Režim 12-dňového bábätka

koticka
7. jún 2023

Ahojte mamičky, máme 12 dní a celý deň je o papanie, spinkaní a kakaní … žiadne ďalšie aktivity ako hry alebo niečo také nestíhame … je to prosím v poriadku? Kedy sa nám natiahne asi bdelé okno a bude čas na hru? Som prvorodička a z tohto mám celkom stres, neviem či robím všetko správne … ďakujem

viestta
7. jún 2023

12 dnove babatko papa, kaka a spi. Co by si este chcela?

nikol789
7. jún 2023

@koticka 12 dňové babatko je fakt malinké na nejaké “aktivity” toto je úplne v poriadku.

cyberk
7. jún 2023

Pane boze... este budes spominat, ked ti len spala a kakala, neboj uzijes si ju este dost, ale potom nepis pls, ze sa nudite a nevies uz co s nou, 🙏

beata_k
7. jún 2023

@koticka mile 🙂. 12 dnove trochu tusi, ze sa uz narodilo. Mojkaj si ho. To mu uplne staci ☺️

koticka
autor
7. jún 2023

Mňa vystrašila doktorka, že do 3 mesiacov musí vedieť zdvíhať hlavičku a pekne stiskať palček rúčkou, na bruško dávam a to jej celkom ide ale ten úchop prštekmi o to zatiaľ nemá záujem … a neviem kedy sa s ňou hrať keď len spí

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
7. jún 2023

@koticka Casu dooost. To pojde rychlo. 12 dnove vidi rozmazane tak 30 cm od nosa. Ked mas teraz cas, tak si v klude popozeraj, co a ako. Citaj clanky aby si nemala prehnane ocakavania.

jj298
7. jún 2023

No dalsia taka🤦‍♀️

isadoraisa
7. jún 2023

chuda dieta, nema pokoj a to je tu len 12 dni :D

jj298
7. jún 2023

@isadoraisa presne. To bude dalsia pravidelna prispievatelka.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
koticka
autor
7. jún 2023

Prepáčte, som na dieťa sama … nemám sa s kým poradiť, nemá mi kto pomôcť … chcela som len radu od vás, iných mamičiek

jj298
7. jún 2023

@koticka nemusis sa ospravedlnovat. Hlavne sa s nikym a nicim porovnavaj. Ma len 12 dni. Vychutnavaj si tu malu lasku. Nauci sa zdvihat hlavicku aj blabotat aj chodit. Neboj nic.

diewcatqoo
7. jún 2023

Ma 12 dni, ten maly clovek je rad, ze je rad! Je rad, ze si pri nom, ma zdroj jedla a tepla, ma suchu plienku a to mu staci. Co by si s takym malym babom chcela robit, prosim ta? 🙂
Neboj, postupne sa zorientuje na tomto svete, aj hlavicku zacne drzat, aj palceky stiskat. Ale prvy mesiac od neho neocakavaj nic. Poloz ho obcas na brusko, najprv len na malu chvilocku, postupne predlzuj intervaly.
A ak ani v 3 mesiacoch nebudete mat rezim, je to uplne ok, neboj.

maryetta
7. jún 2023

Bud rada ze papa a spi. Toto je teraz jeho napln prace. Tym ze papa a spi rastie a tym padom o mesiac bude silnejsie. Ze bude zvladat dvihat hlavicku. Aj stisnut pasticku. Na to ma 1-2mesiace cas 😉
Mozes ho po kupani dat na brusko. Nech si to pomaly trenuje.

lylyjana
7. jún 2023

@koticka 3m je koooopa casu. Babo musi prejst nejak vyvojom. To nie, ze zajtra idete na kontrolu a ty stresujes, ze to nevie. Chapem, ze je to vsetko nove, stresujuce a chces vsetko aby bolo spravne, no v dobrom ti odporucam trochu sa upokojit a neriesit az tak lebo tymto tempom, ze budes vsetko brat takto vazne budes trpiet aj ty aj dieta.

