Režim 13-mesačného bábätka

4. aug 2023

Zdravím. Prosím aký režim by ste zvolili pri 13 mesačnom bábätku, ktoré zaspí večer 20.00 a vstáva väčšinou okolo 8.00? 2 spánky nám nejak nevychádzajú a posledné dni druhý spánok aj tak odmieta. A na 1 spánok sa mi to zdá skoro, keď všade píšu, že od 15teho mesiaca je dieťatko pripravené prejsť na 1 spánok. Budiť ráno ho nechcem. Ďakujem 🙂

pribinak
4. aug 2023

Ale veď to je vysoko individuálne či ročne dieťa potrebuje 2 spánky keď ti pekne prespí celu noc, tak stačí aj ten jeden

Zo máš tak niektoré deti správajú pooobede ešte aj v predškolskej triede iné nepotrebujú už ani 2.5 ročne

diewcatqoo
4. aug 2023

Tiez sme prechadzali okolo roka na jeden spanok. Nemusis sa riadit tabulkami a cakat do 15 mesiacov, lebo niekde takto pisali. Spanok je individualna potreba, niekto ho potrebuje viac, niekto menej. Ak dieta odmieta druhy spanok, tak mozno je nacase prejst na jeden.

autor
4. aug 2023

@pribinak
@diewcatqoo
Dobre ďakujem, no noci sú celkom dobre len večerné uspávanie pri 1 spánku je náročné

autor
4. aug 2023

A keď spal len raz raz tak maximálne hodinku a pol čo sa mi zdá málo.. Ale zas v noci spí 12 hodín 🤷‍♀️

pribinak
4. aug 2023

Ak má dobre noci tak mu to evidentne stačí. Niektoré deti sa budia aj 4-5x za noc.

bolarazjedna
4. aug 2023

Moja práve dnes 13 mesiacov a už 2-3mesiace striedame 1-2spanky, v posledných týždňoch už spáva 2x možno 1x týždenne.
Ja napr viem, že doobeda vydrží 4 hodiny, potom ide spať. Ak sa zobudí o 2hej, tak viem, že do 8mej večera vydrží byt hore, viac nie. Tým pádom, ak sa zobudí skôr, tak zariadim ešte druhý spánok, taky polhodinovy v kočíku, tiež cca po 3,5-4hodin bdeleho stavu. Vtedy sa mi ale trocha posunie čas večerného spánku, ale mne to nevadí, pokiaľ ide spať o 9tej....
Ja som sa vždy riadila podľa bdeleho okná, a nie podľa konkrétnych časov.

mary174
4. aug 2023

Moj bude mat o tyzden 14 mesiacov a mame zatial 2 spanky no uplne pevny rezim nemame no vacsinou vstane 7:30, vydrzi hore 3 hodky cize 10:30 zaspi a spi rozne od 45 minut po 2 hod podla noci, dalsi spanok po 3 a pol hodine a vacsinou spi cez den dokopy 2 a pol hodiny, vecierka vacsinou 20:30-21:00, budime sa 5-10×

hennyinnsbruck
4. aug 2023

Neriad sa tabulkami ale dietatom 🙈ked nechce spat prejdi na jeden spanok a vybavene👍👍

ls56
4. aug 2023

Ahoj, z prveho spanku by som budila po 15min aby sa konal aj druhy spanok,pokial ho teda budit rano nechces… a preto mate pri jednom spanku zle vecerne zaspavanie lebo je preunaveny.. nie je na jeden spanok este pripraveny… takze bud ho budes rano budit po cca 10-15min a potom sa bude konat aj druhy spanok alebo budit rano 🤷‍♀️

nicol_10
4. aug 2023

Naša má 1 spánok od 11 mesiacov a nijak jej to neuškodilo 🙂