Ročná dcéra sa za všetko jeduje

1. dec 2021

Dobrý deň, moja ročná dcéra sa naozaj za všetko "jeduje" je to nonstop cely den len nervy, a tak isto začala každého biť po hlave, neviem ci to ona tak vníma ale naozaj to robí v nervoch cape ľudí. Vždy keď som videla takéto dieťa myslela som si ze to vidí doma ale teraz vidím ze to tak nieje a neviem si s tým rady. Prosím Vás o ne ....

anjelicek26
1. dec 2021

Ale tak podchyt si situacie, kedy toto vznikne...neber moj dalsi koment zle - ale su prepnute prilis starostlive matky, co dietatu zakazuju kazdu hlupost a po 150x pocuti nie, nesmies, nechaj, nechytaj chyta dieta uz potom amoky zakazdym. V okoli mam takych pripadov az az a deti v tomto veku potom klbko nervov. Lebo okolo 1-2 rokov si dieta prvy krat uvedomuje, ze to, co chce ono a to co chce mama nie je vzdy to iste. Vyjadrit sa verbalne - porozpravat sa o tom - este proste nevie, tak jaci, tak cape... treba takym situaciam proste predchadzat. Co najviac povolit. Proste rozhadzat hracky - ok...su to jej hracky. Ale potom ich spolu upraceme. Chce vyberat hnce - ok, spolu ich zasa spraceme...chce vylievat vodu - ok das jej lavor a vodu, ved sa to potom sprace...treba hladat kompromisy vyhovujuce obom stranam a vsetky tie stresy co najmenej mat... sama si poznas dieta najlepsie, kedy ide do amoku..ci to suvisi s unavou, ci to suvisi zo zakazmi, ci to suvisi s nahlou zmenou situacie, s ktorou sa nevie vysporiadat...napriklad aj take - mama sa zacne obliekat - dieta vystresuje, lebo neplanovalo ist von..su take deti, syn bol ukazkovy pripad... plus vsetko, co k tomu patri... dobre je zacat - donesies si cimzicky, ideme von tam a tam. Ideme robit to a to. Donesies si bundicku, kde mas ciapku? Sikovna, uz mozeme ist, kym nam bude obom teplo...skusaj mozno s inej cesty... ale to jedovanie je v tomto veku uplne normalne, da sa to ale sposobom komunikacie s dietatom dost obmedzit. Vy spolu nebojujete, hladate spolocnu cestu, ako situacie zvladat.

hennyinnsbruck
1. dec 2021

@anjelicek26 to super napisala 👍