Ročné dieťa sa v noci zobudí a už nechce spať

diabambulka
30. máj 2013

Ahojte mamičky, som naouaj zúfalá a každá rada dobrá. Máme synčeka 1 rok a 4 mesiace a už týždeň sa každú noc zobudí tak medzi 2-3 hodinou ráno a do 4.30 sme hore, lebo spať sa mu už nechce, alebo nevie ako na to. Stavia sa na nohy, vymýšľa, rozpráva tou svohou hatľaninou, tak mu dám cumlík, on si ho vyberie a opäť rozpráva a toto trvá už skoro týždeň a opakuje sa to každú noc...Synček spáva už v postieľke v detskej izbe so svojím starším bratom, keď sa v noci zobudí, tak ho prenesiem ku nám do manželskej postele aby mi nezobul synčeka, ktorý ide ráno do škôlky, ale ja s manželom sme dve hodiny hore čo si predávame, lebo dobre že nám neutečie,máte podobné skúsenostii s nočným budením, čo zabralo ??? ďakujem za hociaké postrehy a rady...

diabambulka
autor
30. máj 2013

Zabudla som napísať, že v noci už nepapáme a v pohode sme prespali. Spíme do dňa jeden krát a to v čase od 10.30-13.hodiny a večer ukladáme o 19.30 na nočný spánok 🙂

danjelca
30. máj 2013

@diabambulka tak to vôbec neviem..lebo ked sa dieťa prebere tak ťažko ho nasilu uspíš..

stanislavao
30. máj 2013

vecer ho dajte spat aspon o po hod neskor. toto su obdobie, ktore pridu a potom odidu. skuste mu ponuknut mlieko v noci. mozno zaspi. postielku ste mali este nechat v spalni, nech spi s vami a nerusi v spanku starsieho brata. mozete sa tesit z toho, ze aspon vam neplace. lebo su take deti, co sa takto zobudia a placu aj hodinu. synovec si o 2 v noci ide citat s babkou bibliu a to ma vyse 2 roky. tak od 2-3 do cca 4-pol5 cita, alebo sa len prehadzuje. niekedy ma az nervy a jaci, reve, skrieka. kazde dieta je ine. dajte postielku do spalne. ked neplace, nechajte ho v nej, nech sa zabavi a potom zaspi. skuste mu ponuknut teple mliecko, mozno ho to upokoji a zaspi.

mimikas
30. máj 2013

@diabambulka Akoby si pisala o mojom malom a este aj vek maju rovnaky, akurat moj maly zlezie z postele a pride ku nam do spalne a nie a nie zaspat naspat, my to robime tak ze ho vzdy vlozime naspat do postele, nezapalujeme svetlo, nerozpravame sa s nim a ani nenadvezujeme ocny kontakt, vzdy ho len polozim naspat do postele a hladkam, neberiem ho na ruky ani nic take a uz vobec ho neber k vam do postele, on sa totiz pyta k vam spat. Tiez rozmyslam co s nim mam robit ale asi to treba len neako vydrzat a dufat ze to je len neake chvilkove a zas ho to prejde.

diabambulka
autor
30. máj 2013

@stanislavao no veď ppráve podobný problém sme mali pred rokmi so starším synčekom ktorý v noci prereval tie dve hodiny, viem že som bola z toho na nervy a nikto mi nevedel poradiť čo s tým lebo nikto sa s tým nestretol ☹ tak sme to trpeli ale náš starší synček je celkovo uplakaný a ustráchaný...mliečko sme sklúšali v noci dať, nepomohlo, vypil a bol hore 😢

stanislavao
30. máj 2013

@diabambulka ak potom asi nepomoze nic. skuste ho dat trosku neskor spat, ist na prechadzku tak neskor poobede, aby bol akoze unaveny. ale to ste uz asi skusali.

