Ahojte,
prosim vas aky rezim dna maju vase cca 5 mesacne deti? Kedy chodia vecer spat? Kolko maju spankov za den? Ako dlho vydrzia byt hore?
Mam male dievcatko a stale sa jej vsetko meni, ledva mi zaspi cez den, alebo spi malo. Potom velmi vela. Potom ju na nov dame spat uz o siestej. Potom je samozrejme rano skoro hore. Budit sa mi ju nevyplatilo, to zaspavala potom este horsie.
Dakujem.
@kapanek1 ja si nedokazem predstavit nastavovat akykolvek rezim takemu malemu dietatu. moja ma tiez coskoro 5 mes. a u nas je kazdy den iny, inak vstava, ma iny pocet a dlzku dennych spankov, takze u nas nejaky rezim nehrozi. zobudit ju si netrufam, lebo to je armagedon potom, plac na celu ulicu, ked je nevyspata. vecer chodievame spat medzi 19-20 kazdy vecer, raz v noci vstava okolo druhej (dojcim) a potom rano, tiez uplne rozne. v rozmedzi od piatej do siedmej. ale po nadojceni do par minut spi.
Mam aj starsiu a u nej to bolo presne take iste, rezim sme mali az okolo roka, ked mala stabilne 2 spanky denne. dovtedy to bolo take roznorode, ako aktualne pri mladsej.
@matkahelka mam tiez este jedno starsie 2 roky a 2 mesiace a zle sa mi chodi von ked mala nespi v kociku a babatko nam "narusilo" nasu rutinu. Tak teda na rezim je skoro, ked ja si to so starsim uz nepamatam. Dakujem.
@kapanek1 a surodenecky kocik by to nevyriesil?
@matkahelka joj to nie. On je nauceny chodit pesi od roka a pol nebol v kociku. Je februarovy. A teraz len na odrazadle. Podla mna by sa ale rad povozil v kociku. 😄
@matkahelka najhorsie je ze ked sa babika v kociku zobudi musime utekat domov lebo mi nevydrzi. A bohvie kedy si sadne lebo este sa ani dopredu neplazi. Nejak sa jej nechce. 😐
@kapanek1 nosič používať treba...
@diamond007 skusam. Po dva dni mi v nom bola. Inak ked bola mensia veeeela mi tam plakala tak som ju tam nedavala.
@kapanek1 musíš to skúšať u mini deti až keď sú unavené a teraz keď už je väčšia tak pred prechádzkou...
Vo dverách supni do nosiča a choď von. Podľa mňa zabudne aj plakať 😀
Presne ako pise prva mamina. Taketo dieta vydrzi hore 2 hodiny, sledovala som si cas a vcas dala mlieko a ulozila. Pripadne si sam na par minut zdriemol v postielke. Nikdy som sa pri tak malom babu nedrzala znakmi ako trenie oci. To je uz neskoro. Zaklad je uspavat v ten isty cas. Nesmies presvihnut cas unavy, lebo babo potom od preunavy nezaspi. Sama si urci,kedy chces,aby ti vecer babo islo spat. Ja som kvoli starsiemu synovi urcila cas medzi 20.-20.30h a tomu som prisposobila aj denny spanok.samozrejme, postupne.teraz ma 18 m a stale ho tak ukladam na vecer. Posledný poobedny spanok musel byt tak, aby spal do cca 18.h.
@zorkahorka ale nie kazde dieta je taketo tabulkove, resp. maloktore dieta. moja po nocnom spanku rano po nadojceni zaspi do 10 minut, i to som prehnala. vyslovene hned je tuha. a celkovo zavisi u nej, i pri dennych spankoch, kolko spanok trval. lebo po 30 min.spanku mi nevydrzi byt hore 2 hodiny ani keby co bolo. preto mi pride priam neuveritelne robit takemu dietatu rezim.
@matkahelka hm. Neviem, nepoznám to, nebudem tvrdit ine. Mne to islo pri dvoch detoch v pohode. Osvedcilo sa mi to. Vsetko to islo postupne, nie hned. Samozrejme, mali obdobia, kedy som sa nevedela trafit do spanku, ale v globale to fungovalo
Rezim az od 6m. Ale teda 4x za den ukladat,cca 2h bdenia a vecer v rovnaky cas. Mne sa vzdy potom budili v rovnaky cas rano. Okol 6m uz len 3x spat,ked je schopne dieta mat jeden dlhsi spanok za den (hodina a pol a viac..) Moj mal donedavna 2x 1,5h a potom 45min. Potom sa to striedalo,ze 45,hodina a pol a 45min alebo 2h a 2x45min (ak bola zla noc). Stale chpdievame spat okolo 7. Predspankova rutina skor. O 6h je hore. Obcas prekvapi a spi dlhsie. Teraz mal 8m a vydrzi hore 2 a polh,malokedy viac.