Ahojte mamičky, tie ktoré ste sa stretli s reakciou na avivaz alebo polyester ako sa to u vás prejavovalo a ako ste to liečili?
@stefi_k ako dlho potom trvalo kým Vám zmizli prejavy ? Pretože som vysadila aj avivaz aj prášok 2 týždne a žiadne extra zmeny možno trosku lepšie
Zavisi od toho o jake javy a prejavy ide a čim konkretne su spôsobene a jak sú ošetrovane.
skusila by som vyradit ten polyester hlavne...
@stefi_k má take hnisave vyrazky na stehienkach práveže neviem ako jej to ošetrovať skúšam sudocrem a pravdu povediac nechcem veľa veci skúšať pretože nechcem ešte viac ublížiť, doktorka celé čo povedala že má suchu pokožku a je to kontaktná alergia a neprat v ničom tak aj robím a premastujem sudocremom plus ju nechávam behať len v plienke nech sa to vetra... no hovorím nič sa nemení veľmi
@deedol vyradili sme úplne všetko ešte aj elastan keď aj bolo len 10% proste som nechala v malej šatníku čiste len bavlnu 100% to bolo asi tak týždeň dozadu... neviem totiž či to nie je krátka Doba na zmeny
@anonymnamamina a vyprala, Resp nevybrala si všetko vrátane plachiet? Kamoska, keď mala u syna reakciu, dala vyprať všetko a postupne mu mizlo zacervenanie
@lula313 áno úplne všetko celu skriňu, všetky deky, plachty, postelne, dokonca aj deky a postelne čo bol polyester som vyhodila, neviem po akom čase zhruba mizlo u kamky to zacervenanie?
@lula313 problém ale je že nie na všetkých plachtách sú štítky a neviem zistiť :/ ale mala spinka vo vaku takze presne stehnami sa nedotyka, vak je 100% bio bavlna, ja hlavne neviem ako urýchliť hojenie a ci vôbec sa dá urýchliť
@anonymnamamina mizlo to postupne, určite nie zo dňa na deň, ale lepsilo sa to(nezhorsovalo). Ja by som vyskúšala na to nič nedavat a stále to vetrala na vzduchu a nedavala by som ju teraz ani do vaku, veď je teplo, možno sa jej to zaparuje, keď sa potí..
@lula313 problém je že keď ju dam spat bez vaku, nezaspi a bude mrncat aj hodinu a pol kým jej ten vak nedám :/
Neppuzivam avivaz uz roky,je to svinstvo.a polyester sa uz nenosi
@lenuliatko84 kiežby sa polyester nevyrabal, nepredával a samozrejme nenosil, veď práve že už ho trepú aj do oblečenia pre babatka, vakov, pančúch, nerozumiem ako je to možné, nohavice pre detičky skoro všetky obsahujú minimálne elastan, ale tak už budem dávať veľký pozor
Kožne problemy sú beh na dlhe trate väčšinou, nezmiznu z dna na deň. Dcere velmi pomohol jojobovy olej do kupela, prirodzene regeneruje a nezapchava pory. S konkretnym kremom ti nepomožem, treba najst ten ktory vam zabere neexistuje univerzalna rada. Použivame excipial, biodermu, ichtamdavu pastu a veleda crem na zaparenjny ukludnuje pokožku ale tieto veci si treba odskušat.
Prestala som použivat avivaž.