diabambulka
autor
30. máj 2013

@mimikas ďakujem tak som rada že niesom sama kto má synčeka už preč zo spálne, myslím že čím menší, lepšie si zvykne, manžel ma odhovára že aby sme nedávali dole čelo postielky až nevylezie ako ten tvoj. no od dnes idem teda skúšať nebrať ho a budem teda pri ňom v izbe a už teda žiadna spálňa...a nemrmle si ten tvoj špunt? nerozprávaš vôbec na neho v noci ? ďakujem 🙂

terezka1947
30. máj 2013

@diabambulka akoby si pisala o mojo,teraz ma 1,5r a asi v rovnakom veku sa aj on pravidelne budil skoro presne 2:00...uz som ho nekojila...spinkal iba 1x denne a ukladali sme ho spinkat okolo 20tej...postielku mame pri sebe v spalni a ked sa zobudil,vyskusali sme snad vsetko mozne aj nemozne....aj bez svetla a zbytocneho prebudzania uspavali,aj nechavali chvilocku plakat,cez den ho unavit....nic nepomahalo...jednoducho sa na cca 2hodinky prebudil a bol fit...nakoniec sme to poriesili takto...ked si iba spieval a mojkal s harckami,nechali sme ho a po dllllhom case zaspal sam,ked plakal...zobrali sme si ho k sebe..tam nas on mojkal a zaspal sam a spokojny 😀 ...mala som pocit,ze skor nas asi potreboval citit...a uistit sa,ze sme tam...potesim ta,preslo to po nejakych dvoch mesiacoch same...jednoducho,mozno ma nejaku uzkost..alebo chce byt s vami...teraz vsetko robime tak ako aj predtym a prespi celu noc..takze vydrzte...ale zase,kazde dieta je ine...len ty ho poznas najviac a aj naskor zistis,co ne neho plati 😉

mimikas
30. máj 2013

@diabambulka moj vkuse nieco rozprava aj v noci, dokonca aj zo sna, v noci na neho vobec nerozpravame, ziadne svetko, ziadne dvihanie na ruky ani branie do nasej spalne, akurat ho hladkam po lici to ma rad od narodenia a ukludnuje ho to. No nas uz spi vo velkej posteli akurat sme mu dali zabranu aby nevypadol a ma tam pri nohach taky priestor aby vedel vyliezt z postele, aj rano v pohode pride za nami a som ho dokonca uz aj nacapala ze sa sam hral v izbicke. Ja dufam ze su to len zuby, teraz nam ide 8 naraz tak to moze byt aj tym. My sme ho skusali davat aj spat neskor, ale nepomaha, on sa zubudi ako hodinky

diabambulka
autor
30. máj 2013

@terezka1947 joj naozaj aj ty máš podobnú skúsenosť? roozosmiala si ma , keď manželovi oznámi že vydrž dva mesiace tak si neviem predstaviť ako zareaguje 🙂)) asi mu nachystám štamprľu až to lepšie predýcha 🙂))no veď to ten náš špunt je nesmierne živý a vynaliezavý a kde by čo vyviedol ...

diabambulka
autor
30. máj 2013

@mimikas no veď zuby asi mu kúpim umelé, máme len 5 zúbkov a vôbec sa im neche. všetci sú naokolo zubatý, len náš úsmev je poredší a šibalský...

mimikas
30. máj 2013

@diabambulka My mame len 8 zubov a teraz sa rozhodli ze nam idu vsetky stolicky a aj ocne zuby naraz 😠 no maly to preziva ok ale my si to s nim vytrpime lebo je strasne zly ked ho bolia

matula211
30. máj 2013

No ja som kedysi riešila obdobný problém...teraz už má skoro dva roky...ale dlho sme s tým bojovali..začala som mu dávať v noci znova mliečko, na chvílu to zabralo...až ked som zistila, že má priveľa spánku...začala som ho neskôr ukladať spať, cez deň dobre vyšáliť a nenechať ho dlho cez deň spať...a upravilo sa to...skús ho nechať cez deň spať o pol hodinku-hodinku menej a večer neskôr ukladaj...tiež nie som zástanca toho, aby dieťa do večera do desiatej bútorilo...ale dávam ho spávať k deviatej hodine...a keď je cez deň dobre vybehaný, tak do siedmej rána spí🙂) v noci sa síce zobudí, ide k nám spinkať do postele...ale nevadí mi to...veď dieťa mám len jedno a je ešte malý...na svoju postielku ho budem učiť aj trocha neskôr...keď mám pocit, že sa mu lepšie s nami spinká, doprajem mu to...veď s nami nebude spávať do svojich osemnásť🙂)

