Ahojte maminky, o 2 tyzdne mam byt s Adamkom hospitalizovana na rehablitacnom oddeleni, aby nas naucili cvicit vojtovku. (teda nazyvaju to pobyt) Boli ste tam niektora? Chcela by som vediet ako to prebieha, ci sa tam da ist pocas dna von. Trochu sa toho aj bojim ako to zvladneme.
@candy163
@mysicka242 ahojte boli ste na tom pobyte? Môžte mi podať info ako to tam chodí? Ďakujem
No ja idem až o týždeň, takže zatiaľ neviem. Dnes som hovorila s primárkou, ktorá mi povedala, že malý so mnou v noci nebude, že bude na kojeneckom oddelení - začínam mať z toho hrôzu.
@michaelachanel
@candy163 ahojte nam pobyt den pred nastupom zrusili, bolo to pre strajk takze vam neviem povedat ako to prebiehalo. Ale tiez som mala z toho poriadny strach. Nakoniec sme boli cvicit 2x ambulantne a nastastie sme uz cvicenie viac nepotrebovali. Takze prajem vela stasticka a sil 🙂
@candy163 moja má už rok aj 2mesiace. My budeme spolu na izbe len neviem čo všetko brať so sebou lebo mala mi este pije mlieko aj v noci a spáva mi ešte 2x denne obávam sa ako to bude lebo ona potrebuje kľud pri spaní.
@mysicka242 my musíme na pobyt lebo to máme ďalej a cestovať po týchto cestách neni výhra..
@michaelachanel to ano cesty su hrozne, ja som bola s malym v nemocnici ale v ba a tam to bolo strasne vobec mi tam nespaval stale tam bol ruch presklene izby a ked sa niekde zapalilo v noci hned bol hore, babetka sa rusili navzajom boli sme dve na izbe a bolo to fakt riadne tazke lebo tiez je nauceny na klud
@mysicka242 takže sa mám načo tešiť :(
@michaelachanel Tak ja teda neviem. Ja som sa tiež pýtala dr. či budem s malým stále aj v noci. Povedala, že ano. Dnes som volala s primárkou, či nemôžeme mať samostatnú izbu, aby sme sa s inými navzájom nerušili. Ona mi povedala, že to ovplyvniť nemôže (myslím tú izbu), ale že malý aj tak v noci bude na kojeneckom odd. A že keď sa v noci zobudí na kojenie, že ma zavolajú. Keď som zložila telefón, tak som sa hneď rozrevala - neviem si ani predstaviť, ako môj malý v noci plače - všade cudzie tváre a plač iných bábätiek. Možno len robím paniku - nechcem tam byť hysterická mamička, ale ho jednoducho chcem mať pri sebe. No veď uvidíme. A vy kedy máte ísť?
Dr. mi hovorila, že majú dve izby - jedna je samostatná niekde dole, kde sa cvičí a na druhej, kde sú dve mamičky je umiestnená pri pediatrii.
@mysicka242 Presne ako môj - cez deň spí ako na ihlách a v noci vlastne tiež. Ale nejako to už musíme zvládnuť - iné nám neostáva.
@candy163 to som aj ja skúšala rezervovať si tú samostatnú ale dostala som tú istú odpoved ako vy
. My nastupujeme 28.1. Ja som tak bola raz že malá na kojeneckom a ja izbu inde.ale to mala iba 10dní a celkom sa to dalo ale teraz je to už iné malá strašne lipne na mne.
@mysicka242 Ďakujeme pekne. Tak to je super, že ste to už viac nepotrebovali. Môžem sa opýtať, aký ste mali problém? Môj malý keď je na brušku, tak viac vypýna chrbátik a menej používa rúčky na podopieranie. V jeho veku vraj by mal byť podopretý len na rúčkach a chrbátik používať menej, ale on dá nohy a ruky hore a leží len na brušku. Vraj je to na hrane a nie je to nič vážne. Dr. aj rozmýšlala, či nás má preháňať na cvičenia, ale potom mi povedala, že ak by sa to neupravilo, mohol by chodiť len po špičkách, tak sme sa dohodli na tom pobyte. Sme od Banskej Štiavnice a dochádzať na cvičenia len ambulantne by bolo pre nás obtiažne, lebo manžel chodí do práce na smeny. Tak sa trošku aj ja spolieham, že keď to nie je také vážne, tak sa toho rýchlo zbavíme. Ale rozhodla som sa tam radšej ísť, aby som si to neskôr nevyčítala, keby niečo. Želáme pekný deň. Pa
Tak sme ten pobyt prežili - hoci nám zistili reflux a domov sme prišli s rotavírusom, ale rehabilitácia išla môjmu šikovníčkovi skvele 🙂.
@candy163 a máte aj doma cvičiť? Chodili ste na magnetickú platňu?
na magnetickú platňu sme nechodili - robili nám len masáž a biolampu. Cvičiť máme aj doma - a cvičíme 3x denne - aj keď s prestávkami - vyliečenie z rotavírusu, očkovanie, teraz soplíky - a som zvedavá - 26.03.2013 ideme na kontrolu. A vy ste to ako zvládli?
@mysicka242
dobrý den, chcela by som sa opýtať ako ste to zvládli? Tiez mám absolvovať taký pobyt spolu s mojím 4,5 mesačným synčekom. Rovnako ako vy sa toho trošku obávam,hlavne toho, že ak budeme s niekým na izbe,či sa navzájom nebudeme rušiť. máme predsa svoj režim, niekedy aj placeme a papame dvakrát za noc za občasného placu. Cvičenia sa nebojím,ale hlavne toho pobytu. Ďakujem za odpoved.