Ročné dieťa stále plače

17. apr 2023

Ahojte, píšem už z totálneho zúfalstva.
Mám dcéru má rok.
Od narodenia bola trosku náročnejšia ako iné deti ktoré poznám.
Mala koliky, potom to utivhlo(na chvíľu)
Začali zuby, Ok nejak to prežívame...
Ale posledné dva mesiace sú fakt masaker...
Ona od rana do večera mrnci, place
Ísť von v kociku? Krici, mrnci...
Aspoň že v trojkolke trosku usedi
Snažím sa s nou vonlu aj chodit, potom si sadne a chce sa plaziť po chodníku🙈
Hráme sa aj doma, chvíľku je dobre potom zas mrnci nepaci sa jej to
Čítame si, chodíme von, venujem sa jej najviac ako môžem
Muž robí, čiže cez týždeň som skoro stále sama na ňu, domácnosť atd.
Myslite si že je to zo zubov? Baby ja už som totálne zúfalá, to že nestíham nič ani nejdem hovoriť 🙈ale som sttasne psychicky aj fyzicky vyčerpaná.... viem že niektoré tu máte 2-3 deti a viac ja vás fakt obdivujem... toto moje dieťa je za troch...

zorkahorka
17. apr 2023

Ano, m9zu to byt zuby. Moj syn mal taky jeden tyzden. Vlasy som si trhalaaaa 😤

autor
17. apr 2023

@zorkahorka u nás to trvá take hrozne dva mesiace, týždeň je masaker dva dni dobre a zas 😃 ach pevne nervy asi len treba 😃

amelia89
17. apr 2023

ja mam podobneho maleho,je proste nervozny,narocnejsi, od narodenia. On ma ale take krasne svetle momenty,usmevy,zopakuje nieco po mne,fakt uplne sa roztopim na 10 sekund a potom zase hodiny mrncania a hysacenia ked ho nevezmem na ruky. V noci nespi. Rok ma o par dni. Aj prvy syn bol obcas narocnejsi ale v porovnani s tymto to bolo nič…u nas urcite aj zuby lebo ma len 4… cize este tak 2 roky a uz bude lepsie 😂😂😂😂 neostava mi ine len dufat. (tiez pri nom je nerealne varit nic,nezhra sa len ma drzi za nohu)

zorkahorka
17. apr 2023

@autorka mozu ist viacere naraz. Rastu pomaly

dotka04
17. apr 2023

@amelia89 mame presne take iste dieťa, rok a 2 týždne 🤪🤪🤪

ivangeline
17. apr 2023

Možu byť zuby, moj už 4m sople a umrčaný a zuby idú pomaly. :( Zisti, čo ju baví najviac a to robte. Moj je vonku rád, rád sa hojda ( aj doma máme ), rád niečo čosi žuje, kľudne aj zubnú kefku a dávam gélik na dasienka, tiež strašne rád je vo vode, aj vyše hodiny sa bude hrať a ja sa len pozerať.. :D :D :D :D A tiež všakovaké vyberanie vecí z niečoho a dávanie s5. Baterky v boxe, suflíky so suchými surovinami, mag. stavebnica, drevený vláčik s kockami... Môžno tvoja sa viac rada zašpiní, farby na prsty či hlina, kamienky, plastelína... (ako treba nonstop upozornovať, nie do úst xD ale to ju prejde..) alebo trhať letáky.. xD Ukladať a vykladať knihy a pod..

