Reakcie dieťaťa na sťahovanie

krepes
16. jan 2018

Ahojte.maminky ako reagovali na stahovanie sa vase deticky? Chystame sa odstahovat k svokrovcom. Doteraz bol zvyknuty ze cele dni sme sami dvaja a vecer s tatom, obcas nejaka navsteva a zrazu ked sa odatahujeme bude plny dom ludi aj deti a som uz teraz z toho na nervy.syn ma momentálne 7 mesiacov a dost sa toho bojim ako na to zareaguje. Ci sa mu nezhorsi spanok, spravanie alebo co... Vdaka za vase skusenosti.

mishicca
16. jan 2018

My sme akurat v podobnom stadiu...ale budeme mat uz 4 roky..stahujeme sa z mestskeho bytu do vlasnteho domu. Avsak byt sme odovzdali, povodna majitrlka ma 30 dni na odstahovanie a nejak sa neponahla tak sme isli na ten mesiac k nasim... dnes sme tu uz 3 tyzdne a mala mi dnes plakala, ze jej je uz dlho, ze jej chybaju jej veci a hracky (ktore mame naskladane v jednej miestnosti v dome)... je tu dobre, dieta si zvykne. Len sa priprav, ze rodicia, je jedno ci tvoji alebo manzelovi, budu do vsetkeho kecat ..hlavne do vychovy a budu rozmaznavat chces si nechces...a to sa odrazi...je mi dobre u nasich, ale uz aj ja ratam dni, ked budem znova vo svojom :/ a mala tiez...

krepes
autor
16. jan 2018

@mishicca bude to len docasne riesenie to byvanie u svokrovcov, staviame domcek len to este potrva chvilku. Ale verim v to ze urcite za tu dobu budem mat z nich dost no to je jedno, trapi ma syn. Ze ked uz si zvykne mozno tam, potom zase do noveho domu...

lienkafoj
16. jan 2018

Len aby si nebanovala .... plny MK je tych, co by dali neviem co za to, aby mohli byvat sami. ... drzim palce v novom - dieta si zvykne na vsetko, ale hlavne musi mat kludnu maminu, lebo dieta vyciti vnutornu nervozitu a strach

krepes
autor
16. jan 2018

@lienkafoj nemame iny moznost ak chceme mat vysnivany domcek tak musime predat nas byt. Inak by som k svokrovcom ani za nic nesla aj ked su super ale ked mam pravdu povedat (napisat) ani s vlastnou mamou by som byvat uz nechcela 🙂 tak dufam ze on si zvykne v pohode na nove prostredie. Nervozita bude urcite ale budem sa snazit byt v pohode

ukulela
16. jan 2018

@krepes moj ked mal 7 mesiacov, bolo mu u prdele kde spi, hlavne, ze som bola pri nom. zariad si to tak, ze skratka maly ma rezim, vecer po kupani bude uz len s vami v izbe/spalni. detto popo a dopo spanok, poprosis svokrovcov, aby respektovali maleho rezim. ked je to na par mesiacov/rok-dva, tak sa to da v poho zvladnut.

janickacrazy
16. jan 2018

@krepes také malé dieťa si zvykne určite lepšie a rýchlejšie ako ty, myslím, že sa zbytočne trápiš, skor ty budeš mať problém si zvyknúť, že sa ti svokrovci do všetkého pletú, ked si doteraz bola sama s malým, my sme sa sťahovali do zahraničia, ked mal malý 6 mesiacov a zvykol si bez problému za jeden den, akurát nechcel spať v postieľke, lebo sme mali len tú prenosnú a na tú nebol zvyknutý, museli sme kúpiť potom normálnu. Inak ti prajem pevné nervy, ja by som u svokrovcov nevydržala asi ani týžden, my sme bývali u našich pár mesiacov a mala som dosť a to ich mám fakt rada.

hettinka
17. jan 2018

@krepes ani si nevšimne podľa mna. My sme sa sťahovali s 2-ročnou a neriešila nič.