prosím vás poraďte už som hotová…dcéra mala pred včerom rok zo sna niekedy rozpráva sadne si stále jej vypadáva cumel hľadá ho plače a takto aj 10 krat za noc niekedy si aj sadne.. viem môže to byť aj regresia ale je to tazké poradte prosím niečo ako toto zvládnuť
Náš má rok a pol a ešte mi neprespal noc. Budí sa dva-trikrát na mlieko a medzi tým plače, mrnčí ,zobudí sa,sadne si. Už sme skúšali všetko možné aj nemožné a asi ostáva len prečkať kým z toho vyrastie. Vždy je to horšie keď mu ide nejaký zub alebo je spln. Ale keď bol menší ,tak sa v noci trebárs budil a bol hore aj zo dve hodiny,to ho už prešlo. Preto verím ,že z toho čím skôr vyrastie.
@andreatytler áno pred mesiacom sa naučila štvornožkovať a teraz sa učíme prvé kroky podotýkam keď bola menšia toto nerobila odkedy sa jej vytlačil prvý zub od vtedy toto robí čiže od 10 mes
Presne aj i nás odkedy začali rásť zúbky. A aj panie sa pokazilo poriadne😭
@cloviecka áno malá mi nejedavala mäso a ona ho fakt milovala a už podla toho som vedela že niečo sa deje z ďasienkami
Vitaj v klube😃to sa asi treba odosobnit od vlastnej potreby spanku a nejak to prijat ako fakt. Aj mne sa pahko rozprava a tazko robi, su lepsie a horsie dni. Ale beriem to, a menezujem avoje ocakavania, potom som menej frustrovana
Ja mam taku fintu u svojich. Chlapec za mesiac 1 rok a dievca bude mat za 2 tyzdne 2 roky. Tiez sme mali taketo problemy. Ale anfa omega je naucit dieta dat si cumel do ust. To naucis jedine trenovanim cez den a hrou. Napriklad ja som im cumle zo srandy brala, oni sa smiali a davali si ich naspet. Ked si bude vediet dat sam cumel mas vyhrate. Potom uz len do postielky hodis viac dudlov ked zaspi. Ja hodim fo kazdrho rohu a uz su zvyknuti na to ze ked dudel vypadne hladaju na rohu dalsi a dalsi. Mojim detom pomaha hracka. Kazdy ma jedneho naj plysaka, aj s nimi jedia, spia, hraju sa.. Ked ideme na vylet su s nimi tiez v ramci moznosti. A pokial je dieta v noci nevrle alebo sa velmi mika, supni mu hracku nech ho objima, alebo decku, plienku, nech ma tu istotu. Vlastne tu istotu co maju v mamae prenes na hracku. Nieje to nic zle, mama musi byt tiez vyspata aby sa cez den venovala detom. A moja rada este obe moje deti isli zo spalne v 8 mesiaci a bolo to na nezaplatenie. Prestali sa v noci budity mali svoj klud a pokoj kedze muz fost chrape a je im lepsie su kludnejsi. Nezabudni dodrziavat pravidla denneho a nocneho spanku - tak predides tiez budeniu. Teda cez den musia spat v hluku a v svetle, ziadne ze ticho dieta spi.. A v noci hrobove ticho a totalna tma.. Teda ziadne nocne lampicky (ak mas nechaj ich iba po dobu co zistia kde davas dudle). U oboch deti som sa tymto riadila, aj som kojila a ibe spia od 3 mesiaca celu noc. A to mam o 2 mesiace skor narodene, druhe po terminr, jeden chlapec jedno dievca.. Naozaj funguje. Ja napriklad ked poobede spi kludne vysavam ale v noci som ticho a tajto docielis ze bude rozlisovat spanky. Ak by sa jednalo o zuby netrval by tenzo stav tak dlho. Bolo by to sem tam fajny sem tam zle. To ze teraz neje maso si nemyslim ze ma s tymto nieco spolocne.. Aj dospely clovek ma niekedy nalady a chute ktore pridu a odidu.
Nezacala nahodou teraz sediet alebo stvornozkovat alebo chodit? Vela detom sa hrozne pokazi spanok ked ziskaju mobilitu. Je to pre nich obrovska zmena a potrebuju to trenovat aj v noci na ukor spanku.