Ročná dcérka nemá vlásky. Ostrihať alebo neostrihať?

kkupka
6. júl 2012

Moja ročná dcérka nemá vlásky, resp. má vlásky len vzadu na hlavičke aj to asi 3 mm. Niektorí mi radia, aby som ju ostrihala, resp. oholila strojčekom, že potom jej skôr narastú. Neviem, či to zaberie, tak vás prosím o radu, kto sa s týmto "problémikom" stretol. ďakujem

katren
6. júl 2012

@kkupka ani moj maly nema vlasy.....a urcite viem, ze skor nenarastu a ani nezhustnu...mam doma 2 kadernicky /mamina a sestra/ , takze neriesim....Dominika bola "holohlava" do roka a pol 😉

zaneta08
6. júl 2012

my máme ten istý problém, nám dokonca radili potierať domácou pálenkou, bŕŕ. Ja som trpezlivo čakala, kým vlásky vyrastú, malý má 13,5 mesiaca a už sa pomaly objavujú krásne blonďaté vlásky na celej hlávke. Radím počkať, ono to príde. Ja si neviem predstaviť, ako by som strojčekom oholila môjho neposedného čertíka 🙂

tina_22
6. júl 2012

Ver tomu, že strojček to neporieši, moja kaderníčka nad týmto len krúti hlavou, že ostrihať, aby zhustli a viac rástli. Treba len čakať, trpezlivo, kým sa objavia, to je genetická výbava

heln
6. júl 2012

🙂 😀 😅 že 3 milimetre a čo tam máš ostrihať??? 😅
neboj, narastú, teraz má letný strih 🙂

drabantovazuzana
6. júl 2012

nechaj, nech si to malá hlavička zariadi po svojom 🙂 🙂 🙂 Moja dcérka sa narodila vlasatá, v priebehu roka vlásky vypadali a teraz je hviezda s nenormálnymi úžasnými fantastickými kučerami 🙂 Synček ten je holohlavec a zatiaľ sa nám ani nič nerysuje...

magali
6. júl 2012

to je blbost.. ako mozes strihat ked nieje co? nas teda mal vlasy, na jar som ho vsak musela ostrihat strojcekom, lebo sa mu stale robili lupiny, o mesiac vlasy dorastli a vsetci ze vidis ako mu zhustli, ale ja vidim ze je to blbost, nezhustli mu, len predtym nemali vsade rovnaku dlzku a po ostrihani rastli narovnako a vyzera to ako keby zhustli ale to je opticky klam

dena10
6. júl 2012

Strihanie a holenie nemá vplyv na rast vláskov 😀 ja som strojčekom ostrihala tie prvé dlhé jemné vlásky, aby bola hlavička zarastená rovnomerne...

fordikford
6. júl 2012

ja som svoje deti nestrihala ani jedno a maju krasne huste vlasy je to volovina strihat detom vlasy aby zhustli 🙂

prdelinka12
6. júl 2012

no aspon mu nie je teplo tak ako mne,co mam dlhe vlasy :DDD

viera77
6. júl 2012

moja mala ma 15 mesiacov, vpredu svetlucke mini vlasky, vzadu o nieco dlhsie, vlastne aj tak vyzera ako holohlava. Najprv som bola z toho nestastna, ved uz vsetky 9-mesacne deticky z nasho okolia boli aj par krat strihane, ofinky mali stale az do oci a nasa nic, len hola hlavka. A teraz uz jej vlasky vobec neriesim, praveze sa tesim ze ich nema, kedze su prave tieto neunosne horucavy a malej len tisko zavidim tu holu hlavku 🙂 Neostrihala by som ju za nic, ved ani nemam co strihat a len verim, ze jedneho dna bude mat krasne huste dlhe vlasky az po zem 😀 😀 😀

sanchez81
6. júl 2012

To, že treba ostrihať, aby vlasy zhustli je hlúpa povera. Koľko má vlasových cibuliek tvoje dieťatko je geneticky dané a nepribudnú strihaním vláskov. 🙂

nibiru
6. júl 2012

tak teda mojej dcerke rastli ako chceli do pol roka žiadne a potom na temene vela po bokoch nic mi sme ju strihali ked mala 8a 11mesiacov ale koli tomu aby sme vlasky zarovnali nie aby rastli rychlejsie to je blbost mala to fakt otrasne v predu jej 4 vlasy padali do oci v zadu kratke no hala bala to že zhustnu je opticky klam lebo začinaju rast rovnomerne teraz ma dcerka uz 2r nema extra vela vlasou ale rastu rovnomerne uz sa daju urobit aj 2copiky 😀 😀 😀strihali sme ju strojčekom 😀

