Režim 2,5-ročného dieťaťa

26. nov 2024

Dobrý deň ako sa prosim hrávate so svojimi deťmi aký máte režim ?Moj maly stále kričí hlasno trepe rukami aj sa pohra ale všetko ho baví chvíľu najradšej by pozeral rozprávky rozpráva malo asi 10slov aj z toho som nešťastná chodíme po lekároch myslia si že je autista lebo aj s jedením mame problém niekedy si prídem taka neschopná taka na nič mama

janka_266
26. nov 2024

vypnúť telku, to ho časom aj výrazne upokojí a mne sa osvedčilo brať ho von :D tam sa dobre unavil :D ale ako 2,5 ročný šiel do škôlky, lebo už doma nemal toľko podnetov. ale určite vypnutie tej telky spraví veľa, aj keď to bude náročné, ale to zas rieši pobyt vonku :D teda pokiaľ neprší a nie je -5 :D

patka06
26. nov 2024

Úplne zrušiť pozeranie TV.
Veľa času tráviť vonku, rozprávať sa kam idete, čo vidíte cestou ...
doma nech ti pomáha pri bežných činnostiach - varenie, upratovanie, prane ...
Pri všetkom komentovať čo robíte, pomenovať farby, tvary ...
Hry napr.s autíčkami postaviť dráhu, garáž
So zvieratkami /plyšáci, postavičky/ postaviť napr. ZOO alebo farmu
Prstové farby sú tiež fajn

thereisabear
26. nov 2024

Tak ak je autista, to dosť mení situáciu. Nie všetci autisti sa vedia v takom veku hrať ako bežné deti. Môj starší v tom veku ceruzku do ruky nechytil, kocky na seba nepoložil, lego nespojil, nálepku nenalepil atď. Musíš prísť na to, čo ho baví a rozvíjať to.

oceanahory
26. nov 2024

Ved ale to je strasne individualne, kazde dieta bavi nieco ine. Mozem ti tu napisat nas rezim a co bavi moje dieta, ale to vobec nemusi platit na to tvoje...
Moj 2,5 rocny zboznuje knizky a vsetky svoje polnohospodarske stroje o ktorych mi dokaze aj hodiny kecat a ukazovat, ako s nimi ide orat pole, co su to za znacky, co sa na co pouziva a ja obcas ani nechapem, odkial to vsetko ma 😅... ale napr. stavebnice, skladacky, kreslenie, ci nejake lego ho absolutne nebavi, mozno na 10 sekund.

minesasubu
26. nov 2024

my chodime na doobedné a poobedné aktivity
rozpravaj jednoducho - ak ukaže na auto povedz iba auto nič viac kludne aj 2-3x , rozpravaj jednoducho , pouzivaj gestá pri reči , ked nechce povedat nech pouzije gesto alebo ukaže ked niečo chce
syn skoro 2,5 vydži všetko 2 -5minut tak to striedame velmi často
nielen hračky ale doma si vyrabam hry ( mame lavora a hadzeme donho plysakov , na sušiak dam deku a mame stan a pod ….)
s jedenim u nás tiež nic moc ale mlieko vypije niekedy aj liter denne neriešim to kým prospieva a je zdravý načo ho nútiť

lentilka78
26. nov 2024

Ja už mám síce väčšie deti, ale keď boli takýto maličký, snažila som sa byť čo najviac s nimi von, a doma ich zapájať hrou do všetkých bežných veci.... Dávať prádlo do práčky, podávať štipce, supat zeleninu, vysavat, to bolo radosti keď mohli s vysávačom behať 😁aj keď samozrejme efekt bol kadejakých ale aspoň sa zahrali... Ale aj rozprávky som púšťala, ale zmysluplne, ako doba ľadová, nemo atď, žiadne trápne videa na mobile

autor
26. nov 2024

@thereisabear presne ako moje dieta kocky nepoloží len pretáča prezerá si dookola