Režim pre bábätko

veterinarka
20. okt 2016

Ahojte, neviete mi nejako poradiť ako začať konečne s nejakým režimom u babatka??? Dcérka má 9 týždňov, ale každý deň je iný. Aj sme sa snažili, ale proste nejde nám to. Akurát, že kúpeme každý druhý deň (ale ani to sa nám na 100% nedarí, bo keď nespí a potom zaspí konečne, ale je to pred kúpaním, tak už ju nebudíme, bo sme radi, že konečne zaspinkala,nech si oddychne, lebo inak by už zasa bol problem so zaspatím. No a keď sa zobudí už je neskoro.) Ale čo sa týka ostatného režimu, absolútne 0. Niekedy prespí pomaly celý deň s prestávkami na papanie a prebalenie a inokedy je hore aj 4-6 hodín v kuse a nedokáže zaspať potom chvilu pospí a zasa no a potom je už všetko rozhádzané. Ďakujem.

dominikav123
20. okt 2016

@veterinarka ahoj moja dcéra ma pol roka a až teraz moze byt nejaká reč o režime. Od narodenia sme ale kúpali každý druhý den o siedmej, proste som sa nejak snažila ju tak načasovať.
Teraz sa okupe, nakoji a spi. Ja niesom velmi zástanca režimu u takých mini deti lebo to sa asi velmi bez placu a zbytočného stresu nedá. Co budeš čakať každé tri hodiny na jedenie aj ked bude revat po dvoch ? Neviem nechaj to na ňu ona sa s tebou zosúladi. Resp ty s ňou 😄

slnecnica333
20. okt 2016

@veterinarka ani my sme nemali režim s takým malým bábätkom.režim si spraviš neskôr keď bude staršia.teraz sa naplno prispôsob jej a režim si postupne vytvorite.to kúpanie sme dodržiavali aj my tiež každy druhy deň.

sibalka21
20. okt 2016

U takeho maleho babatka si predsa rezim nespravis, ty sa musis prisposobovat jej, nie ona tebe.... O rezime mozes hovorit az od pol roka, aj to nie vzdy, kedze sa ti rezim uplne zmeni akonahle sa mu budu skracovat spanky... MOj maly od roku spi len raz denne a az teraz som mu nastavila rezim a ide to uplne bez problemov.... Nechaj malu tak ako je, nesnaz sa jej nastavovat rezim lebo ona vie kedy je hladna a kedy sa jej chce spinkat... AKurat bude nervozna a placliva.. Vela stastia 🙂

jankazsa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kp7333
20. okt 2016

Nesnaz sa jej zavadzat rezim nasilu. Nema to vyznam u tak maleho babatka. Jednoducho ju pozoruj, ked je hladna, daj jej najest, ked zacne prejavovat znamky unavy, tak ju daj spat. Ona si rezim casom vytvori sama, ked sa jej predlzi cas bdenia. A mozno az s prikrmami. V tomto veku mozes akurat nastavit priblizny cas prechadzok v kociku, ale riad sa v prvom rade potrebami babatka. A v case bdenia ju mozes postupne oboznamovat s hrackami, davat do kresielka alebo pod hrazdicku. Ked sa zacne zaujimat o hracky a drncat do nich, zabavi sa a ty ziskas cas pre seba, pripadne na domace prace.

timea7
20. okt 2016

@veterinarka v jej veku je to ešte v jej réžii, je ešte malinká. Snaž sa ju večer kúpať a ukladať v rovnaký čas, postupne aj cez deň ju ukladaj v rovnaký čas, snaž sa chodiť v približne rovnaký čas s ňou von, postupne to pôjde, ale musíš si ešte nejaký ten mesiac počkať. A každé dieťa je iné, na to nezabúdaj.Prispôsob sa ty jej, ak je v noci hore, cez deň pospí dlhšie, ľahni si aj ty a pod.

20iffka
20. okt 2016

my máme ako taký rezim 😉 a dá sa to... ale je na UM ☹ takze to je asi aj preto iné (viem presne kolko spapa) kupem ju vzdy v rovnakom case (s malými odchylkami) kupem ju kazdý deň medzi 18-19, potom je cca hodinku hore a potom zaspí, v noci je 2x hore (niekedy 3x) a cez den je kazde 3-4 hodinky hore a napapa sa, hodinku -1,5 hodinky je hore a potom zaspinka... cez den sme v dome, v rôznych izbach a po obede vzdy 3 hodiny vonku v kocíku (obcas sa stane, ze nechce, tak ju tam nasilu nedrzim) podla mna sa to dá za "rezim" povazovat, aj ked nieje presne na hodinu...jediny problem je, zmena prostredia (ked sme u svokrovcov je uplne iná)

veterinarka
autor
20. okt 2016

Dakujem, ste ma potešili, že to ešte nejde a nerobime chybu my :D

timea7
20. okt 2016

@veterinarka nič nerobíš zle, užívaj si bábätko, nerieš, či zaspí o toľkej, alebo o toľkej, keď začne viac vnímať, dlhšie byť hore, režim postupne nadstavíš.

141993
20. okt 2016

@veterinarka môj malý má 11týždňov a tiež nemá režim. Neriešim. Každý deň je iný. Režim by sa mal robiť až od pol roka podľa toho čo som počula/čítala. Užívaj si čas s ním. Časom sa naučí ale všetko postupne

maykaaa1122
9. nov 2016

Tiez by som jej rada zavazdala rezim, ale kedze spi nerovnako dlho a pyta si papat v rozne dlhych intervaloch, tak to este asi nepojde. Mozno od tretieho mesiaca sa budem snazit zavadzat rezim, ale ako pisali baby vyssie, je dost mozne, ze to pojde ovela neskor.

kika691
9. nov 2016

Moja ma 4m a žiaden režim neriesim.

chalabala
24. nov 2016

My mame rezim cca od 8 tyzdnou...neviem ako sa mi to ani podarilo...snazila som sa hlavne prechsdzky riesit v ten isty cas a vecerne kupanie...moj krpcek je ako hodinky uplne 😂 tak sa postupne sam usmernil a som vdacns za rezim pretoze viem co bude nasledova