Maminky prosím poraďte. Dcérka má 13 mesiacov a od malička je problém so spánkom. Nevieme sa nastaviť na normálny režim. V noci poriadne nespí a tým pádom spí hore dole. Pred pár dňami sme sa úplne odstavili od kojenia, nakoľko mala prsník ako náhradu za dudel. Celú noc doslova vysela na prsníku a nemohla som sa ani otočiť. Akonáhle som sa o to čo i len pokúsila, tak bola hore a pýtala prsník. No som nešťastná, pretože dcérka aj tak nespí. Skôr len oddychuje. Spí s nami v posteli. V postielke nechce byť. Doslova vrieska, keď ju tam chcem dať. Neviem čím to je, no každú chvíľu sa budí a túli sa ku mne leze po mne a točí sa. Poraďte prosím čo robiť, aby sa jej spánok zlepšil.
Je malicka,potrebuje maminu..je to normalne..narocne,ale normalne..obe moje baby malu okolo roka presne toto+do toho este zuby sli..otrasne otrasne otrasnee obdobie..potom este asi 2-3 take boli 🙈😁 aj 2 rocne mi boli schopne celuu noc visiet na prsniku,alebo aspon na mne lezat..
Je to strasne narocne,ja to chapem..jedine vydrzat s dopriat jej to,co potrebuje-teba a tvoju blizkost..my sme dokonca jeden cas spavali tak,ze som uspala v satke,polosadla-pololahla som do postele,len trochu uvolnila satku a tak driemala/spala..lebo akonahle som ju dala zo seba hore,kolotoc zacal znova..
Ale potesim ta,preslo to...5 rocna uz davno spi celu noc (aj ked nie sama,vzdy s muzom alebo so mnou),a 2 rocna uz tiez pochopila,ze v noci treba spinkat a ze aj mamka si musi oddychnut...vecer zaspi na prsniku,v noci spi a nadranom okolo 5 vacsinou sa preberie,to uz jej dam prsnik a spime este dalej (ak ju nenakojim,preberia sa a vstavame,takze radsej jej uz dam 🙈😁)..bude to lepsie,naozaj..len jej dopraj,co potrebuje ❤️
Spankovy rezim? Zaspava medzi 9 az 10 a potom medzi 14 az 15? Do 20tej sa uklada na spanok?
Chodíme do postele okolo 21:00. Keď som kojila som skôr ako o 22:00 s ňou do postele nešla, nakoľko nechcela spať a vždy lozila po posteli a chcela sa hrať. Tým že neskôr chodila spať potom vyspavala aj do pol 11. Teraz ako som prestala kojiť vstáva skoro okolo pol 8 az pol 9. Nie v rovnakom čase. Asi si ešte zvyká a musí sa jej to trochu upraviť. Po obede spí 1-2hodiny. Hádam to bude časom lepšie s tým spánkom. Je to náročné. Som vyčerpaná a aj dcérka potom nie je vo svojej koži, keďže ten spánok nie je taký kvalitný. Ešte aj zúbky jej idú a s jedlom to nie je bohvie čo. Moc nechce papať a väčšinou vymýšľa, no vždy sa aspoň trochu snažím do nej niečo dostať. Treba asi len vydržať. Ďakujem všetkým za odpovede.
@ivangeline áno chodí medzi 21 až 22 do postele. A poobede ju zvyknem dávať spať okolo 13 tej
@tani777 áno aj zúbky jej idú...je to veľmi náročné...celú noc po mne leze a len sa prehadzuje a poriadne ani nespí 🤦♀️ keby som to vedela že ani po odstavení od kojenia nebude spať, tak by som asi ešte kojila...no už je to jedno a tak asi treba len vydržať. V každom prípade ďakujem za odpoveď
@ivka2226 Po 21 je neskoro. Dieta potrebuje sa aj upokojit. 30min je normalne,ze v posteli len lezi.
@ivangeline áno možno je neskoro ale keď som ju chcela uspať skôr tak mi len lozila po posteli a chcela sa hrať a robila všeličo možné ale ani ležať nechcela
@ivka2226 Takze uz spi cez den len raz? To je malo na rocne dieta.
@elizabet173 Ani moja prostredna ale neznamena,ze nebola preunavena a prestimulovana a nezaspavala uz o 19tej a v noci sa vela budila. ;) Pre mna je spanok dolezity a dbam nanho pri detoch.
@elizabet173 chapem ze to nie je idealne, ale niekedy je to proste tak... Napr. obe moje deti v noci spia v pohode ale cez den je to ako na hojdacke a samozrejme najlepsie na prse alebo aspon v nosici... Male deticky proste potrebuju tu blizkost
@elizabet173 ...to je fajn. Je ine,ked dieta na jeden spanok potiahne 3h Uz 2h je malo. A ak ma pokojnu noc,nic netreba riesit ale tu sa riesi,ze noc je zla. Ked je noc zla,urcite to sposobuje aj preunava. Moja spala hodinu a pol az 2. A bola preunavena. :/ Dlho sme chodili spat pred 19tou. Az okolo roka a pol bolo citit,ze jeden spanok staci a v noci sa budi len 2x. Predtym 5 az 8x. :D (A to aj po odstaveni od dojcenia.)
@ivangeline nie je to určite málo...každé dieťa je iné...a nie nespí mi len raz...spí mi hodinu doobeda lebo je unavená, keďže v noci moc nespí a skoro vstáva a poobede spí ešte 2 hodiny....a ak nespí doobeda tak spí poobede raz 2 hodiny cca niekedy viac niekedy menej...ešte stále si zvyká, keďže len pred pár dňami som ju odstavili od kojenia
@ivka2226 a aky mate rezim dna? a ako vyzera rutina pred spanim? co mava na veceru? kedy veceria?