Zdravím. Prosím aký režim by ste zvolili pri 13 mesačnom bábätku, ktoré zaspí večer 20.00 a vstáva väčšinou okolo 8.00? 2 spánky nám nejak nevychádzajú a posledné dni druhý spánok aj tak odmieta. A na 1 spánok sa mi to zdá skoro, keď všade píšu, že od 15teho mesiaca je dieťatko pripravené prejsť na 1 spánok. Budiť ráno ho nechcem. Ďakujem 🙂
Tiez sme prechadzali okolo roka na jeden spanok. Nemusis sa riadit tabulkami a cakat do 15 mesiacov, lebo niekde takto pisali. Spanok je individualna potreba, niekto ho potrebuje viac, niekto menej. Ak dieta odmieta druhy spanok, tak mozno je nacase prejst na jeden.
@pribinak
@diewcatqoo
Dobre ďakujem, no noci sú celkom dobre len večerné uspávanie pri 1 spánku je náročné
A keď spal len raz raz tak maximálne hodinku a pol čo sa mi zdá málo.. Ale zas v noci spí 12 hodín 🤷♀️
Ak má dobre noci tak mu to evidentne stačí. Niektoré deti sa budia aj 4-5x za noc.
Moja práve dnes 13 mesiacov a už 2-3mesiace striedame 1-2spanky, v posledných týždňoch už spáva 2x možno 1x týždenne.
Ja napr viem, že doobeda vydrží 4 hodiny, potom ide spať. Ak sa zobudí o 2hej, tak viem, že do 8mej večera vydrží byt hore, viac nie. Tým pádom, ak sa zobudí skôr, tak zariadim ešte druhý spánok, taky polhodinovy v kočíku, tiež cca po 3,5-4hodin bdeleho stavu. Vtedy sa mi ale trocha posunie čas večerného spánku, ale mne to nevadí, pokiaľ ide spať o 9tej....
Ja som sa vždy riadila podľa bdeleho okná, a nie podľa konkrétnych časov.
Moj bude mat o tyzden 14 mesiacov a mame zatial 2 spanky no uplne pevny rezim nemame no vacsinou vstane 7:30, vydrzi hore 3 hodky cize 10:30 zaspi a spi rozne od 45 minut po 2 hod podla noci, dalsi spanok po 3 a pol hodine a vacsinou spi cez den dokopy 2 a pol hodiny, vecierka vacsinou 20:30-21:00, budime sa 5-10×
Neriad sa tabulkami ale dietatom 🙈ked nechce spat prejdi na jeden spanok a vybavene👍👍
Ahoj, z prveho spanku by som budila po 15min aby sa konal aj druhy spanok,pokial ho teda budit rano nechces… a preto mate pri jednom spanku zle vecerne zaspavanie lebo je preunaveny.. nie je na jeden spanok este pripraveny… takze bud ho budes rano budit po cca 10-15min a potom sa bude konat aj druhy spanok alebo budit rano 🤷♀️
Naša má 1 spánok od 11 mesiacov a nijak jej to neuškodilo 🙂
Ale veď to je vysoko individuálne či ročne dieťa potrebuje 2 spánky keď ti pekne prespí celu noc, tak stačí aj ten jeden
Zo máš tak niektoré deti správajú pooobede ešte aj v predškolskej triede iné nepotrebujú už ani 2.5 ročne