Reč 20 mesačného dieťaťa

1. okt 2020

Ahojte maminky chcela by som sa opýtať ako sú na tom rečovo vaše 20 mesačné deti? Moja ma 20 mesiacov a velmi nerozpráva, vie povedať iba papa, to ako kýve ked ide preč.Potom hovorí niee, vie povedať daj ak niečo chce ale to iba ako kedy, ako sa jej chce.Vie povedať mama, baba, dede, tata, vie povedať kaka, to skoro stále vravi :D Vie napodobniť pár zvieratiek, mačku, kačku, zabu, kozu, kona, ovcu, vtacika. Ale napríklad spájanie slov napríklad papa mama ,toto vobec. Je to ešte skoro ?

oli18
1. okt 2020

Moj vnuk ma 1,5 roka. Spaja po 2-3 slova. Napr. De je mamka. Vie povedat K, takze hovori mamka, babka, dedko, babika... Ucila som ho papagaj, tak hovoril pakakaj. Jeho brat v tom veku uz viac rozpraval. Je to individualne. Dalsie dve vnucata zacali az po 2. Roku. Zato v 1,5 roku vedeli povedat eeee a my sme s nimi utekali na WC 😀. Bud kludna, pride to samo😀

majamat
1. okt 2020

kazde dieta sa vyvija inak, mnohe deti toto co vie tvoja dcerka este v tomto veku ani neovladaju. tu su tie prve slova ktore sa dieta nauci - napodobnovanie zvieratiek. ak este nevie viac, v 20m to naozaj este nic neznamena, a teda nie som odborik,a le podla mojej dcery, nez sa dieta nauci spajat slova, najskor sa uci ich vyslovovat a doplni si slovnu zasobu. moja dcera vedela to iste od takeho 1r a pot asi v 19m zacala zrazu vsetko opakovat. slova nespajala, len opakovala. bolo to celkom komicke, rano sme vstali a zrazu vsetko opakovala, hoci predtym ani za svet, len ked mala dobru naladu, a samozrejme tazke slova patricne skomolila. 😀 potom do 2r sa naucila aj slova spajat.