Ročné dieťatko ťažko zaspáva

avery2506
22. dec 2022

Dobry den, prosim neviete mi poradit? Dcerka strasne tazko zaspava. Ma jeden rok a jeden spanok od 12;00 cca hodinku aj pol unavena je ziva a nevie zaspat. Na rukach ju uspavam a revu je riadne okolo toho. V posteli nezaspi v ziadnom pripade. Dakujem za rady

maciak410
22. dec 2022

@avery2506 možno by potrebovala ešte dva denne spánky

morgane1975
22. dec 2022

@avery2506 normalne ju treba dat do postielky a nechaj ju tam . Aj ked place, zaspi.

simona1306
22. dec 2022

@morgane1975 no tak s touto radou by som bola opatrna. Mne to tiez poradili, vyskusala som to, a teda mala bola schopna stat v postielke a revat az do rana. Ziadna unava ju nezmohla. Neviem, mozno ze len mam vytrvale dieta, ale u nas to nefunguje

morgane1975
22. dec 2022

@simona1306 raz by zaspala . Problem je ze dnesna generacia rodicov hned uteka ked dieta zaplace.

chrumka333
22. dec 2022

@avery2506 ja mám chalana 1 r.ale teda máme ešte 2 spánky 10-11,15 a 15,30-17,00. Stačí jej 1? Nie je preunavena? V noci spí dobre?ani v kočíku? V nosiči? Ja mám 2 detí a ani jedno by som nenechala revať v postieľke ako tu vyššie radia... podľa mňa to je veľmi stresujúce pre dieťa

avery2506
autor
22. dec 2022

@maciak410 aj to som skušala ale tak isto tazke zaspavanie. Mala dva ale posledny tyzden sme presli na jeden a ani to nejako nepomohlo stale tazko

avery2506
autor
22. dec 2022

@chrumka333 samozrejme revat ju nenecham. Mala pred tyzdnom este dva spanky ale myslela som ze ten jeden spanok bude lepsi ze nebude taky problem jej zaspinkat ale je to stale to iste a mala spi s nami od babatka nechce spat v postielke. Laktacna poradkyna mi vtedy povedala ze je to fajn ze spi s nami ked chce tak sme to takto nechali

avery2506
autor
22. dec 2022

@chrumka333 a v nosiči ani v kočiku sa jej neda zaspat

chrumka333
22. dec 2022

@avery2506 aj môj spí pri mne na posteli, tiež kojim.ale len v noci. Na poobedne spánky spí v kocari,bud vonku alebo vo vetranej nevykurenej miestnosti (akože ho oblafnem, že je vonku) ,ale my máme dom.takto mi to fungovalo aj so starším. 1 spánok sa odporúča od 15 až 18 m myslím.ale tak každé dieťa je iné

zorkahorka
22. dec 2022

Od roka uspavam v kociku.presne pre toto.ze nevedel zaspat.v kociku to ide rychlo

snehulak77
22. dec 2022

Náš mal tiež také blbé obdobie. Zachránil na korytkovy kočík. Ale niekedy to musí len prejsť, veľa síl želám 🤞💪

slavkadi
23. dec 2022

@avery2506 môj prvorodený zaspaval len pri vozeni v kočíku, takže sa do cca 18 mesiacov na obedny spánok vozil,....vonku, na balkóne, alebo len po obývačke 😁 a potom akoby utalo, zrazu nechcel, tak sme vyskúšali postieľku, pustili uspávanky, zatemnovacie závesy a spravili z toho rituál. Zvykol si a po druhej pesničke vždy zaspal, niekedy aj ja s ním 😂 lebo zo začiatku som ležala pri postieľke (mali sme ju pri manželskej aby som rukou na neho dociahla) a hladkala som ho. Vtedy nevstaval, ležal, nechal sa hladkať a skôr zaspal Aj keď sa zobudil v noci, pustila som uspávanky, dala mu ruku do postieľky a znovu zaspal. Prehrávač sa po poslednej pesničke sám vypol, takže nebolo treba riešiť. A stiahla som si ich aj do mobilu a mali sme vždy so sebou aj na dovolenkach. Odporúčam Uspávanky od Katky Koščovej. 😉

zorkahorka
23. dec 2022

@snehulak77 ja som vozila vyse roka.a odrazu z nicoho nic dokaze zaspat pri mne v posteli

snehulak77
23. dec 2022

@zorkahorka náš to isté. Akoby utalo a znovu v posteli 😂
Ale tie detičky sa menia, raz to je na nevydrzanie a potom je to úplne bez problémov.

simona1306
23. dec 2022

@morgane1975 ospravedlnujem sa, ale je to riadna blbost. Nenecham predsa dieta revat 4 hodiny , a ja si budem pokojne sledovat televizor .... ja teda nie som jedna z tych co cely den uteka dietatu za zadkom, ale toto mi nepride spravne

morgane1975
25. dec 2022

@simona1306 😂😂😂 tak si ho čičíkajte aj 8 hodín denne 🤣🤣

veronicka1901
25. dec 2022

@morgane1975 každé dieťa je iné. Staršie dcéry mi obe zaspávali samy v postieľke. Najstaršia od 4. mesiacov, prostredná od 7. Najmenšia má 14 mesiacov, skúšala som fakt všetko a nezaspí sama ani za nič. Čiže úplne rovnaký prístup a výsledok nulový. Veľa podľa mňa závisí aj od toho podľa mňa, či má dieťa cumel, či je dojčene alebo pije z fľaše.

banalu
25. dec 2022

@avery2506 ako vyzera jej rezim?

sakaca
27. dec 2022

@avery2506 skus nosič, nemusíš ju v ňom vyslovene uspavat ale večer ju chvíľu ponosit bude pri tebe môže sa ukludnit a potom možno ľahšie zaspí. Môžeš si aj na skúšku požičať. Ja som nosila prevažne v Rischino a bola som spokojná.

simona1306
28. dec 2022

@morgane1975 nieeee , necham ju revat a budem na seba hrda aka som uzasna mama ;) a v obyvacke si zatial kuknem telku a vypijem sedmicku vina ;)

kp7333
29. dec 2022

@avery2506 skus ju ukladat skor, kym este nie je velmi unavena, citaj jej alebo pusti rozpravku, nech sa ukludni. Deti ked su uz velmi unavene, su mrzute a placlive alebo naopak ako z divych vajec.