nasa dcera je je cca pol roka bez plienky aj na noc.sem tam cca raz za dva týždne sa stalo ze sa pocikala, vacsinou ked vela pila alebo nechcela vecer na nocnik. teraz sa nam ale stava ze velmi casto sa v noci pocika vecer odmieta ist na nocnik a cez den to zatial zvlada ale napr dnes sme dosli l zachodu, stiahla si gate a vycikala sa vedla zachoda .ate s podobnym skúsenosti? co robit v takomto prípade?
@superhanka Nelezie na nu nejaka choroba? Nas syn ma vtedy viac nehod a najma v noci.
Vie uz rozparavat? Opytala si sa jej preco sa vycikala vedla zachoda? Mozno ziskala nejaku averziu na zachod. Niecoho sa zlakla a tak si nan nechce sadnut...
Suhlasim s @elizabet173 ze treba trvat na cikani pred spankom, ale zase nie nejako direktivne aby sa jej neurobil blok. Skor ist sama prikladom (pozri aj ja sa idem vycikat), alebo "reverse psychology" (neviem ako to povedat po slovensky). Nakazes jej opak toho co chces od nej dosiahnut. "Urcite nechod cikat pred spanim. Potrebujem aby si sa v noci pocikala a tak nechod na zachod". Vacsina deti v tom veku ma taku silnu potrebu odporovat, ze to urobia opak co im nakazes aj ked povodne nemaju chut danu vec urobit. Ale zase treba poznat dieta ci na to skoci. Ak je to dieta co poslucha na slovo, tak to urcite neskusat.😀
@andreatytler rozprava a snazim sa ju vecer dta na zachod/nocnik tak ako to byvalo ale teraz to odmieta. teraz bola na prechadzke s babkou a pocikala sa, bez vypytanie sa 🤷. reverznu psychologiu sme skusali a na to nereaguje. asi to treba preckat iba
@superhanka Vela deti pred spanim vymysla a chodia cikat aj 3x len aby nemuseli spat. Takze vy aspon nemate tento problem. 🙂 No nieco jej zacalo vadit, alebo ta choroba.
@andreatytler nachladnuta je, ale nepripisovala som to tomu. každopádne ďakujem za reakciu. uvidim po nadche
@superhanka U nas vzdy ked je choroba, tak sa syn pocikaval a hlavne v noci. To som hned vedela ze na neho nieco lezie.
@andreatytler update. asi to bolo z toho prip aj zmeny prostredia, odvtedy sa to nestalo ani raz
@superhanka Super, to som rada. Dakujem ze si dala vediet.