Reflux a kočíkovanie

deedol
22. jún 2018

Ahojte, mam dvojmesacneho syna s refluxom a problem s kocikovanim. Krpec sa naje a zaspi (vacsinou na mne na bruchu, lebo ta poloha mu robi dobre). Ked ho vsak dam na chrbat (ci uz do ohradky alebo do kocika), zacne sa krutit a zobudi sa. Obcas sa mi podari prelozit ho do kocika spiaceho a ideme von, ale vacsinou sa po nejakom case povracia a zobudi. Niekedy place (asi ho pali zaha), inokedy len kuka, ale zaspat uz nezaspi. Skusali sme klin, ale to sa len zosuchuje nadol (byvame v kopcovitom terene) a je tam cely taky pokrceny. Mate nejake tipy a triky? Dakujem za rady🙂

michelle137
22. jún 2018

@deedol zacat nosit v ergonomickom nosici alebo satke, dieta je tak vo vertikalnej polohe a tiez pri mamke... Bude mu lepsie, hlavne v suvislosti s refluxom.

nikusiak9
22. jún 2018

skus vyvysit kocik pod podlozkou, nie az na podlozku nejakym napr.uterakom.
na reflux aj ma nejake lieky alebo nieco na tlmenie?

renatka100
22. jún 2018

@deedol jedine davat na brucho, moj maly mal tiez velke problemy s refluxom a taketo spanie mu pomohlo

euka210
22. jún 2018

@deedol spat na bruchu, ale pod dozorom, aby sa nahodou neudusilo, no a satka alebo nosic. na zahustenie nutriton alebo gastrotuss.

deedol
autor
22. jún 2018

dakujem za reakcie. na brucho do kocika som este neskusala, ale skusim. satku som skusala, ale je dost tazke ho tam dat po krmeni tak, aby sa nepovracal. este mi to vazanie velmi nejde. a bolo mu tam dost teplo. nosic mam, ale taky, co je az od 3m. na reflux momentalne nedavam nic, skusala som nutriton, ale hned ho zapiekol. gastrotuss nezapeka?

renatka100
22. jún 2018

@euka210 staci davat snuzu slebo monitor dychu

lenadka
22. jún 2018

@deedol gastrottus nezapieka. Môjmu malému na reflux veľmi pomohol. reflux treba liečiť, inak prejde do zápalu pažeráka. Dokonca môže vyvolávať také záchvaty kašľa, že sa dieťa nemôže nadýchnuť ako u môjho.

deedol
autor
23. jún 2018

dakujem. este k tej polohe na bruchu sa chcem spytat, ze potom uz staci, aby lezal na bruchu na rovnom, ci este aj na vyvysenom? dakujem za rady

renatka100
23. jún 2018

@deedol na uplnej rovine, tvrda podlozka a teda treba mat urcite nejaky monitor dychu, my sme mali snuzu na plienku, maju aj na bazare

deedol
autor
23. jún 2018

super napad s tym monitorom, my mame len v postielke. pozriem bazar.

mamazdenka
25. jún 2018

Skuste infacol a mierne zvysenej polohe aby mu nevysacovalo to sa postupne upravi my sme to mali tiez a do 6mesiaca sa to samo stratilo

meluela
25. jún 2018

@deedol ja ak som vobec vozila tak vo vajicku nakliknutom na konstrukcii, inak satka .. ale revala tak ci tak ... v kociku nula bodov, to som bola asi dva krat s vanickou vonku

turnovalucka
31. júl 2018

Ak by ste mali niekto záujem, mám na reflux ešte takmer 2 plne balenia Gaviskon, DARUJEM....my už našťastie nepotrebujeme....užili sne si toho dosť aj pri dcérke 6 rokov dozadu a teraz pri malom tiež.
Nič iné nám nezabralo len toto. Skúšali sme všetky rady, ale detičky nám nevedeli spať dlhsie ako 15 minút a vždy sa budili s plačom. Malý dokonca zvracal tak,že mu to šlo von aj cez noštek a dusil sa...

katulienkamoja
31. júl 2018

ja som dávala gastrotuss a mala potom kakala raz za 3dni. takže podľa mňa zapeka.

deedol
autor
31. júl 2018

ja len ze u mojho krpca ten gastrotuss zabral (klop klop), sice sa obcas vygrca, ale vyzera, ze ho to az tak nepali. a nezapiekol ho nastastie (tiez som sa toho bala).

nikuskaska
31. júl 2018

A nedojčíte, tak nám pomohla zmena mlieka na Beba AR

emiliar
31. júl 2018

@deedol je aj mlieko na reflux treba to skusit nam to pomohlo. Vsade kde lezi vyvysit hlavicku. V kociky az pod podlozku.v poprípade krmit častejšie v mensich davkach. Každé dieťa reaguje inac.