Režim 1,5 ročného dieťaťa.

livs25
19. mar 2020

Ahojte ,aký máte režim s 1.5 ročnými? 🥰... myslím, že čo robíte keď vstane až po večer ako ide spinkať? A ako sa s detičkami hráte? Ďakujem

radkaradix
19. mar 2020

@livs25 tak moj ma 14 mesiacov ale napisem ti. Vstane okolo siedmej (uz nekojim, v 11m sa odstavil sam, odvtedy mi noc prespi celu), necham ho hrat sa v postielke, kym mu spravim ranajky a sebe kavu a umyjem sa. Potom ho prezleciem a ranajkuje. Potom sa chvilu hra doma s hrackami, ja umyjem riad alebo dam prat, alebo pozbieram pradlo, vysavam atd. Okolo deviatej ideme von. Momentalne len na dvor. 10:30 prideme domov, papa ovocie a hra sa do dvanastej doma. O 12h spanok, niekedy 90 min, niekedy az 3 hodiny! Potom obeduje, je to obcas dost neskoro, ale nechcem sa nahanat s varenim doobeda, takze varim, kym spi a vtedy aj pracujem z domu. Cize okolo 14-15h obed. Potom sa chvilu zas hra a okolo 16h ideme von. Momentalne len niekam na luku autom. Okolo 17h az 18h ma jogurt. Hrame sa doma az do vecere. O 19-19:30 vecera, 19:45 kupanie, 20:00 spanok. Co sa hier doma tyka, nic specialne, nevenujem sa mu moc, len ked si chce so mnou citat, ale vacsinou len beha po byte, hra sa s autami, loptami, kockami, knihami, atd. Zabava sa lezenim na gauc, postel a zas dole a tak dokola. Vecer na chvilu pustame niekedy telku, aby chvilu aj cusal 😅😆 a tak nam leti den za dnom. A vy mate aky rezim?

kate_cs
19. mar 2020

Môj krpec má 16 mesiacov.
Vstáva 6:30, kojím ho v posteli a ešte driemem a potom ide hneď na nočník. Potom chystám raňajky, najeme sa, upracem kuchyňu a on sa mi motá okolo nôh. Potom ideme von, na záhradu.
Okolo 9:30 mu dávam desiatu a ide o 10tej spat. Zobudí sa pred obedom, najeme sa, zas upracem kuchyňu a opäť ideme von. Buď sme v záhrade, ma vlastne naradie, alebo ho vozim na tatrovke, alebo niečo s mužom majstruje, alebo sa naháňa so psom. Potom ideme dnu, olovrant a väčšinou ide okolo 15tej na druhy spánok (keď nevstaval takto skoro, mal už len jeden spánok).
Potom sa hráme vnútri (má Piklerovej triangel, knižky, autíčka, nechávam to na ňom).
Nachystam večeru, spolu ju zjeme, okupe sa, dám ho do pyžama, ešte si v posteli listujeme knižky a o 19:30 ide spat.
Plus mínus. Keď nebola tato situácia s vírusom, chodili sme na aktivity pre deti, ihriská, na výlety.
Toto sú teraz naše dni.

radkaradix
19. mar 2020

@livs25 jaaaj a este by som dodala, ze za starych dobrych nekorona cias, sme chodili skoro kazde doobedie na nejaku aktivitu (plavanie, cvicenie, kruzok so psikom, navsteva u nasich, navsteva kamosky).

saskia_98
19. mar 2020

Rano vstane o 8:00 cca, pozerame rozpravky do 8:30 a ja ho škrabkam, dame raňajky, kym ja postavim obed na pec maly sa hra s hračkami, od 10:00 do 11:30 sme vonku, potom sa napapa a ide spat. Vacsinou spi od 12:00 do 15:00 a potom sa napapa, ideme von, prideme dnu tak papat nieco male, zas hračky, okupat a o 20:00 dam fľašu s mliekom a ide spať. 🙂