nevenka
7. jún 2023

Cim viac deti mam, tym menej aktivit sa snazim s nimi robit...🙃😆. A ono to ide prirodzene samo.
2 z nasich deti boli narodene trosku skor, mali silnu zltacku, ti spali cele dni hadam do 4 tyzdnov. Ci na prse, ci v kociku, spali. To jedno aj vrieakalo kvoli kolike. 2 zo 4 sa mi nevedeli prisat jedno 6 tyzdnov, druhe 4 tyzdne, takze "aktivit" mali dost 🤪. Nutila som ich na prso bez klobucika...🤣
Najhorsie je jedno prestimulovane, prerezimovane, drazdive dieta. Mas sa nan pozerat, ked tak sladko spi. Pripadne spat s nim.
Ak mas monitor dychu, pre svoj pokoj davaj babatko casto na brusko spinkat, asi po mesiaci som prisla na to, ze nasej najmladsej vyhovuje spat na brusku, hlavicka na jednu alebo druhu stranu, to spala aj 4 hodiny, co predtym kazdu chvilu hore a plac. V tejto polohe si bude skor dvihat hlavicku. Kazda matka by dala cely majetok za to, keby jej dieta robilo to, co to tvoje. Nase vsetky bud mali problem s papanim, prdenim, kakanim...a Ty riesis nejaky rezim. Klud a nohy hore, daj si kavu a precitaj si o vyvine. Toto je uplne normalne a zdrave dieta a vsetko je o "programe" v dietati. Ono to zacne robit same, ked zosilnie, staci, ze dieta bude lezat na brusku. Ja som fakt nic nasilu nestimulovala, ziadne aktivity.
S najstarsim sme na 11-ty den prisli z porodnice a ja som bola rada, ze sa dokaze najest, nie riesit, ze ho mam nejak stimulovat...😊. Riesila som klubuciky, odsavacku, rektalnu rurku a svoju depku, nastrih, brrr...Ak mas Ty tak pohodove dieta, tak si porob doma, postuduj, oddychuj, vsetko to pride a este budes s laskou spominat, ake to bolo super obdobie 🙂.

romanka06
7. jún 2023

@koticka preboha, má 12 dní a vy sa ešte spolu nehráte? Ja som s dcérou davno vtedy hrala pexeso, brala som ju na bicykel... Vidno že máš medzery a zanedbáváš ho

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilope
7. jún 2023

@koticka si sama, ale internet alebo knihu o dieťati máš či? Ja sama síce nie som, ale manžel mi naozaj nevie poradiť čo má ovládať novorodenec, on je rád, keď spí a neplače. A ak začne mať tvoje dieťa koliku ako naše, tak aj ty budeš rada a nie to ešte myslieť na nejakú hru v pär týždňoch života 😄

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rebrambora
7. jún 2023

Co by si chcela aby monopoly hralo? 😃 Ved to bobinko pozna tak akurat tvoju blizkost.
Zaobstaraj si nejaku knihu, zapni YouTube alebo pouzi Google.
Aj ked si sama, ved to je OK. Co budes robit dalej, ked si elementarne veci nedohladas, kym mas klud a cas?

luccija
7. jún 2023

@koticka také bábo len spí a kaká🙂buď rada, že Ti neplače celé dni.V 2,3 m sa zmení začne pozerať okolo seba, usmievať sa.Na všetko máte čas aj na hry.

jaskolka
7. jún 2023

Aký režim v 12 dňoch? Žiadny. Jednoducho je príliš malé.
Nerozumiem prečo riešiš, že ti povedala doktorka, že do 3 mesiacov ma dvíhať hlavičku. Veď do 3 mesiacov ma furu a furu času. Sama budeš vidieť potom rozdiel medzi novorodecom a 3 mesačným dojčaťom.
Tetaz to dieťa ledva vyšlo na svet, nevie poriadne ani rozdiel medzi dňom a nocou. Daj vám obom čas a nestresuj sa zbytočne

koticka
autor
7. jún 2023

Ďakujem dievčatá 😊 ja ani neviem či ju správne držím, v nemocnici nič neukázali, nepozerala som videá ale bojím sa aby som jej neublížila zlou manipuláciou. Ja viem, že niektoré si rady do mňa rypnete že čo som to za matku, ale … ani neviem čo na to povedať, proste len som v neistote.

luccija
7. jún 2023

@koticka veď vždy drž hlavičku aj, keď ju zdvihas, alebo dávaš odgrgnut roztiahni past a chyt hlávku na zatylku.Nemas jej ako ublížiť...každá žena je zo začiatku neistá veď robíš niečo čo si nikdy nerobila.pozeraj ako s ňou manipuluje pediatricka.Babatko je ako z gumy len musíš pevne držať hlavu.A polohuj, aby sa jej hlava nezdeformovala na bruško, bok rôzne....niektoré deti nie sú rady na brušku, ale je to dolezite

jaskolka
7. jún 2023

Podstatne je držať a podopierat hlavičku. Normálne otvorenou dlaňou si ju podopri. Postupne bude čoraz viac silnejšie,udrží ju aj samo, začne viac reagovať na okolie, na teba, začne chytať hračky, usmievať sa. Len to chce čas.

jj298
7. jún 2023

@koticka stale sa mozes objednat na nejaky kurz manipulacie. My s manzelom sme boli a teda mne to dodalo dost istoty

lucka_ke
7. jún 2023

teš sa, že spí, môj vrešťal a nespal 🙂 ešte sa spolu pohráte neboj

cimage
7. jún 2023
https://www.youtube.com/watch?v=Exea7H--YVM

Skus si pozriet video na youtube ako manipulovat s novorodencom. Da sa najst vela videii a o vsetkom co sa materstva tyka.