Ahojte mamičky, aký máte režim dňa pri malých detickach, ktoré ešte nechodia do škôlky. Mám 2 deti 4m a 21 m., veľa času trávime doma, lebo doobedu varím, upratujem, zaberá mi to veľa času. Cítim však , že si zle organizujem tento čas a chcela by som s deťmi viacej času tráviť vonku alebo ísť k niekomu na návštevu. Čo by ste mi poradili? Máte nejaké finty ako si život a detičky viac užiť a pritom mať aky- taký poriadok a navarené jedlo? Vďaka za všetky postrehy 😉
Ahoj, ja mam doma dve dcerky (2,5r. a 1r.), tiez mam niekedy pocit, ze sa im dostatocne nevenujem…S muzom varime vzdy vecer, aby som doobeda nemusela stracat cas v kuchyni. A ak musim, zapajam aj dcery. Postavim ich do uciacej veze a akoze mi “pomahaju”. Neporiadok v byte mame vzdy, ci upratujem alebo nie 🙈😬 Ale ked uz idem vysavat alebo umyvat podlahy, tak znova ich zapojim, dostanu handricky a metlicky a opat “pomahaju”…Vykladaju mi mycku a pod. Niekedy nam nevyjde ist von pred obedom, nakolko ked prideme domov z ihriska, uz su hrozne unavene, nechcu ani jest, rovno chcu ist do postele. Takze pre svoju pohodu ideme niekedy von len po obednajsom spanku…🙂 asi som ti velmi nepomohla, len som ta chcela povzbudit, ze aj my to mame dost podobne
@ladyangie varila som vzdy ked dcera isla cez obed spat alebo navecer.rano o 6:30 budik,ranajky,kym jedla tak som rychlo uvarila polievku,pustila pracku,umyvacku.o 9 sme isli von,to som pustila vysavac(umyl a povysaval kym sme sa vratili),vzdy sme doobedie travili vonku.o 11:30 obed,a potom spanok.cez spanok som vyvesala pracku,vypratala umyvacku,aj nohy pri kave stihla vylozit.varila som vzdy na 2-3 dni a jednoduche jedla. Keby stojim doobedia pri hrncoch,tak mi dcera doma rozkuse steny od nudy.
Varila som dopoludnia jedl pre manžela na 2 dní. A väčšinou aj večer zas mne a deťom. Osobitne, lebo mne by moje chlap nejedol.
@ladyangie ja mam 1,5 a 4rocneho.Velmi mi pomohlo toto...vecer spolu s muzom pozhrname co sa da,hracky na miesto,veci do prania,nachystam si pracku a premyslim co rano hodim do hrnca.Rano hned po ranajkach dam varit super rychle a chutne jedlo podla "tinkine recepty".prehodim do susicky,maximalne povysavam a pozmyvam (mam rowentu 2v1) a 9:30 sme v pohode vonku
Ja uz teda male deti nemam, ale zvykla som si vzdy vecer navarit na dalsi den a potom sme boli dvakrat denne vonku-zakazdym 1.5-2 hodiny, ked sme boli dnu, tak som stihla upratat, pohrat sa s nimi. Ale dost casto na tu poobednajsiu prechadzku isiel manzel a vtedy som dohanala nejake resty, lenze ja som vzdy bola na nejaky uvazok aj zamestnana a ziadnu babku sme k dispozicii nemali.
@ladyangie no ak chceš ušetriť veľa času v domacnosti, musíš ísť na to dvomi smermi. V prvom rade poľaviť z nárokov, upratovať len toľko koľko je absolútne nevyhnutné, zmieriť sa s neporiadkom. Variť jednoduché jedlá a len jedno za deň. V druhom rade využiť všetky možné vymoženosti ako umývačka, sušička a pod. Naučiť sa variť efektívne, veľa jedál máš v pohode hotových do 45 min, cestoviny alebo halušky zbuchas do 30min, mäso dlhšie ale to sa zase vari/pečie samé.
Ja varim na 2 dni. Tak aspon ten jeden den sa im mozem viac doobedu venovat. Ina alternativa, co som citala, je varit vecer, ako deti zaspia…mne sa ale tato moznost nepozdavala 🙂