kkupka
autor
6. júl 2012

ďakujem vám všetkým, ste zlaté. strihanie už neriešim 🙂

masinka
6. júl 2012

@kkupka neboj, vlasky dcerke narastu 🙂
nasa Nelka mala ako rocna na hlavicke len take paperie a este k tomu vzadu vysuchanu "tonzuru". teraz ma 5 a pol, haro po zadok a to sme pritom uz parkrat niekolko cm na koncoch odstrihli 🙂

lussy23
7. júl 2012

už iacero kaderníčok sa vyjadrilo, že to s tým strihaním vláskov je hlôposť.. .nemajte strach. veď je ešte maličká , určite jej dorastú..
a okrem toho, su dôležitejšie veci v živote , ako husté vlasy🙂

gubcikova
7. júl 2012

moja svokra chcela moju dcéru v roku ostríhať lebo vraj nemá vlasy.ja som nedovolila dnes má po roku aj 8 mes.má dcérka vlasy dlhé pod lopatky

vodnarky
7. júl 2012

@kkupka -strihanie nema vplyv na rast a hustotu vlasov..ja ked som mala rok a pol,bola som uplne holohlava.. 😀

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slecna4041
7. júl 2012

@kkupka ahoj:D no ja ti tak poviem moja mam mi hovorila ze ked som bola mala no vlastne ked som mala rok tak som na hlavke nemala ziadne vlasky len take paperie:D predstav si oni ma musely v priebehu 2 rokov ostrihat 5x do hola....mala som velmi jemnulinke vlasky tak ze ked sa vlasky ostrihaju mali by zhustnut a mali by potom normalne rast...radsej ich ostrihat teraz kym to mala este nevnima ako potom ked uz bude vacsia a vlasky sa jej budu pacit a ty ich budes musiet ostrihat len preto ze ich bude mat jemnulinke podla man by si to mala skusit🙂 ved vlasky narastu:D

janulap
7. júl 2012

@kkupka mne kadernicka hovori,ze celkom sa koli zhustnutiu vlasky strihat nemusia,staci konceky-a ak maju zhustnut,tak zhustnu,ak nie,nie 😉

awalancha3
7. júl 2012

no, s tym strihanim je to tak.... pocet vlasovych cibuliek je naozaj dany, ale strihanie vlasov ako keby podrazdilo cibulku, ktora potom "viac produkuje", tzn, ze vlas moze byt pevnejsi a rychlejsie rastie- je to obdoba travnika.....ak to mozem takto prirovnat.......Pri takych malych detoch ako mas ty, je stav vlaskov nevypovedny .....absolutne to neporovnavaj s inymi detmi, ktore uz maju vlasiska dlhe a huste.....
....moj syn pred 20 rokmi sa narodil s vlasiskami ciernymi a hustymi, ze sa ma sestricka v porodnici spytala ci mu ich mozu odstrihnut trocha, lebo ze ani do kohutika nedrzia....tak sme ostrihali 2 dnove mimino....... vlasy mu nevypadali...dcerenka pred rokom a pol sa narodila tiez s hustymi dlhymi ciernymi vlasmi , nas chodili okukovat ze mama s dlhymi hustymi ciernymi vlasiskami a novorodenec hrivu ciernu po plecia.....kedze to bolo dievcatko tak sme nechali, som jej spravila copik..... v porodnici, chi chi chi.....no ale chcela som povedat, ze ked mala tusim 3 ci 4 mesiace uz mala tie vlasy take huste a dlhe, ze sme ju na leto vyholili strojcekom dohola.....bolo to divne, hlava hola ako koleno....ale za mesiac uz bola ok, len jej uz take cierne nenarsatli, len tmavohnede...... chcem tym povedat, ze vlasy tvojej narastu a strihanie im neublizi, len podpori rast a pevnost.....ine by bolo keby mala chorobu, kedy vlasky nenarastu, ale to je hlavicka hola a leskla bez paperia....a zvacsa to postihuje aj obocie a mihalnicky...... takze klud.... este sa nazapletas copikov dost a dost, ver mi....