Ahoje, doma mam 4r a teraz pojdem rodit. Dajte nejake rady ako to zvladnut v klude. 4r nie je v skolke lebo sak korona a stale karantena kvoli niekomu. Takze budeme doma. Este niekedy spava... dajte rady ako ste si ulahčovali chod domacnosti atd...dakujem za kazdu radu
Malé bude veľa na rukách, prvé mesiace sú bláznivé, ale zato rýchlo uteču. Choďte aj veľa von, ak sa dá, bábätko pospí a môžeš trochu relaxovať. Určite odporúčam donášku jedla, ja nechápem, ako som varila, väčšinou varila moja mama alebo muž. Takisto sa treba vzdať toho, že nebude vždy čisto a poriadok 😀 keď bude malé spať, tak sa venuj staršiemu, nech nežiarli... ja mam teda medzi deťmi presne 2 roky rozdiel a staršia nebola v školke doteraz. Už majú 4 a 2 roky.
ťažko radiť, to čo vyhovuje jednému je pre iného nemysliteľné....sama si nastavíš režim aký bude vyhovovať tebe a veľa záleží aj od drobca.....ak bude dobrý a prespí tak režim prispôsobuješ staršiemu.....ak už nebudeš vedieť čo, drobca do kočíka, staršiemu odrážadlo a ísť von aby obaja vymrzli😉
@tuttii zapriahnuť manžela. Aj keď chodí do práce, po príchode ho nechať oddýchnuť a potom už ste na deti dvaja, počas víkendu tiež. Na režim sa vykašli, aj tak to bude spočiatku v réžii novorodenca, postupne sa to uhádže. Kým porodíš, navar z takých jedál, ktoré sa dajú zmraziť o pár porcií viac - polievky, španielske vtáčky, guláš, dusené mäso...pripraviť k tomu ryžu, zemiaky alebo cestoviny je otázkou pár minút. Viem, že čerstvé je čerstvé, ale ak má novorodenec koliky a staršie žiarli, tak ti môže byť zopár týždňov ukradnuté. Upratuj len nevyhnutné, žehlenie obmedz na nevyhnutné minimum a užívaj si toto obdobie, trvá krátko
Moja mala 3, keď sa narodil malý a doobedny spánok sme strávili vonku, áno, aj v januári .. obedny spali naraz a večer najprv malý a keď zaspal, išla spať aj staršia..fungujeme tak doteraz
Na to vsetko prides az keď bude bábo.na svete a nájdete.si spoločný režim.. podľa mňa sa takéto veci nedajú predpovedať, radiť, proste musis nájsť vlastný systém.. mám tri deti do 4rokov narodené a na každé platilo nieco iné.. a to iné sa aj tak menilo kazdy týžden.. 😅
@tuttii nepoteším ťa 😃 mala som ten istý vekovy rozdiel bez pár mesiacov. Starší išiel do škôlky po pol roku ako prišiel druhý súrodenec, ono to zas nie je bohviečo keď nosí domov choroby a bábo všetko nachyta. Ďalšia vec neviem či ti ho má kto do škôlky a zo škôlky vyzdvihnúť lebo mne nie a tie rána a ešte aj v zime sú hrozné kým vychystam dve deti som mokrá ako myš a po ceste sa mi jedno vzpiera, že nejde do škôlky 🤦🙄 dni keď sme doma je u mňa základ uložiť ich na obed spolu, nech mám chvíľu pokoj. A vtedy som zo začiatku pobehovala nech všetko urobím kým spia ale keď som začala padať dole papulu keďže menší v noci nespaval, na všetko som sa vykašľala a ľahla som si s nimi 😀 varila som vždy deň dopredu večer keď už bol muž doma z roboty, vtedy som vlastne robila väčšinu vecí. Ja som pri deťoch toho moc neurobila, takže keď prišla náhodou nečakaná návšteva, stalo sa, že si museli z gauča odhrnat hračky aby si mali kam sadnúť 😲 ale nerobím z toho vedu, kto má deti, chápe to, kto nie, nech ku mne nechodí. Veľa záleží aj od toho aké bábo budeš mať, keď to bude spachtos, porobis si pri ňom a budes mať všeobecne viac času. Plánovať sa moc nedá podľa mňa
@tuttii ja mám rozdiel ani nie 2roky,pre mňa bol prvý rok lahôdka , dieťa len spí ,nevyžaduje extra pozornosť,keď var večer a na dva dni,deň keď nevaris per,keď nemáš nič poupratuj,môj muž robí mimo SR a sme bez pomoci, keď uspavaj v kociari doma napr v chodbe a tak,4rocny je už dosť veľky,moj nechodil tiež do škôlky pôjde až so sestrou
A ešte spí s deťmi cez obed alebo driemaj,môj napr nespaval ale aspoň ležať,večer tiež ísť spať s deťmi,robiť veci keď je manžel doma alebo sú deti hore, nemusíš teraz v zime chodiť 2x denne von a také no
Hmm.. no mam 3 deti. 4m,2 a 3r. Rezim sa estleen buduje a je to za pochodu.. 🙂
Ja som si to uľahčila tým, že som sa vykašľala na režim 😄 kým som sa snažila nejaký nájsť, skoro som ošedivela, lebo náš mladší mal každý deň úplne iný až do cca 7 mesiacov 🤷🏻♀️😅 takže som fungovala tu a teraz, neriešila som, čo bude o hodinu, nieto ešte o pol dňa. Vtedy sa mi uľavilo a začala som to zvládať. Sústredila som sa, aby boli deti nakrmené, vyspané, podľa možnosti spokojné a čisté (v tomto poradí) a nejako som sa pomedzi to hrala so staršou 😄 a teda od narodenia vláčim mladšieho má rukách väčšinu dňa, takže som sa musela všetko naučiť robiť jednou rukou, teraz v 8m som už profik 😄 podľa mňa zbytočné vopred niečo plánovať, uvidíš sama, aké bude bábätko, aký bude mať ono svoj režim, čo staršie dieťa, nejako to zladíš dokopy až za behu 🙂