Režim 10 mesačného dieťatka

martincankasr
14. jan 2013

ahojte vsetci ma taku otazku aky spankovy rezim maju vasi 10 mesacny drobci.ja mam len taky problem ze nasa sa rano zobudi o 8-9:00 ranajky hrame sa desiata niekedy zaspi niekdy nie obed o 12:00 ked si poapi doobeda nechce poobede potom ju zlomi okolo 17 -00 na hodinu a jr hore do desiatej som s toho zufala .ked si pospi poobede cca od 13-14 do 17 00 ta krasne vydrzi do vecera do osmej deviatej a api do rana do 8-9:00 neviem ay maju babatka rezim alr jej ked sa chce spat tak mi zaspi aj na rukach a to si a spievame hrame sa atd
.. uz neviem ako ju mam donitit na rezim cca - 19 00 spanok okupat a spat... vy mate ale rezimy dakujem velmi pekne

nikolet_89
14. jan 2013

@martincankasr my mame za chvilku 11 mesiacikov a mame taky isty rezim o 9tej vstane napapa sa potom okolo 12 13 zaspi pred tym dostane obed zobudi sa cca o 14tej 15tej potom zaspi okolo 17tej a spat zaspi okolo 22 23 tiež ju neviem dostat skor spat

martincankasr
autor
14. jan 2013

@nikolet_89 presne ako my... neviem ju nijao donutit spat ako ine deticky okolo osmej a dobru noc... neviem ci je este skoro ale ja fakt nechapem ked sa jej chce spinkat tak nic ju nebavi je uplakana ... a chce spat tak ju vzdy dam uz som s toho nestastna

krpcok
14. jan 2013

Naša malá má dnes 10 mesiacov a my sa budíme ráno okolo 6-6.30 potom zaspi okolo 10tej a poobede chodí spať okolo 13.00-14.00 a večerný spanok máme 19.00-maximálne 20.00 aj to veľmi málo. 🙂

majka1981
14. jan 2013

@martincankasr zacina sa to prelomovat na jeden spanok denne, pamätam ze to bolo aj u nas dost narocne obdobie, kym sme si obidvaja zvykli. Vstavat rano o deviatej sa mi zda velmi neskoro, nepomohlo by byt trosku hlucnejsia rano, aby sa dieta zobudilo skorej?

mata128
14. jan 2013

@martincankasr
@nikolet_89
@martincankasr my sme na tom presne tak isto a to mame 8,5mesiaca.ale nevadi.o deviatej vecer sme aj tak este hore a aspon rano dlhsie pospi

martincankasr
autor
14. jan 2013

@mata128 ved hej pospi si dlhsie len ked neskoro chodi spavat potom vyspava.asi je este skoro
@majka1981 no ked ju niekto zobud konieeeec revu na cely barak raz som ju zobudla ked som ju sla kupat a od vtedy som si povedala ze ju uz nikdy nezobudim ...ked sa zobudi sama je ako medik.. vyrehotana sama si v postielke tlieska... ale ked by som ju zobudila to by bolo... neviem ci este pockat s rezimom alebo ako..nielto vravi ze ju ma nechat tak svokra ma karha zeto tak nema byt a co ak ju aj dam skoro spat len jej sa nechxe a stoji v postielke vylrikuje mamamama.
..

@krpcok super tak by to malo byt ...aako si dobutila drobca narezim ci si sam zvykol?alebo aato samo upravi?

boka79
14. jan 2013

Ahoj, my vstavame kolo pol siedmej, siedmej, potom od 9.00 spi tak 45 min., a potom kolo jednej ide zasa spat , tak hod. a pol a potom ide o siedmej vecer ca spat... samozrejme , ze to nie je kazdy den to iste, ale pol hodinka semm , tam. Ja si myslim, ze preto ide tak neskoro spat, lebo vstava dost neskoro a ma to posunute.

krpcok
14. jan 2013

@martincankasr ono sa to nejako samo upravilo resp. ona si ho upravila podla seba takto jej to vyhovuje a mne tiež 🙂

nikolet_89
14. jan 2013

Bbaby aj ked vstavame o 8 mej skor mi nezaspi a ked nahodou hej tak sa zobudi okolo 23 a uz nechce zaspať a je hore do 2 hej uz bez tak sa mi budi poalednu dobu raz dva krat a niekedy aj hodinu nespi možno jej idu konecne zuby nemame ani jeden alr takto spi od kedy sa narodila

selena263
14. jan 2013

@martincankasr nasa ma teraz 9,5 mes. a rezim ma velmi podobny - vstava rano so slnieckom, donedavna to byvalo o cca 6-tej, 7-mej, teraz skor okolo tej osmej, obedny spanok okolo 11, obed az po zobudeni, a potom nie vzdy rovnako, dnes napriklad spala len cez obed, a vecer po okupani zaspala krasne o 20.00. Inokedy si pospi aj o cca od 15.30 do 16.30, max 17-tej, no potom vecer zaspi aj tak. Myslim, ze je to hlavne tym, ze uz pozna ten vecerny ritual, kupanie, trocha sa pomojkat, a mliecko - zvycajne s poslednym duskom aj krasne zaspi.

ladybaby
14. jan 2013

@martincankasr ked ti nevyhovuje ze chodi neskoro spavat, tak ju bud rano skor. Nie je unavena, tak vecer skor nezaspi... Moj drobec ma podobny rezim ako tvoj, ale mne to maximalne vyhovuje, cela som happy, ze nemusim skoro rano vstavat...