scorpionflower1
17. apr 2023

Moja bola tiez takato, este si velmi dobre pamätam na ten pocit, nevydrzala ani 2 minuty bez mrnčania, nic nechcela, nic sa jej nepacilo, ona do roka a pol ani do kocika nechcela ist, v nosici sa tiez mykala, nepacil sa jej, chcela sa len nosit na rukach alebo štvornožkovala. Ked sa narodila, 10 tyzdnov sme s nou spavali na rukach v polosede, a to aj v noci, ked sme ju polozili okamzite kricala, vo dne aj v noci. Nikdy neprespala, tak ako ini novorodenci aspon 3 hodinky suvisle. Kazdu hodinu sme boli hore az do cca 1,5 roka. A ja este hypersenzitivna osoba s veľmi citlivymi ušami, ach...lutujem, ze som si nekupila stuple do usi (nie aby som ju ignorovala, ale aby som utlmila hlasitosť) U nas bol tiez vsetko problem - obliekanie, vyzliekanie, kupanie, zaspavanie, zobudzanie, kočíkovanie, nosenie, aj ked som hru vymyslela, aj to bolo zle a take, ze polozit ju na gauc pod hrazdicku a nechatu ju 5 minut, nech si bucha do hračiek alebo tlačiť kočík, ked v nom spí? To sa mi nikdy nepodarilo.
Teraz ma 4 a spätne si myslim, ze to je tym, ze chcela komunikovat, ale nevedela to, myslenie sa jej vyvijalo rychlejsie ako reč, ona je doteraz taka, ze presadzuje dost svoju vôlu, rada druhym linajkuje ako sa maju s nou hrat, dava presne scenare vratane replik😅 ziaden "hruby nacrt" hry, presny postup. Zato este nemala ani 2 a uz vedela vsetky farby, poznala cisla, pismena, tvary, ked mala 2,5 tak krasne suvetia skladala.

basulaak
17. apr 2023

Zuby zuby zuby. To iste mal moj ked bol mensi. Teraz ma 2 roky a vsetky zuby mu vysli, je to omnoho lepsie. Najhorsie bolo ked mu sli 3ky a 4ky…mrte dlho sli, naraz sli…boze to bolo a tie noci radsej ani nespominam. Takze ano, dost pravdepodobne to je tym, vydrzat ono bude casom uz lepsie.

autor
17. apr 2023

@basulaak
@scorpionflower1
@ivangeline
@ivangeline
@zorkahorka
@amelia89
Ženy ďakujem Vám za odpoved
Som “rada” že nemám “jediná “take dieťa....stále som rozmýšľala čo robím zle, po večeroch plakala prečo je to tak... uvidíme časom či sa to zmení, snáď sa to zmení k lepšiemu 🙏🏽🙏🏽

amelia89
17. apr 2023

@dotka04 😂 tak vela nervov prajem, obcas ho chcem zabit potom pride ten minutovy super moment a odpustim mu to nachvilku 😂
@scorpionflower1 inak nieco na tom bude,moj synovec bol takyto uplne ze “high demand” dieta,fakt narocny ale on bez srandy ako 1.5 rocny rozpraval, to som este nevidela. A teraz ma 3 a ucitelky v skolke hovoria rodicom nech uz ho nic doma neucia 😅 on asi pojde aj do skoly pre nadane deti.

mareka49
17. apr 2023

Zuby alebo spanok

autor
17. apr 2023

Vstáva medzi 6-7
Chodi spávať 10:00-10:30 (spi cca hodinu-hodinu a pól)
Potom 15:00(max hodinu spanok)
19:00 nočný spanok

danielahamar
17. apr 2023

Nemôže ju bolieť brucho?

autor
18. apr 2023

@danielahamar aj toto má napadlo.... dnes budem volať doktorke lebo už to fakt nieje normálne🙈

mareka49
18. apr 2023

A keď dáš znecitlivujuci gelik tak zlepšenie?

mareka49
18. apr 2023

Spankov režim mi príde fajn, takže ak to nie je hlad, tak už len nervozita od zúbkov.
Čas.
Chce to cas

autor
18. apr 2023

@mareka49 áno jasne, ten nám trosku pomáha na chvíľku kým účinkuje
A čo sa týka hladu a jedenia to je tiež boj
Niekedy je to super(napríklad ako včera) že zjedla polievku a neskôr druhé
Ale inokedy si dá tri lyžičky a už sa trepe zo stoličky dole, to keď chcem aby jedla ju normálne musím nahanat s lyžičkou ale nechcem proste aby si na toto zvykla že ju naháňame po byte s lyžičkou😃

scorpionflower1
18. apr 2023

@amelia89 Áno, tieto deti sú náročnejšie. My ideme tiež ku psychologičke na diagnostiku intelektového nadania. Moja sestra má dve intelektovo nadané deti (potvrdené testami) a tiež javili takéto znaky 😀 oni majú totižto presné predstavy, čo sa má okolo nich diať už v útlom detstve, len ich ešte nevedia dostatočne vykomunikovať.

scorpionflower1
18. apr 2023

To nie je tvoja chyba, niektoré deti sú jednoducho nespokojnejšie, súvisí to s povahou, temperamentom...