Režim rodiny po návrate mamy z rodičovskej do práce

gunagu
24. apr 2016

Mamičky (aj ockovia), ako ste zvládli časový harmonogram a režim rodiny po návrate mamy z rodičovskej do práce?
Mám 2 deti, staršie chodí do škôlky v jednej časti mesta, mladšie bude v inej časti chodiť (20 min od mojej práce), manžel robí temer úplne mimo BA s množstvom hodín navyše a príslužieb, mne v práci skrátený úväzok nedajú a tiež sa tam musí robiť aj dosť navyše... (a do práce už treba...)
Starí rodičia z oboch strán bývajú ďaleko na to, aby mohli pomôcť...
Proste neviem, ako to celé zmenežovať, aby deti neboli v škôlke 10 hodín a aby sme sa z toho celého nezbláznili... 😝
A k tomu ešte treba povinnosti ako údržba domácnosti, navariť, deťom sa treba venovať, nejaké krúžky...
Máte nejaké tipy, hinty ako čo najefektívnejšie zosúladiť chod rodiny?
Vďaka.

madana
24. apr 2016

@gunagu ja som bola takto 6 rokov doma,od 3rokov dietata na neplatenej rodicovskej dovolenke.Prave preto,ze som si to nevedela predstavit ako to bude s dietatom,kedze muz chodi rano o pol 5 do prace,a poobede ked prisiel domov nevladal nic,a prve cospravil si lahol na gauc,a dieta mohlo robit cokolvek.Takze nevedela som si to predstavit chodit pri malom do prace...Radu Ti vsak ja nedam 🙂 ...Len tolko,ze my sme sa museli uskromnit s 1 prijmom

jeennyv
24. apr 2016

@gunagu podla mna tie dve skolky nie su stastne riesenie, ak to bude na tebe tak ci tak budes nosit jedneho potom druheho a do prace, pokial jedno dieta nevezme manzel a ty druhe...co sa tyka kruzkov, podla mna v skolke nepodstatne a po dalsie zas treba ich nosit a kto to bude robit, ked ste stale v praci... podla mna si sprav zoznam co su priority napis pracovne doby, casy, kedy sa ide doprace od ktorej je skolka a do ktorej atd... co sa tyka domacnosti, obedy su vacsinou kazdy v skolke, robote, vecere nejake lahke, a vacsie upratovanie pocka na vikend... povacsine, ked sa pride z prace stihne sa uz malo co....

janinah
24. apr 2016

Nerozumiem prečo každé dieťa v inej škôlke? A práca,kde obaja robíte aj navyše? minimálne jeden musí vedieť,že o 15tej či inej presnej hodine má padla a môže ísť pre deti, auto je samozrejme nutné.Takže ak tvoja práca navyše znamená,že nevieš o ktorej z práce odídeš,tak si to buď musíš v práci vybaviť,že ostávať nebudeš alebo ísť do inej "normálnej" práce.Nezávidím ti,spočiatku rob len čo musíš,zabudni na behanie na nejaké krúžky,zabudni na extra vyváranie..a manžel sa nemôže vzdať nejakých príslužieb?U neho sa v podstate nič nezmení a ty budeš padať na hubu 😒

mijaska
24. apr 2016

No toto aj ja mam des a stres co nás čaká, mam ist od júla po 6tich rokoch no som na nervy. V mojej praci núkajú robotu no sa bojím ze ako to skončí lebo im tam nikto nechce byt tak odchádzajú ľudia... A ja chcem max do 16,30 h lebo muž je tam tiež len na smeny, 2 týždne z mesiaca konci o 19 h a neskôr.. Čiže bude to isto náročné neviem si to predstaviť

chrumka84
25. apr 2016

Vsetko sa da, ale zivot o nicom, iba v aute sediet a rozvazat...
Ja mam jedno dieta, nasla som si polovicny uvazok, dcerka sla na cely den do skolky s tym, ze tam bola tak 7-7,5 hodiny. Nezda sa to, ale ostalo mi tak 1,5-2 hodiny casu, kym som po nu isla poobede. Neviem si predstavit robit 8 hodin a rano ju viezt a poobede po nu, s 2 detmi uz vobec. Ved kedy by ste boli spolu ako rodina?
Ked bude druhe a pojdem do prace, opat skusim najst polovicny. Ked vas netlaci financna situacia, tak mi to tak pride lepsie. Deti rychlo rastu, kym su male je to lepsie takto.
Raz do tyzdna mame aj pani na upratovanie a su to najlepsie investovane peniaze. A ja mam cas na ine veci v domacnosti, s muzom sa nehadame na vysavani a podobne 😀.
A casto objednavame Tesco potraviny domov alebo Klikni a vyzdvihni 🙂. To ti usetri neuveritelne vela casu.
V BA je to tazko, lebo vzdialenosti su velke, caste dopravne zapchy...

stastnablcha
25. apr 2016

ahoj
o držku to je, my sme takto fungovali rok a to mame babku poruke. svagrina, kamosky, babka, všetci sa starali o nase deti, ja som dobehla domov o 5 s vyplazenym zajykom (kedze som o 5 rano odchadzala z domu) a som bola rada ked som o 8 padla do postele s detmi. po roku som to vzdala, odisla z roboty a hladala nieco menej narocne.. viem ze su mamy ktore to zvladnu, ale ta cena za to bola pre mna privysoka.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sardinka335
25. apr 2016

@janinah uplny suhlas!

