Ahojte.mam 13 mesacnu dcerku,velmi zivu.avsak este neprespala celu ani jednu noc.vecer zaspi o 20tej.predtym spapa viac ako 4dcl hajaji mlieka,kase mi nikdy jest nechcela.uz o 23 sa zobudi s velkym revom v postielke,tak ju dam k nam.o 3tej je zas hore a ked chcem,aby este zaspala,tak jej musim dat dalsie mlieko.to zje 3dcl,ale aj tak dalsie 2 hod.nevie zaspat.a vstane uz o 7dnej a do 12stej je mrzuta,ale skor mi nezaspi.pospi tak hodinu a pol,co je jej evidentne malo,lebo do vecera je zas mrzuta a chce sa len po rukach nosit.neviem ci to je zo zubkov,jebo nam chyba uz len 5 a prvy vysiel na 4 mesiace.poradte co s tym,lebo uz sme zufali..za kazdu radu budeme vdacni
To dufam,ze vyrastie,lebo teraz mam skor pocit,ze sa to zhorsuje:o(
😀 ja mam 2,5 ročnu a este neprespala celu noc...a nevadi mi to..
No môj spaval celu noc od 15mesiacov a teraz sa mi začal budit aby som asi nevyšla zo cviku lebo zajtra sa nám narodi treti chlapček 🙂 , ideme na vyvolanie lebo sme uz po termíne.
Ale ked malému v izbe vyvetram prespi mi celu noc...Ale nie vzdy
a to kto ti povedal ze rocne dieta prespi celu noc? mudra svokra alebo mama? to je blbost.. moj syn je tiez zivy, ked ho trapia zuby, tak mava horsie spanie ale inak aj tak neprespi celu noc, budi sa o polnoci a davam mu flasu mlieka, potom ho davam k nam lebo v postielke uz po tej polnoci nechce byt, stale sa budi, takze radsej sa budem tlacit a spat na kraji postele ako vstavat patkrat za noc.. potom spi az do rana, do nedavna vstaval o osmej teraz zacal zasa vstavat medzi siestou-siedmou.. neustale sa to meni, nemozes si zvykat, je to proste tak, niektore deti spia dobre, ine nie.. este k tomu zivemu dietatku, ja som malemu napr davala do caju este feniklovyv sunarek, aby bol sladsi lebo inak ho nechcel a raz som vyskusala ci vypije aj bez a vypil a odvtedy lepsie spi.. uz som to od viacerych pocula ze tie granulovane caje sposobuju hyperaktivitu, takze vyskusaj co najmenej cukru a tak.. dcerka je este malicka, mozno sa jej nieco sniva a potrebuje byt pri vas.. ale urcite nedaj na reci zeby mala prespat celu noc
Moja má skoro 2 roky a 8 mesiacov a tiež mi neprespí. V noci síce nepapá, ale proste neprespí a to už nespáva ani cez obed. Som v 7mom mesiaci, mm pracuje v zahraničí. Keď sa narodí druhá, tak to bude zaujímavé.... Myslím si, že zo spánkom sa môžem pomaly rozlúčiť 😉
Drzím vsetkym nevyspatym palce,moja mala bude mat uz 3 roky aj 5 mesiacov a dokopy sme prespali asi len Dva tyzdne ,myslim ked som spocitala vsetky noci dokopy.....🙂))
skusaj jej vecer dat alternativu kase...ja som nikdy kupene kase nedavala, ale robila som bud: do jogurty zamiesala pomlete susene ovocie, vclocky, semienka a orechy, aj cerstve ovocie, alebo- sojovym mliekom zaliat pomlete vlocky,orechy, susene ovocie so semienkami, plus riadne ovocie...papat lyzickou, su to vyborne kase, plne vitaminou a syte..mala spi 12-13 hodin.....tie kase od nutrilonu a podobne by som ani ja nejedla..sa tvojej dcerke ani necudujemm.....
ako to tu citam, tak som happy, ze moj chalan spi odjakziva v noci dobre a vecer siel spat vzdy iba po sunare a od necelych piatich mesiacov uz sa zobudil na kojenie iba okolo piatej rano, zato zaciatky boli velmi zle, ale samo sa to upravilo.
@chryse no to by som sa potesila keby moj 2r a 5mesacny syn prespal celu noc nieto ze rocne babo. Stale nieco rozrusenie zo dna alebo zubky no proste....
@chryse moj prvy syn tiez neprespal- az ked sme ho zacali davat spavat do svojej postielky a aj to som musela aspon raz vstat k nemu a dat mu sunar. potom okolo roku uz prespal celu noc, ale problemy nastali ked mu zacali rast ocne zuby-neviem uz kolko vtedy mal ale od vtedy a to ma teraz tri roky sa kazdu noc zobudi a nespi 2-3 hodinky. vtedy ho boleli zuby takze plakal ale teraz uz mu nic nerastie a zobudi sa aj tak- je jedno ci spal cez obed alebo nie 😒 . Druhy syn mi pekne spinka celu noc asi priblizne od roka a ak sa budi a nechce spat tak mu dam cajik a ci chce ci nechce musi spat dalej, ked to trva dlhsie tak ho supnem do postele ku nam. Starsieho (to sa ale s takym malym neda) som naucila ze ked je v noci hore tak nas nebudi-len sa prevaluje a snazi sa zaspat. Zelam vela trpezlivosti. Inak ani moj mladsi nikdy nechce kasu-tak mu davam do mliecka iba lyzicku a pol instantnej kase aby to bolo hustejsie a tak to vypije- skus. a skus aj ten cajik v noci
@chryse podla mna to chce len cas, my sme tiez NESPALI DO 2R!!!, vstavanie minimalne 5x za noc, aj 8 ked bolo horsie.. vzdy si cucla mlieka odo mna a zase na hodku pospala. a to pred spanim dostala riadnu misku kase a samozrejme cez den normalne ..primerane k veku.. jedla.
