Ahojte, mam skoro rocnu dceru, ktora od narodenia spava s nami v spalni a obcas aj so mnou v posteli. Problem je v tom, ze za posledne 2-3 mesiace sme boli vsetci casto chori a mala sa budila v noci kazdu chvilu, aj 2-3 krat za hodinu. Bolo to velmi unavne a tak sme sa s MM odstahovali do obyvacky, lebo sme si mysleli, ze ked sme prechladnuti, chrapeme a malu to budi (odjakziva ma velmi lahky spanok). Nocne budenia sa zredukovali na 2-3 za noc, ked som za nou prisla, napapala sa a vratila som sa do obyvacky. Po par dnoch sme sa chceli vratit spat do spalne, ale opat zacali nocne vstavania, place a krik(som si ista, ze nechrapeme, lebo vstava skor ako stihnem zaspat). Ked som si malu vzala k sebe do postele, tak bez kojenia (alebo si len cucla, takze hladna nebola)po nas lozila, nevedela si najst miesto a aj v polospanku sa stavala na nohy a cestovala. Ked sme uz boli zase tak unaveni, ze sme sa opat odstahovali do obyvacky, opat to prestalo. Momentalne mala prekonava kiahne, ale na pocudovanie spava celu noc. Problem mam teraz ten, ze obcas ma horucky a mam naozaj zly pocit, ze ju mam nechat spavat samu, ale pri pokuse zostat pri nej zase bol len plac, ked som si ju nezobrala k sebe a ked zobrala tak len cestovala... Dalsou vecou je, ze by sme ju odstahovali do detskej izby, kde uz ale spava jej starsi brat (3r.), ako to ale urobit, ked sa budi aj na najmensie suchnutie a je jedno, ci ide spat unavena, alebo sa uspi pri kojeni... Viem, ze kopec mamin riesi prave opacny problem, tak sa mi prosim nesmejte.
ahojky, a co keby si skusila nechat ju zaspat samu a potom az ku nej prist si lahnut? ci zobudi sa aj tak? Viem si predstavit ze takto ked si v druhej izbe sa ani ty nevyspis lebo si stale nervozna ci je v poriadku (kedze je chora). Ked sa uz vylieci, asi by som ju skusila dat do bratovej izbicky. Hadam si po nejakom case zvykne. Tam bude mat svoju postielku, nebude mat po kom lozit, a syncek asi nechrape. Nebude ani od teba citit mlieko, co by mohol byt dovod preco sa budi.
@kisska Urcite ji zkuste presunout do vlastniho pokojicku. Syn spaval skoro od zacatku celou noc a najednou se tak pred mesicem zacal budit, kdykoli jsme sli spat nebo chvili pote. Dobre se to vyresilo prestehovani. Sice se mi do toho moc nechtelo, ale my jsme ho fakt asi rusili. Uz zas spava celou noc 😉
A čo tak vyskúšať na chvíľu výmenu?Malú presťahuj do detskej izby,nech je tam chvíľu sama,zatiaľ synčeka nechaj u vás v spálni .A za nejaký mesiac jej ho tam nakvartíruj,nech si malá zvyká 😀 .Veľa šťastia.
@kvojtanikova ona ma tak lahucky spanok, ze staci otvorit dvere a stoji na nohach 😒
Asi mate pravdu, ze prestahovanie k bratovi bude najlepsia cesta. Este ich budem musiet zosynchronizovat, aby isli spat naraz a mohlo by to fungovat...
@jaruska6 pre maleho sa mi nezmesti postel do spalne a s tym cestovanim je na tom rovnako ako jeho sestra. Spanie s nim v jednej posteli sa da len vynimocne (na navsteve, na chate...)
Nikdy som nemyslela, ze budem riesit, ako spat s malou v jednej izbe...
@kisska my sme to mali presne tak isto, ked malinka spavala s nami bola casto hore, pytala sa nam do postele, tam sa vela mrvila, nevedela dlho zaspat. odkedy sme ju dali do izbicky, asi od rocika, spinka celu noc, ja si vezmem odposluch a som tiez kludnejsia. kazdopadne to po chorobe skuste s tym braskom v izbicke a uvidite, podla toho ako to dopadne sa zariadite dalej.
Tak idem hlasit stav: mala je uz vyse tyzdna odstahovana do detskej izby a vysledok? Vcera sme stahovali maleho k nam do postele, lebo je chudak tak velmi unaveny, ze nevie rano vstavat do skolky. Dokonca som ho nasla ako spi s rukami na usiach, aby nepocul, ako mala vrieska. ☹ ☹ ☹
Mala sa za noc budi 2x - prvy krat (okolo stvrtej rano) si da MM (aj ked nemyslim, ze by bola hladna, ale je to najrychlejsi sposob ako ju ukludnit v tuto nocnu hodinu)a zaspi. Druhykrat asi o hodinu, hodinu a pol place asi 5 minut a potom znovu zaspi. O siedmej rano vstava v pohode, usmiata... na rozdiel od nas 😒 😒 Cez den spi este 2x cca 3-4 hodiny dokopy. VIem, ze 2 zobudenia za noc nie su take strasne...ale ked sa budime na hystericky krik, tak z toho mame akurat bolesti hlavy az do rana 🙄
kisska, pre mna predstava budenia sa 2x za noc je hrozna 😉 teraz sme prechadzali cela rodina chripkou a mala sa zacala budit v noci a to od 4 mesiaca spi sama v jej izbe a celu noc, do roka bola kojena. Tiez som ju chcela mat pri sebe ked bola chora a to bolo este horsie, so mnou v posteli cestovala, spala mi vyslovene aj na hlave..ja som bola ochotna to trpiet ,no po 3 noci som to uz nezvladala..cely den som potom bola unavena a nevedela normalne fungovat. Zase som ju dala naspat do izby a museli sme pretrpiet plac. Tak som to vyriesila aj ked som ju ucila na samostatny spanok. Lekarka mi poradila dat jej namiesto MM vodu v noci..asi po tyzdni zistila, ze koli vode sa jej neoplati budit a bolo to. Dovtedy sa budila kazdu chvilku s krikom.
Viem si predstavit vase bolesti hlavy a preto si myslim tak ako to bolo uz hore napisane, ze co najskor by ste ju mali naucit spat s bratom. Asi to chvilku potrva, bude treba mat pevne nervy ale vytrvalostou sa vacsinou da naucit dieta spat tak aby vam to vsetkym vyhovovalo. Drzim palce!
@janocka77 pre mna je strasne predstava, ze by som mala nechat maleho spat pri malej... Ako nenechat trapit jedno dieta na ukor druheho? ☹ , aj ked cielom je spokojny spanok celej rodiny... Keby si ho videla teraz, ako sa spokojne chrochni v nasej posteli... ako si to uziva 😀 . Prvu noc sice cestoval aj on po nas, ale uz druha bola vyborna, skoro sa ani nepohol celu noc a spinka "ako babetko" 😉 Dnes bude tretia noc, tak dufam, ze som nic nezariekla...
3/4 MK si zbozne zela aby dieta zaspavalo a spalo samo a ty to pises ako problem 😉
Ved sa jej prisposobte, ked chce spat sama, nech spi sama, to je len dobre pre nu a pre vas. Nemusis ju neskor preucat, naucat, trenovat....
Ked sa starsi budi, daj si postielku do spalne. Postupne deti spia lepsie, ked bude starsi, ani sa nezamrvi ked bude plakat.
urcite by som skusila ju dat spat do izby s bratom,ale do jej vlastnej postielky...