terezka1947
30. máj 2013

@diabambulka ja ta chapem 😀 fakt to bolo strasne...vobec sme sa nevyspali...nakoniec sme chodili spat uz okolo 21:30,aby sme aspon co to do 2:00 pospali 😀 😀
tiez mi mamicky radili vsetko mozne-jednoducho fakt nic nepomahalo...ale moj je tiez taky neposedny a zvdavy mojkos...jednoducho,skus ho po prebudeni trosku pohladkat a dat k vam...uvidis,ci to zaberie...a never tomu,ze ho tym naucis na vasu postel...nas spinkal od zaciatku iba v postielke,ani som posteli nekojila...a ked som citila,ze chce byt pri nas,zobrala som ho...a teraz opt pekne zaspava sam...podla mna je este malicky,mozno vas potrebuje ozaj citit 😀
a este jedna rada(ak smiem)cim skor zacnete jeho budenie brat "normalne"tym menej budete unaveni a zufali 😉

achesa
30. máj 2013

presne toto isté sme riešili aj my pred pár rokmi. Malá sa zobudila- o druhej v noci a do piatej si tam len tak brblala, vykrikovala... Tiež to bolo tak okolo roka a myslím, že to boli zuby. časom sa to nejako upravilo, neviem či sa s tým dá niečo robiť, asi len vydržať.

ktimi111
30. máj 2013

aj mi sme mali ten istý problem, moja dcerka ma teraz rok a pol, ale do roka som budila niekedy aj kazdu hodinu, hej tie zubky to robia, marne som jej dala Nurofen, Sedaliu sirup to je na ukludnenie a na spanie, nic nepomahal, teraz uz spí normalne , to prejde casom treba vydrzat,

achesa
30. máj 2013

@terezka1947 bohužiaľ, u nás to tak bolo, keď sme si malú už raz vzali do postele, stalo sa to pravidlom. čo sa dovtedy budila každú druhú noc, odkedy sme ju vzali k nám bola hore každú noc a už nie že si len brblala v postieľke, ale plakala, vikrikovala mama mama a tak sa dožadovala k nám. A znovu zaspala, a keď sme si ju vzali do postele. Trvalo to niekoľko mesiacov, až sme to nakoniec zarazili tým, že sme jej kúpili veľkú posteľ so zábranou a presťahovali ju do vlastnej izby. Mala rok a osem mesiacov. odvtedy spala tam a úplne v pohode.

ktimi111
30. máj 2013

@diabambulka Alebo skus okolo obedu spinkat, a ti bude spat do 2ej, a potom vecer okolo osmej alebo deviatej, ked som moju dala spinkat vecer okolo siedmej stale sa mi zobudila bud o hodinu alebo potom v noci, ale ked som ju dala o osmej prespala celu noc,oni su este hocijako treba to vyskusat, a este jedna rada , nedávaj uz nic sladké od piatej vecer lebo budu aktívnejsie tie deticky, ani sladký cajík ani kakao iba cistu vodu, ked su smadne tak vypiju aj bez cukru, to mi poradila nasa doktorka

terezka1947
30. máj 2013

@achesa ved to,ze podla mna je kazde dieta ine...mozme si tu radit,ale fakt asi kazda z nas kazdu radu trocha modifikuje na to svoje babo...u nas v posteli zaspal a sup,sup do postielky...nech poklopem,spinka sam....ale kto vie,co nas este caka 😀 😀

cerez
30. máj 2013

Nečítala som odpovede dievčat a koľko krát cez deň spí a koľko je od posledného spánku do večerného? Možno, že má cez deň viac naspaté a nemá pocit únavy v noci.

cerez
30. máj 2013

@diabambulka Až teraz som si všimla, že si ešte dodala presne to, čo som sa ťa pýtala.