a zrazu v den dvojrocnych narodenin - PRVA PRESPATA NOC, fakt, neuveritelne.. den predtym 5x hore, a dalsiu noc spala celu. odvtedy to drzime, este sa budieva tak raz za noc, ale len podam cajik a o 10min spime. takze podla man to chce len vydrzat.. ked spime v noci my, kazdyraz bude 😀
@chryse - bud rada, ze chodi spavat aspon o 20.00 😀 Moja nezaspala skor ako o 23.00 a aj 5x sa zobudila - nie na jedenie - len tak -2-3x potiahla a spala dalej...Mam ta potesit? Prespala celucku noc az 3 tyzdne po nastupe do skolky...do vtedy to bolo podla noci - tie hrozne aj 6x hore , a tie uuuzasne len 2x (ale tych bolo maaaalo) 😀 V postielke spat nechcela, takze doteraz spi s nami (bude mat 4)...Ja inak tiez neviem, odkial niekto berie, ze dieta ma spat celu noc....tymto tvrdenim som v uuuuzase 😅
@chryse môj je takto tiež...či bol kojený, či na UM, či na kašičke....každú hodinu hore!!! 😠 trepe sa, budí, hýbe, uspávanie katastrofa,len v kočíku-a rozhodne som ho to neučila.neviem kde vznikla fáma že deti na UM lepšie spia 😀 nespavci od prírody veru nie.
my chodíme neurol. lebo bol predčasne narodený, je v poriadku ale vraj má spánkovú poruchu a prejde to až okolo 2-3 rokov.
moje nervy.
dostal na spanie najprv peritol sirup ale ako psovi mucha to bolo a teraz prometazín ale tiež nezaberá.nechcela som mu to dávať, aj keď to nie sú sedtíva, ale predsa načo ho dopavať,ale doktorka ma uhovorila že sám trpí keď je taký nevyspatý....vraj po 14-21 dňoch mu nabehne spánkový režim.som zvedavá.
ahojte pridam sa aj ja 😉 moj maly bude za chvilu dva roky, ale prespatu noc som zazila asi dvakrat 😀 a stale dufam, ze sa to zlepsi, ale uz je to nastastie lepsie, pokial som ho kojila bol hore aj 15 krat co som uz nezvladala a v 15tich mesiacoch som ho prestala kojit dufajuc, ze sa uz vyspim....no o nieco sa to zlepsilo, uz sme hore iba 3 az 5 krat, ale stale lepsie ako predtym.Stale sa zobudi s velkym placom a nie a nie prestat a potom sa asi hodinku dve mrvi, zaspi a zase sa zobudi...cez den to nie je ovela lepsie spi asi pol hodinu max hodinu, takze ja som vycerpanana az az a mayl je plny energie 😉 asi som nikoho nepovzbudila, ale verim ze uz to bude iba lepsie, pevne nervy maminky 😀
@damiankad heh sa smejem,lebo toto aj ja riesim,ze keby sme mali dve deti,tak vstavam ku dvom,to by bolo na mna vela,moj tiez omiela ze treba surodenca,ale neviem si predstavit ako s bruchom budem v noci natriasat na rukach take velke dieta,nam idu teraz prve zubky 😕 a noci byvaju tazke.
moja dcera sa do troch rokov budila kazde dve hodiny vnoci s nejakymi poziadavkami (rev), aj kamoskin syn.. teraz v styri a pol roku sa budi tak raz za noc (ak nie je chora). Asi si na to skor treba zvyknut, lebo sa to neda ovplyvnit..
@chryse ja mam takmer 16mesacneho syna, vecer zaspava cca okolo pol osmej - osmej ... pred spanim vypije asi 210 - 240 ml mlieka, v noci sa budi raz na mlieko, zvycajne tak okolo polnoci alebo aj neskor ... a vstava uz okolo siestej-pol siedmej rano ... pocas dna spi 45 - 60 minut, malokedy dlhsie ... celu noc neprespal este ... spava s nami v posteli, takze sa vyspim aj ja pri nom, lebo obcas sa v noci prehadzuje alebo zamrnci, takze nemusim vstavat ku postielke, ale mam ho hned pri sebe a on ma tiez väcsi pocit istoty, ked je pri mne
ahoj, moj syn ma 16 mesiacov a budi sa presne ako tvoja dcera. iked, mne to az tak nevadi, lebo vo veku tvojej malej sa budil kazdu hodinu na mlieko. teraz uz mlieko v noci nedavam. davam mu cajik sladeny. postupne znizujem davky cukru az chcem prejst na cistu vodu. papania mlieka v noci sme sa zbavili vdaka brusnej chripke maleho. mlieko som mu proste nesmela dat a tak si nan za 3 dni odvykol. pije ho az nad ranom okolo 5.00 alebo az ked sa zobudi. ked prestal pit mliecko spal pokojnejsie - okrem noci, ked mu isli zuby. takze moja skromna rada: vecer nech ide spat syta, ale nie s plnym zaludkom (nemusi jest vecer kasu, proste nieco syte) a skus vynechat nocne mliecko a vecer chod spat s nou, nech si vyspata a nestracas nervy. moze mat nocne mory, mozu jej ist zuby... tak co s nou!? vyrastie z toho!