavy aj ine kvety co mame na zahrade. Piesok, hlina, boty, voskovky - klasika. Ked sa niekam rozhodne ist je nezastavitelny a tiez sa rozculuje ked ho tam nepustim ( napriklad k zachodu alebo olizovat smetiak ako spominala autorka.) Starsia dcera taka nebola, ta sa pre zmenu odo mna ani pohnut nechcela. 🤷♀️
@spolumatka ročných som vozila vonku ešte v kočíku. Z rovnakých dôvodov. Dcéra sa za ruku nenaučila chodiť nikdy, ale asi v 3,5 rokoch pochopila, že nesmie utekať stále preč a na cestu pod auto. Dovtedy každá prechádzka = stres. Syn bol kľudnejší, prechádzky za ruku sa dali od cca 2 rokov.
Je to normalne dieťa.... Časom to prejde správnym prístupom...
Dlhé vysvetľovacky neodporúčam, dieťa to nechápe. Krátko a stručne. Moja bude mať 22 mes vonku je super, občas ma dní keď ide všade len nie tam kam treba 😂
@spolumatka moja sa dala vodiť za ruku asi ako 2-rocna, dovtedy ja som šla na sever a ona na juh a ešte mi zamavala! Preto som radšej chodila všade kočíkom, lebo bez neho to bol horor! Koľkokrát som ju cez celé mesto niesla pod pazuchou, ale aspoň mali ostatní zo mňa prču 😂😂😂
@lenka2710 presne, a najhorsie je ked taky 18mesacny nechce byt v kociku. To sme skusali trojkolky, motorky, mam toho plny sklad. Tam sme s tym este dosli ale potom ho to uz nebavilo. Viete ako komicky som vyzerala, ze na rukach dieta a este do toho som kopala pred sebou elektricku motorku
Typicky chalan 🙂 aj u nas to bolo tak asi do 3 a pol 🙂 myslim s tym utekanim. dcerka je na tom lepsie, ale betar tiez, ma 2 roky a to fakt oci na stopkach, je to divoska 😂 Male deti sa zvyknu hnevat, ked nieco nesmu, ak mozes, skus si to moc nevsimat, ked si mu to uz minimalne 2 krat povedala. Aj u nas sa biju aj spolu, aj deti obcas, to len treba hovorit, ze nesmie, ze takto treba pohladkas na rucku.