Režim bábätka - 2 mesiace

mirikal
25. sep 2023

Ahojte, zaujímalo by ma od mamiciek ktorím sa veľmi dobre darilo s režimom a bábikami, aký ste mali ten prvý režim hneď na začiatku. Koľko krát vám chodilo bábätko spávať cez den, kedy, ako dlho... ďakujem pekne za vás čas 🙂 odpovede mi pomôžu nastaviť ten náš rezim

nafka0483
25. sep 2023

@mirikal V 2 mesiacoch sme nemali ziadny normalny rezim. To bolo dookola dojcenie, spanok, trosku bdenia ked sme sa pomojkali. Rezim zacal az neskor ;)

matkahelka
25. sep 2023

@mirikal v 2 mes. rezim? nemali sme ani nahodou. dojcenie, grganie, spanie, dojcenie, grganie, spanie a tak dookola. moje obe deti prve 3 mes.svojho zivota len jedli, cikali, kakali a spali. bdele okna tak max 10-15 minutove, kedy sa dojcili. aky-taky rezim sme mavali az okolo polroka.

bolarazjedna
25. sep 2023

Z mojich skúseností to závisí od bábätka, nie od toho, že ty to chceš nastaviť alebo ze iným ženám s inými babatkami sa to darilo.

sasha10
25. sep 2023

@mirikal na začiatku bol syn veľmi spave a dobre dieťa, spal aj 3 hodiny dokonca raz si pamätám že až 5 (cez deň) cca každé 3 hodinky mlieko, prebalit, chvíľu sa pomojkat, ponosit a spal ďalej... Trvalo to do 3 mesiacov potom sa spánok začal skracovať a dlhšie sme sa hrali už objavoval svet, hračky... 🙂 Ale samozrejme ak babatko ma bolesti bruška, menej spi tak to sa určite takto neda mat takyto režim

lossless
25. sep 2023

@mirikal prve tyzdne resp mesiace sa neda velmi hovorit o rezime, spanok bol vzdy po kratkom bdelom okne, ktore sa postupne predlzovali, bolo to niekolko spankov za den

Jedine o co sme sa snazili bolo naucit deti co najskor rozlisit den a noc, aby v noci po zobudeni hned aj zaspali a necakali ziadne interakcie a hranie sa, takze len prebalit a dat papat, ziadne spievanie, rozpravanie, ci silne svetlo a ak nahodou nezaspalo, tak sme v tichu pri nom lezali

Syn sa to naucil do mesiaca, dcera okolo dvoch a nejako prirodzene s tym sa ustalil aj cas kedy sme ich zacali ukladat na nocny spanok medzi 19-20h, rano vsatvanie bez budika medzi 7-8h, na prvy spanok vacsinou vonku do kociara asi po hodine/hodine a pol od zobudenia, potom domov na bdele okno a dalsi dlhsi spanok doma, opat bdele okno a podvecer este kratke zdriemnutie, vacsinou vonku v nosici, medzi to vela dojcenia a nosenia sa 😅

A teda postupne ti vypadnu spanky a predlzi sa cas kedy je dieta hore

ivangeline
25. sep 2023

Pri 2m režim nie je.. Môj bol naučený z nemocnice, kedže sme tam boli dlho...že každé 3h jedol... To sa ale do tých 3m zmenilo.. a postupne sa stále prechádzalo na iný režim... A dalšie deti boli režimové od 6m...3x spánok cez den, obdobné časy... pričom dcéra ani to nie.. tá bola proti režimom :D :D

lucia13022023
25. sep 2023

Ja osobne si myslím ze režim sa nedá vytvoriť. Závidím tým co majú, no ja som skúšala mat 🤣 ale tie bdele okná sa stále predlžujú tým pádom sa aj spánky posúvajú.. Jediná rutina co som mala asi od 2/3m bola večerná - kúpanie, kremikovanie, papanie, uspávanku a spinkať. To tak mame doteraz. Malý ma 7m

sajmonka_1216
25. sep 2023

Chcela by si veľmi veľa od 2 mesačného dieťaťa..
ja si dovolím povedat, že režim sa mi podarí držať už asi 2 mesiace s dcérou, tá ale ma 1,5 roka..

rebrambora
25. sep 2023

Jedine co sme dodrziavali bolo ostat bdeli pri kojeni, spanok len v postielke a vecerna rutina zacinajuca kupanim.