Samozrejme nevieme aka je presne vaša situácia. Ja len napíšem ako je to u nas....jeden z partnerov MUSÍ mat prácu, ktora je bud na pol uväzok alebo do tej max 16:00 aj to je uz ze top časovo lebo treba ratať aj presun do školky a tu je to fakt o hubu tie zapchy. Kamoška proste musela poziadat o skrateny uväzok lebo jednoducho do školky nestihala na 17:00tu...nemala šancu. A poznám takých viac, ze sice nastupili, kolko vydržali sa štvat a nahant tolko vydrzali a potom proste pochopili, ze takto to nejde. Ze nič nefunguje a oni sa len nahanaju. 2 školkami by som si to určite nekomplikovala, to je podla mna blbost na entu, druha blbost je teraz si davat nejake kružky, načo? Maš to malo komplikovane? Max. v ramci školky. To je len dnes taka moda tahat sa s detmi po kruzkoch den čo den...no ale jak je komu ,,libo,,. Ja som si hladala pracu na skrateny uväzok. Pracovala som 4 hodiny od 13:00tej. Doobeda nakupy, upratovanie, varenie, pranie...znie to hrozivo ale ked kazdy den človek spravi niečo tak to je v pohode. Potom do roboty a potom bol uz čas na deti. Pri malých detoch jednoducho nemozu dvaja mat pracu od nevidíš do nevidíš, prípadne obaja robia karieru (nehovorim ze to je vas pripad) ja si myslím ze ani pri starších - kazdy vek ma to svoje.

siska53
25. apr 2016

@gunagu Je to tazke.. Kruzky este neriesime, az ked budu skolaci. Moj tiez vela robi,aj cez vikendy,takze je to fakt o hubu.
Tiez sme mali istu dobu kazde dieta v inej skolke,takze ak drahy nemohol,musela som.oboch odviest ja.
My ale mame aapon mojich rodicov,ze mozu pomoct,takze ked som ja chora,ci raz-dvakrat do tyzdna dlhsie alebo su deti chore,tak chodia po ne,su s nimi. Aspon to.
Co flakam,lebo inak to nejde,je domacnost,prosto to nie je take,ako predtym.
Inak odporucam si,ak sa inak neda,zabezpecit skor nejaku opatrovatelku na tie dni,co budes dlhsie. Prip.na choroby (mozno nie hned na zaciatku,ale na tie dni,ked uz su deticky relativne fit,ale este nemozu ist do skolky.)
A upratovanie riesit najma cez vikend. Zapojit aj draheho (aspon tym,ze vezme von deti). Cez tyzden minimalne, vecere skor suche alebo rychle,ved obed maju teply v skolke.
Takze nejake finty nepoznam,jedine ak to inak nejde,tak opatrovatelku a ako tu jedna pisala, ak financie dovolia- pani na upratovanie.
Cez tyzden nevarit (resp..len rychlovky).
A ked sa cez tyzden venovat domacnosti,az ked deti zaspia,ale nie denne. Tak 2-3x pocas pracovneho tyzdna,ved treba aj iny relax.

lujza123
25. apr 2016

@gunagu ono sa to casom zosuladi ale zaciatky su o hubu..A to som mala iba 1 dieta - ale bola som na neho sama
Byt tebou dam deti do jednej skolky, tie dve ti zabere 40 min casu navyse..minimalne. V robote rovno oznam ze proste plny pracovny uvazok momentalne NEMOZES. Tych 7 hod denne je maximum, skus sa dohodnut na pracu cez vikend, inu pracovnu dobu atd. U nas maju vsetky baby s malymi detmi automaticky 7,5 hodinovy pracovny cas /namiesto 8,5/
Upratovanie si nechaj na vikend a zapoj do prace vsetkych - aj deti aj muza..Budu zo zaciatku asi frflat, ale uz pracujete vsetci, nemozes to robit sama
Var na viacej dni - vecere, striedaj aj suche - napriklad chleba z niecim, pripadne jednoduche a rychle - spagety zo syrom, krupicovu kasu

admin_vierka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz