Ahojte, zaujíma ma aky máte režim 8.mes dieťaťa. Kedy vstáva, koľkokrát spi a vecer kedy ide spať. A hlavne jedenie. Nám to nejako nevychádza. Ze raňajky desiata, obed, olovrant, prvá večera a druha večera. Co a kedy papáju vaše deti v danom veku?
Muj ma akorat 8m - vstava kolem 6, na ranajky ma kasi s ovocem, pak kolem 8 jde spat, spi do 8:45-9, po probuzeni dostane svacinku, pak 11:30 mleko (nekdy polevku misto mleka) a kolem 12 jde spat do 13-13:30 pak obed, dalsi spanek 16-16:30, pak mleko, koupeme kolem 19:30, pak dalsi mleko a kolem 20 usina. V noci se budi 2-3x 🙂
Náš vstáva okolo pol 8 to ma kojenie, tak za hodinku ma ovocie a cca o 10 ide spinkať na hodinu, potom ma obed, okolo pol 1 ide na obedny spánok - to sa koji až kým nezaspi, spi 2-3 hodiny, počas spánku sa preberie 1-2x nakojiť, potom sa hrá, kupeme, o pol 6 ide ešte na chvíľku zdriemnuť - tak pol hodku, keď vstane ma kašu, hráme sa a o pol 9 ide spat. Medzitým sa kedykoľvek koji a aj v noci. Cez deň má chrumky alebo roztek obzuva.
Naša má 9 mesiacov. Vstáva okolo šiestej, akurát posledné dni začala okolo siedmej takže od toho sa odvíja další spánok. Odkedy vstane tak do hodinky dostane krupicovú kašu buď čistú alebo jej primiešam výživu, dnes mala so škoricou. Je hore tri až štyri hodiny, potom spí a pred každým spánkom je ešte kojená. Na obed má polievku, to musí byť. Potom další spánok a poobede buď si dá druhú porciu obedu alebo výživku a piškóty a podvečer ešte zdriemne. Potom sprcha a okolo ôsmej ide spať. Pred spaním dostane 90-120 ml UM.
Nemusi to vychadzat, treba sa orientovat podla prosperovania dietata. Ak nie je hladny, rastie, pribera, napreduje a dobre spi, tak to robis dobre.
Moj je uz starsi, ale v tomto veku mal 3 spanky. Na ranajky a pred spanim mlieko a medzitym prikrmy. Pamatam si, ze aj ja som nejaky cas riesila (ked bol este trochu mladsi), ze sa nestihame najest "podla pravidiel". Lemze cas plynul a ukazalo sa, ze to vlastne nevadi 🙂
Podľa mňa úplne stačí 5krat do dňa papať, raňajky som dávala mlieko alebo jogurt, desiata môže byt polievka, obed klasika, večer kaša a pred spaním mliečko. Tak to fungovalo u mňa a funguje doteraz dcérka má 15m.