ivka2903
14. jan 2013

@martincankasr náš malý ma 10 mesiacov, ráno vstáva okolo pol šiestej, ale z postele vstávame až o pol siedmej 🙂 potom sa hrá, štvornožkuje po byte, dáme desiatu a potom okolo tej desiatej spí cca 2 hodinky, niekedy aj 2,5h. dáme obed a poobede zaspí okolo tretej na hodinku.. záleží ale na tom, či ideme von, alebo spí doma v postieľke.. ked ideme von, zaspí aj o druhej.. no a potom večer o siedmej musí ležať v posteli, inak sú revy.. zaspáva okolo pol ôsmej, niekedy skôr..

martincankasr
autor
15. jan 2013

@ladybaby aj ja som rada ze si pospime dlhsie.len svokra do mna drbe ze na zly reziim ze to nie je dobre ze uz daaaaavno mala chodt spavat o siedmej....no len ja viem ze ked ju da sat tak bude zurit netvacit lebo sa je spat nechce a zas nadruhej strane keby mi aj zaspala o sedmej osmej tak viem ze o druhej mae o zabavu postarane lebo mala sa buse chciet hrat... a ked zaspi o desiatej niekedy neskor tak iem ze spi do rana do deviatej

nikolet_89
15. jan 2013

@martincankasr tak tak, i ked moja vstane tak ci tak...minimalne raz este v noci uspavam...ked som sa pytala dr na malej rezim povedala, nech to neriesim, ze z toho vyrastie...aj nasi do mna stale drbkaju, ze by to tak nemalo byt, ale jednoducho ono to asi inak nepojde...neskutocny zazrak sa stal asi tyzden sa mi darilo, ze mala zaspavala o 20:00 ale ako inak v noci sme boli hore...

majka1981
15. jan 2013

@martincankasr nemyslim si, ze je to skoro na upravovanie rezimu. moznoze by pomohlo, ked by si ju zabavala dlhsie doobedu, podla toho aky mate program doobedu (ci chodite s kocikom - tak pozor ak by zaspala v kociku), alebo sa stretnut s kamoskou s inym dietatom, aby bola odlakana a zabudla ze je unavena, aspon o hodinku to posunut do zadu a mohlo by to pomoct, ze by o tej piatej nemusela spat a vydrzala by aspon do siedmej / osmej a potom sla spat. A s budenim nemyslim, ze by si ju priamo zacala budit (chytat, drgat, prihovarat sa) ale na priklad zapla pracku, rozpravala sa hlasnejsie v druhej izbe - takto sa potom "sama" zobudi, lebo zisti ze je uz den 🙂 . do deviatej spat sa mi zda fakt prilis dlho, to sa naozaj necudujem ze ide spat az o desiatej / jedenastej vecer! bude to tazke par dni, kym sa prehodi, ale oplati sa a zvyknete si obidve.

martincankasr
autor
15. jan 2013

@ivka2903 a vydrzi az do rana ci sa zobudi este?ja viem ze ked ju da skor okolo siedmej osnej tak ona ssa mi zobudi v noci vyspata uz som to zazila a ona presvedcena sa hcela hrat skoro ma porazilo

martincankasr
autor
15. jan 2013

@majka1981 dakujem pekne za radu.skusime tak.len horsie je to ze jej ked sa chce spat tak mi zaspi aj choditku je to spachtos riaden dakujem este raz bude to tazke ale zvykne si

martincankasr
autor
15. jan 2013

@nikolet_89 ved prave ze ona potom nechc spat.skusm jej cez den predlzit rezim spanku a mozo to posunieme ide to fest tazke ale treba skusit co uz

nikolet_89
15. jan 2013

@martincankasr vsak toto, ze je to tazke...hovorim skusila som s nou hocico ale najviac jej vyhovuje jej rezim, mne svojim sposobom nevadi, ale myslim, ze inak by to bolo pre nu lepsie...a hlavne, ked pojde do skolky, i ked do vtedy sa to este moze zmenit x krat

majka1981
15. jan 2013

@martincankasr pocet hodin, kolko spava, je uplne normalny, takze je normalny spachtos 🙂 , verim ze sa Ti nechce ju mat hore do desiatej, jedenastej vecer, potom nemas cas pre seba a pre partnerstvo 🙂 .

mamahanky
15. jan 2013

@martincankasr no budes ju musiet rano zobudit skor....ked ju zobudis 7.30 zaspi ti okolo 10.30 zobudi sa okolo obeda a potom ti zaspi o 15 do cca 16.30 a vecer zaspi o 20.00....tak to mame my a je to super

martincankasr
autor
15. jan 2013

@majka1981 ved prave toto :o) pockat kym zaspi mala... a potom mne sa drieme tiez ....a takto dookola a este k tomu byvame u nasich v rd sice mame sami izbu alr tak vies sukromie je len doma do mesiaca sa mame stahovat cakame na kuchynsku linku...je to o nervy

martincankasr
autor
15. jan 2013

@mamahanky waw super rezim...diky za tip

ivka2903
15. jan 2013

@martincankasr vydrží do rána, sem-tam sa zobudí jeden, max.dvakrát na kojenie, ale hned ako sa napije, odkvecne a spí dalej.. nepočítam samozrejme noci, keď mu išli zuby.. to bol horor a to sme bývali celé noci hore, ale bolo to kvôli bolesti.. inak spí dobre..

zuzi282
Odpoveď bola odstránená
Zobraz