Reflux, dojčenie a zvislá poloha

1991michaela1991
28. feb 2022

Ahojte, mam 17 dnoveho synceka, ktory ma silny reflux, hlavne tichy. Po kazdom kojeni sa ho preto snazime pol hodinu drzat vo zvislej polohe, avsak na to sa skoro vzdy zobudi, zacne plakat a pytat opat prsnik. Malo spinkava a je dost placlivy, avsak pribera pekne, takze prsnik chce asi skor na upokojenie. Zatial sa ho snazim uspat skor na rukach chodenim po byte, ale najlepsie ho uspi prsnik. Myslite, ze ked mu dam na par minut cucnut, musime ho nasledne opat drzat pol hodinu zvislo? Mam z toho obavy lebo ked sme ho obcas vnoci nedrzali pol hodinu zvislo po normalnom dojceni, tak zacal v lahu silno kaslat lebo mu zabehlo vyygrckane mliecko, alebo sa dogrckal, a preto neviem,ako to teda riesit. Dakujem za vase rady a skusenosti.

pataja
28. feb 2022

Neostáva nič len skúšať. Je možné, že jeden deň to bude ok a ďalší deň nie. My sme sa s týmto tiež dlho trápili. Niekedy spinkal najlepšie na prechadzke v kociku, keď spal hodinu v postieľke bol to úspech. Pamätám si, že prvý krát zaspal sám v postieľke až keď mal 10 mes. Do vtedy vždy na rukách, bolo to vyčerpávajúce, najviac ale reči svokrovcov, že sme si ho naučili. Len my sme však vedeli ako to je a ako sa musíme snažiť aby sa chudák vyspal bez toho aby ho niečo bolelo. Tichý reflux je zlý v tom, že nie je taký viditeľný ako reflux klasicky, keď dieťa vygrcne väčšie množstvo mlieka,ale v tom, že to vracanie jedla vpazeraku neustále drazdi sliznicu a to boli a beda spať.. Veľa síl a trpezlivosti prajem. Prikrmami, AR mliekom, a hlavne vekom to bude lepšie. My sme prestali chodiť na gastroenterol. až keď mal 3 roky. Spôsobilo mi to ako prvorodicke úzkosti, stratila som mlieko skoro, nechcené rady svokrovcov spôsobili neistotu. Nechápali to a to nás vyčerpávalo. Skus zahusťovanie mlieka svatojan.chlebikom( lekaren), dávať sab simplex, al. espumisan, biogaia, al.ine probio. Je to bol ale zvladnete to. Držím palce

jazula
28. feb 2022

Tiež sme si prešli tichým refluxom, nám pomohlo polohovanie a Gastrotuss sirup… Máte dostatočne vyvýšenú postieľku? Ja som dokladala knihy pod nohy postieľky na 3x, kým bola dosť vysoko, že dcérka prestala kašlať. Doktorka povedala, že sklon môže byť až 45 stupňov.

sakaca
1. mar 2022

@1991michaela1991 nosič, nadojcis v ňom priamo v zvislej polohe a ulavis aj sebe. Ja som skúšala veľa nosičov a najlepšie sa mi dojčilo v Rischino Flexible. Pohľadať na nete sú aj videa ci sa ti to zapáči