diabambulka
autor
30. máj 2013

kočky dakujem za každú radu a skúsenosť 🙂 tak ideme skúšať a potom vám napíšem aký sme mali úspech-neúspech 😉 a čo si myslíte v akom veku dieťaťa už možno riešiť posteľ, ten náš je riadny horolezec a bojím sa až sa mi to nevypomstí... 🙂

terezka1947
30. máj 2013

@diabambulka tak odpoved na tuto otazku by ma tiez zaujimala,ale kedze nas v spanku putuje a neustale je natlaceny v nejakom rohu,myslim,ze to tak skor nebude 😒
kamaratky som sa pytala,ma uz dve deti...a vravela,ze prvy chlapec bol pokojny...mal samostatnu postielku od cca2 rokov a ok...druhy zase spal do 3rokov v postielke,lebo z postele padal,nepomahali zaidne zabrany...dokonca mu dali iba matrac na zem...a oblozili ho dekami....takze mne to vychadza tak,ze ked uvidim,ze spi pokojnejsie,budem riesit samostanu postel 😀
ale potesi ma kazda dobra rada 😉
drzim ti palce,aby ste uz coskoro prespali celu noc pokojne 😉

zuj
30. máj 2013

my sme mali nieco podobne, ked bola dcera priblizne v rovnakom veku, jednoducho sa medzi 2-4 budila a bola asi hodinu hore, lozila nam po posteli a rozpravala si, po nejakych mozno 2-3 mesiacoch to same preslo, robi to vela deti v urcitom veku a vacsinou ich to po kratkom case prejde🙂

marekahenrieta
30. máj 2013

Ahoj, my mame 18 mesacneho drobca, je kojeny a rano takisto bol o 4,30 hore a uz nespal a cez den aj 4 hodiny pospal s tym, ze kazdu hodinu sa pytal na prsnik, takze super oddych 😒 , potom som si precitala knihu Kazde dieta sa vie naucit spat- da sa stiahnut online, je to vlastne o tom, ze ak sa zobudi prides k nemu po urcitych casovych intervaloch, 1. den bol karastrofalny, teraz je tyzden po tom a rano spime tak do 7-7,30, cez den 2 hodiny v kuse a vecer okolo 20,30, odporucam knihu, u nas zabrala, len musis vydrzat, aj tu vo fore sa spomina, vela stastia 🙂

ankalv1
31. máj 2013

@diabambulka ahoj my sme toto mali so starším okolo 1,5 roka sa každú noc presne okolo druhej budil. presne ako na hodiny. on sa zobudil úplne vyspatý, vysmiaty, nieže by sa mu niečo snívalo a plakal by... u nás nepomohlo že sme ho vzali do postele k nám, museli sme vstať a "normálne" fungovať ako keby bol deň... trvalo to dosť dlho a už sme naozaj nevládali, vôbec neviem doteraz prečo to bolo, predtým spával pekne a teraz už keď je väčší tiež spí pekne nebudí sa

majula1812
10. dec 2014

@diabambulka prave teraz mam taky isty problem.mam dcerku rocnu a ta tiez spava raz do dna ked sa naobeduje a potom je hore az do 22hod a zobudi sa mi za pol hodku alebo za hodku,postavi sa v postielke a rozprava si svojou recou pozera na nas smeje sa skace v posteli a na koniec place.chodime potom spavat okolo 2rana.tiez som zufala trva nam to uz dva tizdne a som zufala.idu jej aj zuby dalsie tak dufam ze to je v tom.ale cakam na ten cas ked ju to prejde.prosim o radu.skusala som asi vsedko a nepomaha tak mi poradte.davala som ju aj medzi nas ale to som ju len nahanala po posteli davala jej dudel a ten vypluvala a smiala sa tomu aj sme sa robili s manzelom ze spime alebo sme zhasli svetlo a nic nepomohlo.tak teraz je 1hod rano sedim v obyvacke dcerka v ohradke a pomaha mi teraz vam napisat.som rada ze som neni jedina

diabambulka
autor
10. dec 2014

@majula1812 držím palce, je to hlúpe obdobie a tu pomôže len vydržať🙂ja som sa nakoniec presunula do obývačky zapla rozprávky, ja som driemala troška a dieta pozeralo kým opäť nezaspalo...

katka253111
25. apr 2016

@diabambulka ahoj a ako.dlho trvalo toto obdobie? Aj my to mame akurat,drobec ma 19mes