Chcela by som sa spýtať či niekto nemá podobnú skúsenosť ... ročný syn má asi 10mesiacov riedku, hnačkovitu stolicu. Dojceny bol 4 mesiace, odvtedy UM plus teraz už rôzna tuhá strava. Mlieka sme vystriedali tri kým sme našli vhodné. Dvakrát som bola u obvodnej lekárky a žiadala vyšetriť stolicu, pri oboch výsledkoch vraj len premnozena Ecola ktorá sa bežne v hrubom čreve vyskytuje. Iný problém syn nemá, žiadne bolesti bruška, nechutenstvo. Lekárka odporučila len probiotika, vraj nič ine netreba. Berieme ich dlhodobo s prestávkami ale nič sa nemeni, stolica riedka, 3,4 krát denne...
@malinajahoda striedam bio gaia a probio fix baby. Mlieko Kendamil 3, skúšala som uz aj bezlaktozove France lait ale žiadna zmena.
a pribera? sestre sa takto v jednom roku prejavila celiakia, ale ona aj chudla.
@nikpa teraz ma tak napadlo ci nemá alergiu n a BKM alebo intoleranciu laktózy. Niečo mu nevyhovuje co sa týka mlieka. Keďže to bolo ešte pred zavedením prikrmov.
@nikpa ahoj máme to podobne. Vôbec nemá syn stolicu akú by mal mať a máme ju bežne 3-4 x. Rozbor stolice mu robili hádam aj každý mesiac a všetko ok. Nič viac robiť nechceli. Po niekoľkých mesiacoch sa mi podarilo dokopať doktorku na základné alergologické vyšetrenia Ige ale tie vyšli dobre a zas ma nepočúva. Naposledy keď som mu dala jogurt dostal silné hnačky a celú noc sme nespali. Pár dní do zadu som mu dala kúsok masla a zase hnačky ako voda... Mám pocit, že má s tým problém ale moja doktorka ma vôbec nepočúva
@conspi opisujes rovnaký problém, my sme zatial na žiadnych špeciálnych testoch neboli, ked poviem doktorke ze ma len hnacku, inak nič, povie mi ze pribera, prosperuje a hotovo. Asi treba na ne ísť tvrdšie, poistenie dieťa má, nejde to z jej vrecka a musí ho predsa poslat na riadne vyšetrenie. V pondelok ideme na poradňu, neodidem odtiaľ bez výmenného lístku na gastro alebo proste niekam nás musí poslat.
@nikpa ahoj, upravila sa Vám po čase tá stolica alebo zistili dieťaťu nejakú alergiu?
@nikpa aké probiotiká dávaš? Mlieko mate aké?