Reflux u bábätka a gastrotuss baby

bajuss21
2. okt 2020

Ahojte, no aby bola ešte väčšia "sranda", mojej malinkej 6 týždňovej dcérke začal reflux, máme ho aj potvrdený.
Vracala aj dve hodiny po kŕmení, preglgala, plakala pri odgrgnutí, nepokojná, trpí plynatosťou, dosť sa mi pučí, uplakaná, chrčí...proste katastrofa...
Predpísali nám nutrilon ar a hneď od prvej dávky zlepšenie v tom, že nevracia (dávam ju aj do zvýšenej polohy), je pokojnejšia. Najviac ale robí problém odgrgnutie a čkanie. Ako náhle ju dám do polohy že ideme odgrgnut, vrieska, napína sa a doslova ju musím držať aby odgrgla, hneď potom vidím ako sa jej uľaví. Najhoršie, že koľko x jej treba aj o pol hodinku a to vidím, že sa mi pučí keď leží, že potrebuje odgrgnut a zase vresk... myslím si, že má to ešte tak podráždené, že pri týchto dvoch veciach kde jej troška môže vybehnúť tak ju to veľmi dráždi a čítala som o tomto sirupe gastrotuss..pomohol by? Aby nemala tie pocity? Nechcem ju pchať nejakými blbostami, takže chcem vedieť či aj zložením je to ok, či jej to neublíži....alebo radšej riešiť s doktorkou? Aké máte skúsenosti? Chcem jej pomôcť.... ďakujem 😊

janulka182
2. okt 2020

my sme mali a pomohol. uz len na to, ze sa jej nevracala po nom kyselina a bola kludnejsia.

tosomja
2. okt 2020

Ahoj. Mám veľmi veľké skúsenosti s refluxom. Dcéra pred 10r reflux do polroka. Jej pomohlo AR mlieko. Netrebalo nič. Len často odgrgavala , ale bola pokojná.
Teraz mám už polročného syna a od narodenia sa doslova topí vo vyvrátenom mlieku. Pije Sunar AR, nepomáha, brali sme aj gastrotuss, ani ten nepomáha, Nutriton tiež nie. Len zbytočne zhustuje stolicu a vznikajú kolíky. Už aj tuhú stravu je a zvracia všetko, nepomohol ani na gastro, vraj len vyrásť z toho. Ak je problém len v tom, že treba často odgrgnut, tak jej treba umožniť. Možno večer pred spaním by som skúsila gastrotuss, nech ju nepáli zaha.

bajuss21
autor
2. okt 2020

@tosomja ono najhorsie ze odgrgnutie je pre nu panika, doslova vidim ze chce si odgrgnut ale zaroven sa tomu brani a strasne vrieska pri tom. Preto mam pocit ze ju to pri tom odgrgnuti pali a hladam pomoc na to 🤷 a ak sa jej nahodou zacne neskor ckat tak to vrieska dokym neprestane. Je to pre mna poviem pravdu horor, lebo doteraz proste vsetko v poriadku a zrazu to prislo zo dna na den 🤦 mne zatial ma brusko v poriadku a je pre mna zazrak ze nezvracia....tak hadam mlieko sadlo, ale trpnem stale...

ninka2012
2. okt 2020

Kľudne jej môžeš dať gastrotus baby určite jej stym neublizis .Moja dcéra to pije už 3 roky

ivangeline
2. okt 2020

Menej a častejšie papat a veľa sa nosiť. 🙂 Moja má tiež reflux. To dieťa poriadne ešte 8m nespalo.... ale nám zistili z vyterov zle baktérie v brušku,ktoré zapríčiňujú zle trávenie..

inetta
2. okt 2020

Aj moj mal ako babatko reflux, silny. Tento sirup velmi pomohol a po najedeni byval vo vyvysenej polohe. Prajem vsetko dobre.

tamarka9
2. okt 2020

@bajuss21 naša prvá dcéra mala reflux takmer do roka. Gastrotus sme museli mat všade,to ju doslova uklunilo. Občas vonku v kočíku som jej dávala aj na cumlík, lebo tak veľmi plakala až z toho vracala viac. A toto ju vedelo ukľudniť. Neviem do akej miery jej to skutočne pomáhalo,ale mne sa zdá že dosť. Len som nikdy nedávala tie plne dávky podľa pribalaku, lebo mi to vyvrátila. Častejšie a menej, alebo podľa potreby.

lucka70
11. jún 2021

Mamičky prosím vás ako často za deň ste dávali gastrotuss baby dieťatku

slavaf
11. jún 2021

Nám tiež veľmi pomohol.

slavaf
11. jún 2021

@lucka70 Pred spaním, dcérka bola vtedy už väčšia, takže pred obedným spánkom a potom na noc. A samozrejme, vyvýšená poloha.