Ahojte maminky,
Chcem sa opýtať. Mam 7tt syna ktorý niektore dni cele prespi a ine je zase cely den furt hore - medzi papanim. Samozrejme ze zacina byt z toho nervózny ked je cely den hore a je unavený. Mam začať nejaký rezim cez den- kedy ho dat spat do svojej postielky a izby? Zatial bol s nami v obývačke ale myslim ze mu začínajú vadiť zvuky. Mam ho nakrmit, odgrgat a ked je hore trochu sa pohrať a potom dat spat alebo ako? Mam ho tlačiť do regulernych stánkov cez den?
@babyttcirl take male babatko by som nechala, ono sa to samo utrasie casom...dcera snad do 4 mesiacov bola schopna spat s nami v izbe, ale boli smenpotichu samozrejme...urcite by som ho netlacila do regulernych spankov, bude nervozny
@babyttcirl ja poviem za seba. Su deti, ktorym nevadi spat v hluku a inym zase ano. Mojho som zacala ucit spankovej rutine v 6tyzdnoch. Musela som si odsledovat, kedy po rannom zobudeni je zase unaveny(zyvanie, suchanie ociek, tvaricky a pod) a potom ked som to uz mala odsledovane, tak som tomu prisposobovala papanie. No a ked som teda videla, ze je unaveny, tak sup isla som uspavat. Dala dom ho na 1.spanok do kocika, ale nekocikovala som, aby si nezvykol, iba som mu pustila sum/vysavac(pri tom.spava dodnes a my s nim😁). Druhy spanok som ho ucila na postielku-dudel, pleinocka, sum. A treti mal zas v kociku. Dolezite je, dodrzat tie casy, my sme ich mali dokonca uz pevne nastavene potom , co bolo super, lebo som vedela, kedy co mozem. A este je dolrzita rutina-u nas teda dudka, plienka a sum. Tak je zvyknuty do dnes(1,5r).
Snad som pomohla
@babyttcirl A ako spi v noci?
Urcite nemoze byt hore cely den... to nie je zdrave pre tak male dieta. Ja by som ho ukladla na spanky a snazila sa ho uspat... aj keby to malo byt len na 30 minut.
V 7 tyzdni by uz mohol mat nauceny rozdiel medzi dnom a nocou a tak ho mozes skusis dat spt do spalne v tichu a tme. Nas syn spaval pri hluku a svetle v obyvacke az do 4 mesiaca ale tvoj syncek moze byt iny.
Novorodenec zacne byt unaveny tak po 2 hodinach bdenia. Niekto skor a niekto neskor. V tych prvych mesiacoch som na nom nikdy nevidela ziadne znaky unavy, ale ukladala som na spanok kazde 2-3 hodiny a vacsinou pekne zaspal. Citala som ze je dobre mat rezim: jedlo - bdenie - spanok ale ja som to upravila na: bdenie - jedlo - spanok... proste to bolo ovela lahsie ho uspat s prsnikom, alebo flasou v puse.
Na rezim v takom chapani ze budicek je vzdy o 7:00, prve krmenie je vzdy o 7:30 atd. je este priskoro. Rezim si kazde dieta urci samo... prve co pride bude budicek a vecierka. Denne spaky a jedenie sa budu posuvat podla toho ako dlho bude dieta spat cez den.
@juliet86 ja ho každý večer kupem o 7dmej. Potom papa a ide spať. Hneď nam zaspi a manžel ho budi okolo 11stej na fľašu a potom mi spi az do 4.30 rano.. potom nakŕmim a idem spať dalej. To maximálne do 6.30/45 mi vydrží a zacina den. Oki, normalne ho ulozim po 90 minútach hore cez den nech si dá slofika.. 🙂
@andreatytler vid hore akoxspi v noci 🙂 celkom dobre
@babyttcirl Celkom dobre? Ved to je uplne idelne. 😀 On uz ma krasny rezim dna a noci. Sam si urcil budicek a aj vecierku mate peknu. Cez den by som ho nechala hore dlhsie ako 90 minut... nas 7 mesacny bol hore aj 4 hodiny vecer... Rano vydrzal okolo 2.5 hodiny.
Ale zalezi od toho ake ldhe ma denne spanky. Ak su to kratucke 30 minutove slofiky, tak to treba ukladat po 2 hodinach... ak spi 2 hodiny v kuse tak moze vydrzat aj 3-4 hodiny.
@andreatytler no to prave neviem s tymi denným spánkom. Niekedy mi nezaspí doobeda vôbec a niekedy mi prespi skoro furt den! Vcera spal poobede v kociku ale doobeda nic - max 30 minut
@babyttcirl ides na to velmi dobre aj s manzelom. jeho spanok sa este bude menit vyvijat viac menej furt. ak velmi tuzis po fakt ze tvrdom rezime precitaj si gina ford. .. ale kazdopadne vnimaj jeho signaly neukladaj ho prilis skoro prilis neskoro hodinky pouzi orientacne. moze pomoct aj zatemnit kde spi pripadne zavinovat pripadne pustit biely sum. moc dobra stranka je prosimspinkej.cz
@babyttcirl Aj 30 minut je dobry spanok... citala so uz vela prispevkov od mamiciek ktorym deti mali denne spanky len taketo kratke. Potom stihnu tych spankov viac ako ked dieta spi 2 hodiny v kuse doobeda a 2 hodiny poobede.
Teraz vidim ze som to trochu doplietla... ja som myslela ze mas 7 mesacneho a tak som radila dat vacsie rozostupy medzi spankami... no pre 7 tyzdnoveho uplne staci ak bude hore 1.5-2 hodiny presne tak ako mas v plane.
@babyttcirl dolezite je rozpoznat kedy uz je unaveny. resp. este predtym a dat ho spat. dolezote je tiez vyhlasit tersz je rano napr 6 00/7 00 /8 00 zalezi aky rezim ti vyhovuje kedy ti vstane a vystavit ho svetlu dennemu. aby sa mu circadian rhythm napravil. v tomto veku deti byvaju hore max 90 minut az dve hodky. potom slofik a dak dokola. existuju na to tabulky. dolezote je mat vanicku/vecerne ritualy postupne v podobnom case. a vecer v noci zatiahnut stlmit svetla.monitory sepkat atd. a to ako ho naucos spat cez den je na tebe niekto kocik niekto hacka niekto ppstel niekto postielka niekto nosic.