Režim štvormesačného dieťaťa

domiklik
9. nov 2021

Mam 4 mesačne dieťa. Maličký je od narodenia plne kojeny. Je normálne, že ešte nemá celodenný režim?
Vstáva ráno 6, medzi pol 8 až 8 kojím a zaspáva na prsníku, predriemne asi pol hodinku, potom sa hráme, spievame a tak. Potom medzi pol 10 až 10 to isté.
Ó 7 večer kúpame a ideme spinkať. V noci spi celkom fajn. Problém je, že medzi tou 11 ráno a 7 večer je to každý deň ine. Obcas mi v kočíku prespi aj 2,5 hodiny inokedy pri každom kojeni predriemne max hodinu.
Je toto normálne? Ma význam nastavovať nejaký striktny režim alebo sa mam prispôsobiť potrebám dieťaťa aspoň do jeho 6 mesiacov, kedy začnem s prikrmom? Ešte dodám, že zaspáva na prsníku, spi so mnou v posteli... Ďakujem

pribinak
9. nov 2021

@domiklik chcieť striktný režim pri bábätku je nereálne, to len v base
Nirmalne sa prispôsob dieťaťu. Jemu sa bude predlžovať čas bdenia, potom prídu zuby, … to všetko sa bude meniť.,

sapetka
9. nov 2021

@domiklik nie vsetky deti maju rezim. Moj napriklad mal, bolo to dlho rovnake, rano vstal ,pohrali sme sa.. potom spal 2h pred obedom a potom 2hod poobede a o 18tej vecerny ritual. A rezim ma doteraz.

marianarem
9. nov 2021

@domiklik Moj minimalne do 8 mesiacov ziadny rezim nemal, davala som ho vecer do postele o tom istom case kazdy den a tym to haslo. Ostatne bolo na nom a lisilo sa to velmi. Ako presiel na dva spanky, tak uz to zacalo byt take podobnejsie.

ivangeline
9. nov 2021

Pokym neplace a je nespokojny..je to fajn. S mojin je to podpbne ma 10t. 🙂 Vstava medzi 6 az 7 rano. Doobedie je vela krat super. Spi 2 az 3h a zaspava rozne..na prsniku,v nosici,sam na posteli s tym ze bucham po zadocku do rytmu.. A potom ne to rozne. :D Zaspava medzi pol7 az 8 vecer.

junovedievca
9. nov 2021

@domiklik neverim na rezim, lebo fakt je kazdy den iny a teraz aj ta zmena casu nam velmi nepomohla ale co si nastav je ritual hlavne ten vecerny,ze aspon priblizne o 19tej stale kupeme a potom ziadne salenie ale spinkanie,vacsinou zaspinka na prsniku ake su aj taje dni kedy nie je az tak hladny takze zaspinka pdi pesnicke alebo rozpravke (samozrejme to rozpravam ja)